jasmin Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Ik heb hier in de vensterbank kleine soorten paprika staan. Na héél lang wachten beginnen er drie al rood te schemeren... De bloei van de plant is gestopt, en eigenlijk wil ik die bloei wel verlengen, maar wachten op dat rijp worden is een eindeloos gebeuren... Mijn vraag is: als ik ze er nu al afhaal, en ze laat doorrijpen, gaat dat goed komen?? Of moeten ze voor het beste resultaat gewoon aan de plant blijven?? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsalino Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Ja die gaan nog narijpen hoor.Maar ik vind die aan de plant gerijpt zijn lekkerder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 18, 2011 Author Share Posted June 18, 2011 Hmmm... moeilijk afwegen... zolang ze hangen te rijpen, doet de plant niks meer aan bloemen... die vallen gewoon om ... ik wil eigenlijk nog wel een nieuwe ronde kleine paprika's... maar rood zijn ze natuurlijk het mooist, en dan met zachte kaas vullen en inmaken... gewoon nog even naar kijken voordat ze opgevroten worden... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Ik zou ze of groen op eten of aan de plant laten hangen. Het probleem met paprika's is dat het kleuren lang duurt waardoor ze tijdens het rijpingsproces best wel wat vocht verliezen en in elkaar schrompelen. Je gaat ze met groen oogsten en nalaten rijpen in ieder geval nooit helemaal mooi rood en puntgaaf krijgen. Tenminste dat is hier de ervaring. Rode paprika's helemaal gerijpt aan de plant zijn echt super zoet! Hier is de bloei ook al tijdje gestopt, zal vandaag of morgen weer eens een moestuinupdate doen. Te veel vruchten is bij mij de oorzaak van die groeistilstand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christine Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Heb altijd begrepen dat je van bijv. 3 paprika's er 2 wegmoet halen als ze groen zijn en dat je er dan 1 kan laten hangen om verder te kleuren. Omdat dan inderdaad de plant geen paprika's meer maakt. Pas als alle paprika's er af zijn zal de plant weer paprika's gaan produceren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsalino Posted June 19, 2011 Share Posted June 19, 2011 Ik lust helemaal geen groene paprika's, dus er wegsnoeien is geen optie. Dus zet er genoeg en eens ze beginnen te kleuren een hele zomer lekkere paprika's. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 20, 2011 Author Share Posted June 20, 2011 Ik heb hier in de vensterbank kleine soorten paprika staan. Na héél lang wachten beginnen er drie al rood te schemeren... De bloei van de plant is gestopt, en eigenlijk wil ik die bloei wel verlengen, maar wachten op dat rijp worden is een eindeloos gebeuren... Mijn vraag is: als ik ze er nu al afhaal, en ze laat doorrijpen, gaat dat goed komen?? Of moeten ze voor het beste resultaat gewoon aan de plant blijven?? Echt waanzinnig... op 18 juni zeg ik dat de paprikaatjes een roodachtige gloed beginnen te krijgen... inmiddels is er 1 al zowat helemaal rood geworden... gewoon waar je bij staat!!! Gisteren had ie al een rode neus, en vanochtend bijna rijp... gewoon in de nacht doorgerijpt... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 leuk he jasmin, ik had dat met de pepers.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JongeKweker Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 Wouw dat is zeker snel, hahahah grappig, eerst een eeuwigheid moeten wachten en dan ineens, in een oogwenk, rijpe paprika's! Ik heb mijn pepertjes denk ik te vroeg geoogst. Ze waren al een poosje op grootte, maar bleven groen. Nou wist ik niet meer wat voor n soort het was. Bestaan er ook pepertjes die groen blijven? Ik vond ze, zoals ik ze nu heb geoogst, helemaal niet pittig, smaakte meer naar paprika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 20, 2011 Author Share Posted June 20, 2011 Dat was met de tomaatjes uit de vensterbank ook.... lang groen, maar dat rood rijpen ging in een oogwenk. Groen kan je pepers net zo goed oogsten als dat je paprika's groen kan oogsten... minder uitgesproken van smaak. Maar juist de combinatie van zowel groen als rijp is wel aantrekkelijk. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JongeKweker Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 maar bestaan er dan ook pepers die groen blijven? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 20, 2011 Author Share Posted June 20, 2011 Niet dat ik weet. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 Wat een goed idee kleine rode paprika's met kaas! Ik heb potpaprikaatjes staan echt een leuk idee, dat ga ik doen. Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 20, 2011 Author Share Posted June 20, 2011 Ik heb het ook over kleine potpaprika's... In het echt iets minder oranje... maar ook niet echt dieprood... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JongeKweker Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 huh, ik dacht dat paprika alleen maar hangend groeide, maar deze gaan recht omhoog! Zeker goed idee, zachte kaas met paprika. Eigenlijk is dat de enige manier dat ik paprika lust. Ik vind het verder een vervelende smaak overheerser. Als je het niet lust, dan proef je dat ene blokje al door je maaltijd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.