Geplaatst: 27 augustus 20222 j 1,2 kg mango met 250 gr passievrucht met 300 gr suiker en wat citroenzuur voor jam
Geplaatst: 27 augustus 20222 j Een soort van zelfbedachte relish in de maak met de laatste te grote komkommers uit de tuin( ongelooflijk, die dingen liggen al enkele weken in mijn koele benedenkeuken en nog steeds sappig) een courgette, een handvol calabrese pepers. Ik twijfel nog over de kruiderij, maar het zal waarschijnlijk geelwortel, verse gember enne nog iets🧐 worden.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 augustus 20222 j Niet in verhouding met wat jullie allemaal hebben / doen 😁 maar ben er blij mee 😃
Geplaatst: 28 augustus 20222 j Confiture van een kleine paarse en ronde pruim hier uit de streek. Hij heet Seugnotte en is beroemd om zijn smaak en om het feit dat je de pit er niet gemakkelijk uithaald. Ik heb de pruimen dus gewassen en gekookt en in een grove vergiet uit laten lekken zodat ik een dikke gelei overhad. Opgekookt met 1/3 suiker, de pruim was zoet en pectinehoudend genoeg. En verder van een kilo komkommers, een kleine courgette, tien kleine pepertjes en een grote ui met geelwortel, mosterd en mosterdzaad, venkelzaad suiker en azijn zesty golden relish We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 augustus 20222 j Ja, @appelvrouw Mosterdzaad had ik nog willen noemen voor in je, nu, golden relish. En dat is juist fijn aan de overgroeide komkommers, blijven langer bruikbaar. Net 4 potjes bramensaus ingemaakt.
Geplaatst: 28 augustus 20222 j Sambal voor watjes! Zo blij mee. De cayenne en de aji white fantasy hier voor gebruikt.
Geplaatst: 29 augustus 20222 j Een kleine pot bosbessen jam omdat we de blauwe bessen niet opkregen en ze zacht werden. Dat lusten we niet… familietrekje vrees ik. Zelfs door de yoghurt heen proef je dan zo’n weeïg zacht bolletje. Blegh [emoji1785] hahaha dus dat werd jam. Prima om het daarvoor te gebruiken. Ook de nieuwe lading pepers gemalen (ditmaal Ethiopian brown) voor chilivlokken en jawel… na dik 10 jaar werd het tijd dat dat suffe plastic potje waar ooit de chilivlokken inzaten, heb vervangen door een fatsoenlijke glazen pot. Ziet er zo veel smakelijker uit en hoe veel jaren eerder had ik dat al gedaan kunnen hebben [emoji2958]
Geplaatst: 29 augustus 20222 j Ziet er weer heerlijk uit! 29 augustus 20222 j aangepast door Lia56 taalfout
Geplaatst: 29 augustus 20222 j @Jorieke123 Voeg jij nog extra suiker toe aan de appelmoes? Mijn appelmoes weck pogingen waren maar deels succesvol vorig jaar....
Geplaatst: 29 augustus 20222 j Auteur Ja, ik voeg suiker toe, het zijn namelijk ook echt goed zure appels. En dan weck ik een half uur op 90 graden. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 augustus 20222 j Auteur Sja, het zijn wat oudere rubbers die een beetje opgerekt zijn. En dus heb ik wat extra klemmen gebruikt om het ding überhaupt tussen deksel en pot te houden Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 augustus 20222 j Sinamak, een hete peperazijn met gember en laos. Of in ieder geval het begin, de rest moet ik nog bijkopen. De pepers heb ik zelf, dus het eerste handje is in de azijn gegooid vandaag. Knoflook gaat er ook nog bij. Moutazijn, want palmazijn heb ik niet. https://www.pinoyrecipe.net/sinamak-recipe/ 29 augustus 20222 j aangepast door fre3ke
Geplaatst: 31 augustus 20222 j Komkommer relish en passata! Yeah! 31 augustus 20222 j aangepast door jootje
Geplaatst: 2 september 20222 j Vandaag weer sambal en frambozenjam gemaakt! Mellie, ik dacht, als bij die padrons ongeveer 10-20 procent vet heet is en de rest laf, dan heb ik precies wat ik wil. beetje pittig, met beetje laffe pepers. Dus al mijn padrons van de plant gehaald. 11 stuks, en zonder te proeven sambal gemaakt. Jootje had goed gegokt, lekkere sambal voor watjes ,met af en toe een pittigje! Happy! of het elke keer zo werkt, of dat ik mazzel heb gehad? 2 september 20222 j aangepast door jootje
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.