Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:
Op 3-7-2020 om 08:53, bonnie f zei:

Dat las ik. Maar zou het ook met kaas er al door kunnen? Dat is wel handiger.

Kan ook met kaas erdoor. Ik maak 'm alleen niet te smeuig, dan vriest het beter in (denk ik).

Geplaatst:

1 pot jam. Want tijdens een fietstochtje vanmiddag kwamen we rijpe bosbessen tegen. Lekker geplukt, een bidon vol. Samen met aardbeien uit eigen tuin gejamd. 

  • Like 1
Geplaatst:

meer kruiden gedroogd want er stond flink zon op de schuur (droger in warme schuur 😃 energiebesparing)

spinazie ingevroren, maaltje snijboon ingevroren

Geplaatst:

Mijn eerste sambal van dit jaar was ook met alleen groene pepers. Kan wel degelijk hoor. Hoe meer rode pepers, hoe roder de sambal en pittiger wellicht. Ik probeer een fruitige balans te krijgen door pepers zoals adjuma en lemon drop. Blijkbaar gaat daar mijn voorkeur naar uit. Doe er zelfs nog wat citroengras doorheen, maar of ze nou groen of gerijpt zijn maakt mij weinig uit. Gewoon doen zou ik zeggen. Pittig zijn ze toch wel

  • Thanks 1
Geplaatst:

Dertien één of tweepersoons porties pastasaus met eigen ui en knoflook. Tomaten elders gescoord want de mijne zijn nog niet rijp. Ingevroren.

Geplaatst:

Dat is een mooi voorraadje Arja!

Tomatensaus doe ik juist in potten. Dat gaat eigenlijk bijna nooit mis zonder te wecken.

 

Bramen wild geplukt. Bijna een kilo. Ruim halve kilo bosbessen erbij en nu bijna 4 volle potten jam.

Geplaatst: (aangepast)

Sperziebonen vries ik in. Wij gebruiken ze meestal in combinatie met andere groenten en daarom snijd ik ze voor het invriezen in kleine stukjes. Scheelt ook een hoop ruimte. 
Sperziebonen uit pot vind ik echt heel vies, maar dat lijkt me persoonlijk. 

aangepast door Goudsbloempje2
Geplaatst:

Eerst blancheren en dan vriezer.
Of ik maak het al klaar voor een Turkse stoof, maar dan is het niet af voor het in de zak gaat. Ui, knof en bonen (snij of sperzie) bakken met tomaat en dan zo in zakken de vriezer in. Heel lekker en dan verder afmaken als je het gaat gebruiken.

Geplaatst:

Ruim 2,5 kilo bramen in het wild geplukt tijdens een mooie wandeling. 
Zijn verwerkt tot 10 potten jam! Lekker hoor, ik weet het nu weer zeker, wilde bramen, en de jam daarvan zijn/ is lekkerder dan die van de struik uit mijn achtertuin! 4B32707E-633B-4482-8526-B53B2C86F5CD.thumb.jpeg.5ac08ece75347fddd42cb5e1e65fc413.jpeg10E06991-B76E-42BF-85C3-8B6A44D016DD.thumb.jpeg.940d13d46419657e4dd7065dbe424874.jpegCDF2EC63-819E-4EE3-B2DB-C5F5BDC43C5C.thumb.jpeg.2381895e159d5d4986202ab0c7ad1be6.jpeg

  • Like 4
Geplaatst:

4 potjes, waarvan een mini potje voor direkt gebruik zonder te steriliseren, om eens uit te proberen, Van de Bread and butter pickles op witte wijnazijn gemaakt. Nu al zin in een broodje hamburger mét!image.thumb.jpg.bca3d47d155ea47f7ec8214067d63aaa.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Op 24-7-2020 om 20:24, Jorieke123 zei:

Weer wat potten zoetzure komkommers

Gebruik jij dat aangepaste recept van Antoine eigenlijk nog Jorieke?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)
Op 2-8-2020 om 10:10, Tjeerd zei:

Vraagje: hoe bewaren jullie de sperziebonen? Ingevroren of in potten?

@Tjeerd Ingevroren:

- rangen

 - wassen

- 3 min. koken

- afgieten en dan gelijk in klaarstaand koud water kieperen !(dat heet laten schrikken en werkt tegen taaiheid/slapte).

- Erna laten uitlekken en ze kunnen dan

- gelijk in een bak/zak en de vriezer in ( want ze zijn al koud door het laten schrikken).

 

 Bij gebruik: kort koken en je hebt een vers smakende boon op je bord. :classic_smile:

aangepast door Grork
Geplaatst:

Ieieg wil je dat niet meer doen Grork..die bewegende dingetjes/ handjes..ik kan er echt niet tegen.

maar èh, jouw spercies zijn dat echt niet taaig?

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja ik zie ze ook niet graag :shifty: 

 

Ik heb vandaag een soort van passata ingemaakt. Gewoon een boel tomaten, wat paprika's, maar ook 2 komkommers (omdat er teveel groeien ;) ) en een hele OK-solo een tijd koken en dan de staafmixer er op en dan door de passeerzeef. :thumbup:

De dagen hiervoor tomatenpuree, braam-framboos limonade, pastasaus en pruim-braam limonade. 

Geplaatst:

Eigenlijk maak je dan die koude soep, hoe heet die nou toch ook al weer, met tomaten, paprika en komkommer. Gazpacho dat is het. Heerlijk! Wat je nu gemaakt hebt en dan ijskoud eten op een hete dag, druppie olijfolie en of wat basilicum.
ik ben al blij dat ik een kilo komkommertjes bij elkaar had om pickles te maken andere jaren had ik er veel meer. Ik heb notabene 4 planten😐

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...