AshaiRey Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Een kruisbessenvlaai en rode bieten salade Quote Groetjes,Bram
balkontuinder Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Oh dat ziet er lekker uit zeg! Ik heb er saus van gemaakt voor door ehm, vanalles. Kilo aalbessen, halve kilo suiker, sap van halve citroen, drie niet-afgestreken eetlepels geleipoeder. Moet bekennen dat ik de eerste keer zonder geleipoeder heb gekookt en de tweede keer dus alles weer uit de potjes en met de geleipoeder. En nu heb ik vier heerlijke potten aalbessensausjam staan. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Gebruik je dan geen gelei suiker? Quote
balkontuinder Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Nee, die had ik niet meer in huis. Daarom uiteindelijk een paar lepels poeder erin gedaan (geen heel zakje) die ik de volgende dag gekocht heb. De vorige keer dat ik geleisuiker gebruikt heb ipv poeder en gewone suiker was ik overigens ook niet tevreden over de hoeveelheid suiker die ik na de bereiding proefde. Dus ik ben er nog niet helemaal uit wat ik nu fijner vind. Quote
loes Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 dan zou je geleisuiker speciaal kunnen gebruiken ipv de gewone. helft minder suiker, bedoeld voor halfzoete jam. vind ik persoonlijk ook veel lekkerder. Quote
balkontuinder Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Oh ik was hier niet duidelijk zie ik, het was de geleisuiker speciaal die ik heb geprobeerd. Er staat op dat het voor 1250 fruit is, dus ik had zelfs al 1500 fruit gedaan. Maar ik vond het nog steeds te zoet in vergelijking met de suiker + geleipoeder die ik eerder al gemaakt had. Ik ga het wel nog een keer proberen, heb tegelijk met de geleipoeder ook weer de geleisuiker speciaal gekocht. Binnenkort eens zien of ik een vergelijking kan maken. De consistentie van de geleisuiker speciaal was namelijk wel fijner dan de geleipoeder + suiker. En dat vraagt om een experiment! Quote
RobO Geplaatst: 11 juli 2015 Geplaatst: 11 juli 2015 tuinbonen, aardbei-jam, bessenjam, bessensap, nz spinazie Quote
Anna3 Geplaatst: 17 juli 2015 Geplaatst: 17 juli 2015 7 potten kersenjam. Het bleef heel lang vloeibaar... De helft van de potten heeft een prima jamstructuur, de andere helft beweegt heen en weer als ik de potten schuin houd. Iemand een idee hoe dat kan? Heb kersen met heel klein beetje water aan de kook gebracht, geleisuiker erbij, best lang gekookt (want bleef erg vloeibaar/waterig) en later nog wat gepureerd. Quote
Demier Geplaatst: 17 juli 2015 Geplaatst: 17 juli 2015 Maandag 15kg kersen geplukt hier op de dijk, deze mag je als inwoner van het dorp gratis plukken.Had al 2kg ontpit, toen zag ik een kleine made uit de kers kruipen.Dus alles even gecontroleerd en had toch al vlug een stuk of 10 te pakken.Gelijk de 15kg de kliko in, buurman had ook 15kg, dus die gaan ook de kliko in.Hoop niet dat op het najaar de walnoten ook wormen hebben, deze staan ook hier rond het dorp, zo een 20 tal bomen.gr Mat Quote
Demier Geplaatst: 17 juli 2015 Geplaatst: 17 juli 2015 Gister sta ik met een dorpsgenoot te praten en zie in zijn voortuin een rode aalbesstruik staan vol met aalbessen.Ik informeer of dat wel aalbessen zijn en krijg het antwoord, jazeker, je mag ze wel afplukken als je ze wilt hebben, want ik doe er toch niks mee.Hij haalt me zelfs nog 2 tassen en na een 40 tal minuten had ik toch 6 kilo geplukt.Gelijk geleisuiker gehaald en lekkere jam gemaakt.o,ja ook nog een kilo of 5 rabarber en dat is juist iets voor mijn vrouw.paar potjes aalbessen met rabarber gecombineerd en een sinasappel erbij.Jammie, dat is lekker. Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 juli 2015 Geplaatst: 17 juli 2015 Uit mijn Ball`s inmaakboek zoetzure courgettes met citroen en citroensap. Ook zure augurken in een hele grote pot. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 18 juli 2015 Auteur Geplaatst: 18 juli 2015 Ik heb heel wat frambozen ontdooit, en het sap er koud uit'geperst'. Daar heb ik limonadesiroop van gemaakt. De overgebleven pitjesprut heb ik nog weer door een passeerzeef gedaan, om de meeste pitjes er uit te krijgen. En van die pitjes-arme smurrie heb ik jam en saus gemaakt. Vorig jaar werd de limonadesiroop nog weer dik in de fles. Maar pas na een tijd, niet meteen na afkoelen. Ik hoop dat het uitmaakt dat ik het sap nu dus maar 1 keer heb verwarmt (vorig jaar met de sappan gedaan...). Ik laat het sap al nooit koken zodra ik suiker heb toegevoegd. Maar blijkbaar ging het alsnog mis vorig jaar. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Cupcakeje Geplaatst: 26 juli 2015 Geplaatst: 26 juli 2015 Ook ik heb deze week het een en ander ingemaaktAlleen de ketchup met gekochte tomaten mijne moeten nog rood worden. En dat brengt mijn voorraad op de volgende stand... Kwam alleen tot mijn schaamte nog wat potjes tegen uit 2013.. Zit geen schimmel op kan dat kwaad?? Quote
prettig gestoord Geplaatst: 26 juli 2015 Geplaatst: 26 juli 2015 Een paar potten augurken en een megapot zure bommen om cadeau te geven Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
simke Geplaatst: 27 juli 2015 Geplaatst: 27 juli 2015 9 kilo zwarte bessen. In gemaakt van jam tot chutney en siroop en fruit leer. Quote
widdy Geplaatst: 31 juli 2015 Geplaatst: 31 juli 2015 Courgettes en peterselie. Héél véél peterselie. En de courgette was beetje buitenformaat geworden (paar dagen op vakantie en de tuin werd wild) Quote
prettig gestoord Geplaatst: 31 juli 2015 Geplaatst: 31 juli 2015 Augurken ingemaakt met honing en mosterdzaad Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
henkg Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Deze week jam (aardbei Ostara, aardbei FMS, braam) en chutney van tomaat gemaakt.Hier al 10 potten minder (weggegeven) Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 Cupcakeje: zolang er geen schimmel op staat en het goed ruikt zou ik in ieder geval proeven..als het dan vies smaakt wegdonderen. Ik heb 8 potten groente zoetzuur in de over staan gemaakt volgens dit recept: http://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?ID=937739 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Heylane Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 (aangepast) Stomme vraag misschien Appelvrouw, maar waar eet je dat bij? Is het zoiets als piccalily?En kan je de mosterdpoeder in dit recept maken door gewoon de mosterdzaadjes te malen of is het wat anders? 13 augustus 2015 aangepast door Gast Quote
RobO Geplaatst: 13 augustus 2015 Geplaatst: 13 augustus 2015 mosterd is makkelijk, dit is een heel leukrecept vind ik vandaag 1 kg prei ingevrozen, echtgenote heeft 8 potten jam gemaakt en de RobO dan weer de etiketjes Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.