Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Een tijdje terug heb ik praliné gemaakt van eigen hazelnoten :) 

 

Gekraakt, geroosterd, gesuikerd, gemalen, daarna gemengd met gesmolten pure chocola, laten opstijven, en daarna gebruikt als bonbonvulling. 

:crazy::D

 

IMG_0425.JPG

 

IMG_0447.JPG

 

IMG_0451.JPG

Geplaatst:

Water loopt in mijn mond…..

Geplaatst:

Jammie!!

Geplaatst:

Nou ik heb net voor het eerst Jalapeno jelly gemaakt met het overschot aan jalapenos uit de vriezer. En het is echt zo lekker geworden! Aanrader! Wij deden het op een cracker met creamcheese zoals in het recept. Smullen 😋
 

https://www.favfamilyrecipes.com/jalapeno-jelly/


 

 

36B30050-0156-4C0F-9AC5-619F333D3861.jpeg

Geplaatst:

Oooooh klinkt lekker! Dank voor het delen.

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Ik maakte gisteren tortilla’s en toen was de Mexicaanse kruidenmix ineens op…
Nieuwe gemaakt, met eigen paprika en koriander, gekochte knoflookpoeder, komijn. Ben nu de oregano aan het drogen, want dat had ik niet meer. We hebben tegenwoordig een warmwatervat en daar droog ik binnen een dag al mijn kruiden! De man heeft er een rekje bovenop gemaakt, dus kan ook nog 2 laags drogen. Echt supermakkeljjk!

Heb daar gisteren alle gedroogde rozemarijn weggehaald en in 2 potten gedaan. a52209322981ab0c7e4c233777a066b5.jpg


Het was echt achterlijk veel. Genoeg voor 3 jaar… zo zonde al die stormschade. Maar veel weggeven komende tijd.
Vond ook nog wat vergeten ultra droge gedroogde pepers, dus daar gelijk chilivlokken van gemalen. Ik heb zo veel gedroogd in 2022 dat ik nog niet toe ben aan de oogst van 2023. Nou ja, deze pepers zijn dan wel direct de pot ingegaan voor consumptie, maar de rest nog niet. Nu kan ik zo veel makkelijker drogen. Ben er heel blij mee. Alleen wel een mega gevaarte zo’n vat [emoji15]
Droogoventje is dan toch wat charmanter [emoji38]

3f4b34f1e5d8aeb826b3e408fcde727e.jpg

  • 2 weken later...
Geplaatst:

45879a5d65636e0362a8b7c03863df9b.jpg

Molukse atjar gemaakt met wat eigen ingrediënten uit de vriezer, maar vooral gekochte zaken. 2 royale porties voor vandaag en morgen in de koelkast en de rest , 9 porties voor 2 dagen, is net de vriezer ingegaan.
Ik heb het 1 x in een potje gedaan, maar vind de smaak dan toch wat minder.

Morgen ga ik een ander atjar recept maken wat ik erg lekker vind. Dat is deze

https://www.culinea.nl/recepten/zelf-atjar-maken/

Deze atjar kan je wel in een pot doen. Wordt ook wel zacht, maar niet zo papperig als winkel atjar. Vind de kurkuma en gember er heel goed bij passen. Dus mocht je nog zin hebben om wat te doen morgen op je vrije dag..?!

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Jawel, gisteren de eerste vlierbloesem geplukt en heel comfortabel uet! Nou ja…. Tuin van de buren wat naar mij helt. En onze tuin is nog een bouwput, dus er stond ook nog eens heel handig een steiger onder! Ha!

d9f028d1fde0a2c9ed950b2b64775cb1.jpg


03827e5a299e742cbb695b8d244b0d56.jpg

I 97c71d62f750fce2c3b5f685fd202a93.jpg

Er zaten 2 citroenen in die in Turkije zijn geplukt. Heerlijke geur! Wij eten hier karton ipv citroen, dat was duidelijk.

Resultaat 16 liter vlierbloesemlimonadesiroop waar het eerste glas al van gedronken is.

063b9027eb2b3dd247fa8fc4947c6497.jpg

  • 2 weken later...
Geplaatst:

De eerste inmaak van dit seizoen! Knoflookprut! Van de bloeistengels van de knoflook! 

IMG_2843.thumb.jpeg.a4e9597d69bd6d70d663197bc0482774.jpeg

Geplaatst:

Ahahha ik noem dat altijd knoflookpasta. Mijn laatste potje is nu op, dus ik ga ook aan de slag deze week. Maar niet vandaag.

Geplaatst:

Ik heb een enorm overschot aan courgettes dat ik wat heb ingemaakt in zoet-zuur met wat uit en mosterdzaad. 

Ook heb ik nu een overvloed aan komkommers dus ga hiervan ook wat in zoet-zuur inmaken. 

Naast inmaken en veel weggeven eten we iedere dag courgettes en komkommers 😂

20240521_163804.jpg

Geplaatst:

Haha lekker hoor! Ik heb een Amerikaans inmaakboek met recepten vooral veel zoetzuur, chutneys en relish waarvan ik er vele heb gemaakt. Golden Relish is een grote favoriet, ik vind het recept niet hier, wel van de Chowchow:

 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dit recept dus. Hopelijk kan ik mijn hand op later in de zomer op een mooie hoeveelheid bio-komkommmers leggen..

 

 

image.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dank je! Ik vroeg me af waarom de relish in het potje op de foto via je link er zo anders uitziet..ik gebruikte nooit paprika’s en verwerkte de komkommer in plakjes ( kaasschaafdikte) je krijgt dan een goudgele mooie relish. 
Bij mijn foto nog met potlood bijgeschreven tip: zoet, proef!! Oftewel niet alle suiker er in een keer in..Amerikaans recept hè😉

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Aardbeijam!  Yeah…ik kon zo’n 1200 gram oogsten. Te leuk..en lekker! 
 

IMG_2868.thumb.jpeg.dc1cb56975feb7a2c5ef912be925cdda.jpeg

 

IMG_3164_Original.thumb.jpeg.386a1d38806803d3f4534f5750d03e96.jpeg

Geplaatst:

@jootje          Heerlijk zoveel al.

Geplaatst:

Nommmm ze zien er verrukkelijk uit Jootje!

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Tien potten jam:

rabarber - blauwe bessen. 

 

Edit: plus zes potten zwarte bes - aalbes - pruim. 

aangepast door Arja

Geplaatst:

Wow nu al zo veel?! Bij mij moet alles nog rijpen.
Lekker hoor!

Geplaatst:
13 uren geleden, Arja zei:

rabarber - blauwe bessen

😋😋Ik ga heel erg mijn best doen om voor jou potten met geruite deksels te vinden…

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

@appelvrouw Heel graag, en dan heb ik uiteraard jam voor jou! 

 

@acpronk deels nog wat oogst van vorig jaar, uit de diepvries. Ik heb al wel wat rijpe aalbessen. Blauwe bessen zijn uit de kas van mijn vader.

aangepast door Arja

Geplaatst:

Rabarber cordial gemaakt. Misschien wel met de laatste rabarber van dit jaar….IMG_1407.thumb.jpeg.49cbfb5b53fcbfa9cff6a37067863f93.jpeg

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.