Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

1,2 kg mango met 250 gr passievrucht met 300 gr suiker en wat citroenzuur voor jam

Geplaatst:

Nog 8 potten uit de kluiten gewassen gurken en kommers ingemaakt.

Geplaatst:

Een soort van zelfbedachte relish in de maak met de laatste te grote komkommers uit de tuin( ongelooflijk, die dingen liggen al enkele weken in mijn koele benedenkeuken en nog steeds sappig) een courgette, een handvol calabrese pepers. Ik twijfel nog over de kruiderij, maar het zal waarschijnlijk geelwortel, verse gember enne nog iets🧐 worden..

 

image.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Jammetjes.... stoofpeertjes.. pastasaus, tomaten... etc

inmaak.jpg

Geplaatst:

Oeh lekker bezig geweest!

Geplaatst:

Niet in verhouding met wat jullie allemaal hebben / doen 😁 maar ben er blij mee 😃

Geplaatst:

Confiture van een kleine paarse en ronde pruim hier uit de streek. Hij heet Seugnotte en is beroemd om zijn smaak en om het feit dat je de pit er niet gemakkelijk uithaald. Ik heb de pruimen dus gewassen en gekookt en in een grove vergiet uit laten lekken zodat ik een dikke gelei overhad. Opgekookt met 1/3 suiker, de pruim was zoet en pectinehoudend genoeg.

 

DEBF5FD8-BDF2-410E-8315-6CD0E638C43E.thumb.jpeg.b5e7303000247fd618386bff89bc3c01.jpeg

 

En verder van een kilo komkommers, een kleine courgette, tien kleine pepertjes en een grote ui met geelwortel, mosterd en mosterdzaad, venkelzaad suiker en azijn zesty golden relish

9ED9FBD7-3A8C-4CAB-846B-56125F8677A4.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja, @appelvrouw Mosterdzaad had ik nog willen noemen voor in je, nu, golden relish. :cool:

 

En dat is juist fijn aan de overgroeide komkommers, blijven langer bruikbaar. :wink:

 

Net 4 potjes bramensaus ingemaakt.

Geplaatst:

Sambal voor watjes! Zo blij mee. De cayenne en de aji white fantasy hier voor gebruikt. 
 

BFCC9644-32FD-4604-B62D-0625EB7BD94D.thumb.jpeg.c5bd50e923429d494ca2cd1843bffda6.jpeg

 

325A58F7-CB75-4FFD-BF79-5552D1F18B26.thumb.jpeg.8541fb47671dd6655ff8d3774c775700.jpeg

Geplaatst:

Sambal voor watjes🫢😂

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

is echt zo, Jet! 

Geplaatst:

Een kleine pot bosbessen jam omdat we de blauwe bessen niet opkregen en ze zacht werden. Dat lusten we niet… familietrekje vrees ik. Zelfs door de yoghurt heen proef je dan zo’n weeïg zacht bolletje. Blegh [emoji1785] hahaha dus dat werd jam. Prima om het daarvoor te gebruiken.

Ook de nieuwe lading pepers gemalen (ditmaal Ethiopian brown) voor chilivlokken en jawel… na dik 10 jaar werd het tijd dat dat suffe plastic potje waar ooit de chilivlokken inzaten, heb vervangen door een fatsoenlijke glazen pot. Ziet er zo veel smakelijker uit en hoe veel jaren eerder had ik dat al gedaan kunnen hebben [emoji2958]

4265bf5a015055cfec8e482124213944.jpg

Geplaatst:

Ziet er weer heerlijk uit!

aangepast door Lia56
taalfout

Geplaatst:

@Jorieke123 Voeg jij nog extra suiker toe aan de appelmoes? Mijn appelmoes weck pogingen waren maar deels succesvol vorig jaar....

Geplaatst:

Marconi Golden punt paprika’s in zuur,

AF57C834-6349-4DCE-9054-3A1B4A754E7F.thumb.jpeg.4615a0610256e191b7b53fdccb960c6c.jpeg

 

Geplaatst:

@Jorieke123 zoveel klemmetjes op die potten ?

Geplaatst:

😄

Geplaatst:

Sinamak, een hete peperazijn met gember en laos. Of in ieder geval het begin, de rest moet ik nog bijkopen. De pepers heb ik zelf, dus het eerste handje is in de azijn gegooid vandaag. Knoflook gaat er ook nog bij.

IMG_20220829_215937.thumb.jpg.4081e1a94083589857060288eaadc0cb.jpg

Moutazijn, want palmazijn heb ik niet.

https://www.pinoyrecipe.net/sinamak-recipe/

aangepast door fre3ke

Geplaatst:

Big Bomb ingemaakt in zuur,

EDD44ECA-DE63-469C-9404-526C5B3CE016.thumb.png.3dc679b29e757da33b328fe5bf772ec4.png

 

Paprika’s ingemaakt in zuur,

AD5FA37B-126A-4ED8-8F58-4925CA891BCC.thumb.png.839910f92ff8a52f11f3199e1885b79e.png

 

Geplaatst:


Komkommer relish en passata! Yeah! 

876D8337-479E-472B-865E-C7373A5DE352.thumb.jpeg.bc4ee6e361c5326e119d229d5c918bfc.jpeg

aangepast door jootje

Geplaatst:

Buena Mulata in zuur,

C5341C1E-0E59-47B4-B3FF-CD5BDEDF4784.thumb.jpeg.01b244671719ca930bdaae8ae4fa33aa.jpeg

 

Red Jalapeño flakes,

802DA8F8-5E96-4D57-8CA7-B926D4C96A57.thumb.jpeg.2db94d714674111b6242c6c6f556a3db.jpeg

Geplaatst:

97238065-162E-4EDC-A27B-AB640080E474.thumb.jpeg.0cbdc44bff1cdaae65ab8477dcfb07cb.jpegVandaag weer sambal en frambozenjam gemaakt! 
Mellie, ik dacht, als bij die padrons ongeveer 10-20 procent vet heet is en de rest laf, dan heb ik precies wat ik wil. 
beetje pittig, met beetje laffe pepers.  Dus al mijn padrons van de plant gehaald. 11 stuks, en zonder  te proeven sambal gemaakt. 
Jootje had goed gegokt,  lekkere sambal voor watjes ,met  af en toe een pittigje!  Happy! 
of het elke keer zo werkt, of dat ik  mazzel heb gehad? 

aangepast door jootje

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic