Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d.

Geplaatst:

yacon uit de winterstalling gehaald, heerlijk zoet & knapperig

nu ingemaakt volgens recept van Thea, rode bes, yacon citroen en vanillestokje, uurtje op 85 graden

Geplaatst:

Kan 30 min op 80 graden

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Gebotteld,de eerste 10 liter paardenbloemenwijn paardenbloemen-wijn-bottelen-00646011392576390.jpg

Geplaatst:
Kan 30 min op 80 graden

 

ok dan, doen we bij de volgende pot, ik heb nog een kilo of 2

 

ps ik houd van Jorien ter Mors!

Geplaatst:

Jootje, hoe heb je die prachtige kweepeerlikeur gemaakt? Ik ben dol op alles van kweeperen!

Geplaatst:
blijft dat goed, tomaatjes uit de oven in de olie?? Kan me voorstellen dat er nog vocht in de tomaatjes zit en dat je dan last krijgt van schimmels e.d.

Ja, de enige probleem was dat we hebben te goedkope olijfolie gebruikt. Als het heel goedkoop is dan krijg je "vetstukjes"in de olie als het in de koeling ligt. Dat maakt niet uit qua smaak, maar ziet niet zo mooi uit. Volgende jaar gaan we betere olie gebruiken. Schimmels hebben we niet gekregen.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Geplaatst:

Dat olie stolt heeft niets met de kwaliteit van doen hoor! Alle olie stolt onder een bepaalde temperatuur. Is ook helemaal niet erg, als-ie boven die temepratuur komt, wordt-ie ook weer helder. Ik zou eerder olie die niet stolt in de koelkast wantrouwen, daar zijn rare dingen mee uitgehaald.

Overigens is schimmel niet je grootste probleem bij het in olie inmaken van tomaten, maar botulisme. Goed dat je ze in de koelkast bewaart dus.

elizabet.nl

Geplaatst:

6kg pastinakenpuree

1/2 pastinaak 1/2 aardappel (gekocht )

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

laatste rode biet ingemaakt in zoet-zuur

laatste spruitjes geplukt en ingevroren

laatste boerenkool geplukt en ingevroren

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Daslookboter gemaakt,en ingevroren. Ik heb nu 7 bakjes basis,om straks met het BBQ seizoen lekkere kruidenboters te maken.

Geplaatst:

Paardenbloemenstroop gemaakt..heerlijk in de yoghurt, een beetje dun voor de pannenkoek, maar ik heb begrepen dat de stroop na een tijdje nog wat "bijstijft"...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Qua smaak is het redelijk vergelijkbaar met knoflookboter. Voordeel van daslookboter,je hebt de smaak,maar niet de nageur.

Geplaatst:

Van gekochte rabarber heb ik 3 potjes suikervrije compote gemaakt.

Zelf ik ik nog te kleine plantjes om rabarber ervan te kunnen eten(4-6 cm)

De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Geplaatst:

spinazie geplukt in de serre

ongeveer +/- 20 kg gewassen geblancheerd en geweckt genoeg voor 31 maaltijden

zaterdag tomatenplanten geplant in totaal 44 stuks

ook voor 2 maaltijden salade geoost uit de serre bieslook - platte peterselie uit de tuin

buiten rabarber geoost voor rabarbercake te maken en rabarbermoes lekker

Geplaatst:

thijm, net voor de bloei gedroogd

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Bieslookazijn. ,met de bloemetjes gemaakt. Leuk zo knalroze.24-mei-05717041401054399.jpg

Geplaatst:

yacon uit de turfmolm met zwarte bes uit de vriezer

Geplaatst:
  • Auteur
9 mini potjes tomaten puree, 3 flessen tomaten-vocht, een halve pot zuurkool.

En 3 pesto broden, en 3 kaneel/suiker broden:

 

92_61f0ed4977345f86ed5d680793f12cbd.jpg

 

We hebben nog een paar potten met brood staan, die ik in 2011 heb geweckt. We hebben er dit weekend weer 1 open getrokken, en er lekker van gegeten. Het brood is wel vrij droog, maar dat was het toen in 2011 ook Ik maak er dunne plakken van die ik even krokant bak in een koekenpan. Daarna wat boter of ander smeerseltje er op, en eet smakelijk

 

IMG284524371401087695.JPGIMG284845851401087701.JPGIMG285061811401087707.JPG

Geplaatst:

@ Jorieke : ziet er lekker uit, je brengt me op ideeën

 

3 porties rabarber compote ingevroren en andijvie.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Goudsbloemolie....moet nog 3 weken in de zon rijpen

Geplaatst:

t wordt niks hier met de goudsbloemen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic