Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Featured Replies

Geplaatst:

Tja, het ziet er trouwens best wel uit als kipfilet

 

Ik heb anderhalve kilo fijngehakte groene tomaten met wat ui en paprika en pepers in het zout staan. Morgen wordt dat green tomato relish to eat with hotdogs..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

zooo, lekker...

 

ik had hier van die kipstuckjes in een gekregen pakket, zag er goed uit idd maar de mondervaring was een soort van nattige kauwgum en de smaak miste umami ...toen maar opgelost zoals alle koks uit het oude Rome ook deden....scherp zoutig sausje erover

 

als we dan toch vega eten ga ik voor tofu, tempeh, droogbonen, ei

 

en ont ingemaakt: tomatensap

 

(modieuze woordjes cursief )

Geplaatst:

Gek word je van die appels...

 

DSCF019114381444206474.JPG

 

DSCF019573151444206503.JPG

 

DSCF019498431444206531.JPG

 

DSCF985326761444206589.JPG

 

DSCF985695291444206663.JPG

Geplaatst:

Wow!! Mooi die gedroogde appels, echt super zitten de appel stukjes nog aan elkaar?

Enne wat heb je in het tonnetje zitten?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hier vanmorgen groene tomaten relish en appel groene tomatenchutney met pepers..beiden uit het Amerikaanse boek van Ball`s. Alleen de pepers heb ik erbij verzonnen...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

In de emmer zit nu 15 liter sap wat cider gaat worden.

Geplaatst:

stoofperen, veul

Geplaatst:

Ben bezig met de kweeperen maar krijg het niet in een keer verwerkt zo veel is het.

Maar het word:

Kweepeer gelei

Grove kweepeer jam

Membrillo

 

Iemand nog een idee voor iets anders?

Geplaatst:

spruitjes, aardappelpuree uit de pers, deze

 

ennuh: stoofpeertjes gieser

aangepast door Gast

Geplaatst:

@ Angela: stoofkweeperen.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

sambal ,en chilisaus

1204940416605847375183884658462639259517869n95321444331491.jpg

Geplaatst:

De gedroogde appeltjes zijn nog uit één stuk. Daar is een handig apparaatje voor waar je een appel op prikt, aan een slingertje draait en vervolgens wordt de appel geschild,in een spiraal gesneden en van het klokhuis ontdaan. zie 3e foto.

Geplaatst:

Aha, ik dacht al zoiets. Het apparaatje ken ik niet.

 

Angela: kweeperenlikeur? Recepten zat op het web.

 

Hier ook gelei, gisteravond heeft de pan met de kweeperen de hele avond op de kachel gestaan, vannacht uitgelekt.

Nu 8,5 potten dieprode gelei, mooi om wat weg te geven aan enkele oudere buren hier die er gek op zijn.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nog meer kweeperen verwerkt

gelei

grove jam/chutney

en 2 grote potten (2.5L) met stukken kweepeer net zoals stoofpeertjes ingemaakt

En toen was ik heb beu en ben gestopt met de kweeperen maar ze zijn nog niet op.

De membrillo heb ik vanmiddag nog een keer in de oven gehad om nog wat droger te worden.

 

Ik had trouwens ook nog 6 kweeperen van een andere soort deze heb ik apart verwerkt,

het duurde veel langer voordat ze kapot kookten en waren veel roder van kleur en ook iets zoeter van smaak

Geplaatst:

Vanmorgen de gepekelde (deels koudgerookte) en gekookte ham geproefd. Lekker hoor, maar wel (ongezond) zout.

 

Het klinkt zo simpel: ham, paar dagen in de pekel, koken, klaar.

Maar het was al met al een heel gedoe, ook door dat roken, maar alle begin is moeilijk

 

Volgende keer draag ik een muts en een oude jas tijdens het roken, en kook ik in de schuur, want na zo'n hele dag in de (gerookte) gekookte hamlucht heb ik er niet zo'n trek meer in, eerlijk gezegd.

 

Nu de Lonzino nog, want daar was het eigenlijk om begonnen. Maar dat duurt nog wel een maandje...

 

Al met al geeft het wel een kick om zelf beleg te kunnen maken van veldvarkens en aanverwanten, want daar is nog niet zo makkelijk aan te komen

 

DSCF4711-ongerookt90631444474402.JPG

 

DSCF471223541444474405.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

zo!

 

6 liter duivensap gesapt, courgette geweckt

Geplaatst:

Duivensap... Dáár krijg ik wel hele rare beelden van in mn hoofd...

Geplaatst:

Gedroogde, gevijzelde pepertjes in olijfolie.

aangepast door Gast

Geplaatst:

4 liter druivensap uit mijn druiven geperst,en daar wijn van opgezet.Ik ben benieuwd.

Geplaatst:

30 potten Frambozen jam gemaakt, 6 potten framboos/ braam..en 9 potten aardbei met pruimen sap.

nu is de vriezer eindelijk ontdaan van al het losse fruit

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Geplaatst:

stoofpeer

Geplaatst:

Duivensap... Dáár krijg ik wel hele rare beelden van in mn hoofd...

 

 

404 hitjes

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.