Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Courgettesoep


freggel

Recommended Posts

Zojuist met succes gemaakt:

 

 

Courgettesoep

 

Benodigdheden:

1kg courgette

2 uien

200 gram selderij

200 gram prei

5 teentjes knoflook

1,5 / 2 bouillonblokjes

1 liter water

80 gram boursin (1 pakje)

spekjes

 

Bereiding:

Kook het water met de bouillonblokjes en voeg de prei, uien, selderij en knoflook (geperst of kleingesneden) toe. Even laten koken en voeg dan de courgettes toe. Laten koken tot de courgette zacht is. Pureer de soep.

Bak intussen de spekjes op in een pan zonder boter en voeg deze samen met de courgette toe. Laat de soep even koken tot de boursin gesmolten is.

 

Tijd:

Ongeveer 30 minuten.

 

Bovenstaande is genoeg voor 4 personen. Lekker met een stokbroodje erbij!

 

Eet smakelijk!

Link to comment
Share on other sites

Ja, was ik vergeten

... inderdaad ook een bos peterselie erin, geen basilicum, wel een bos koriander... eigen knoflook... en de bouillonblokjes, mijn toppertjes: de AH paddestoelen bouillon... maar dat ei en de creme fraiche natuurlijk... die combi kende ik nog niet... slaat hier goed aan...

Link to comment
Share on other sites

Mijn soep: een ui fruiten in een pan, de courgettes in plakjes even meebakken tot ze zacht worden, dan kippenboullion en wat blaadjes basilicum er bij, en een dik half uur laten pruttelen. Dan tot een mooie gladde soep blenderen, en smullen!

Dat is de basis, dan kan er van allerlei lekkers door heen om te variëren.

Link to comment
Share on other sites

Je kunt er volgens mij eindeloos mee variëren. Ik ben zelf geen keukenwonder en heb geen flauw idee welke smaken er bij elkaar passen en welke niet. Zo zou ik er ook nooit op komen om salami of chorizo te gebruiken, maar het klinkt lekker en ik ga het de volgende keer eens proberen.

 

Ik vond dit recept en heb het een klein beetje aangepast en ik was verbaasd hoe snel je zo'n heerlijke soep in elkaar kunt draaien. Ik had trouwens 2 bouillonblokjes in 1 liter water gedaan en vond het eindresultaat aan de zoute kant (waarschijnlijk ook door die spekjes). De volgende keer gebruik ik een half blokje minder.

Link to comment
Share on other sites

...... Ik had trouwens 2 bouillonblokjes in 1 liter water gedaan en vond het eindresultaat aan de zoute kant (waarschijnlijk ook door die spekjes). De volgende keer gebruik ik een half blokje minder.

Sinds kort gebruik ik vaak zoutloze blokjes. Naar behoefte doe ik er dan zelf zout bij. Op die manier kun je smaak en zoutigheid, onafhankelijk van elkaar, zelf in de hand houden.

En echte bouillon is sowieso lekkerder ....... maar dat wisten jullie natuurlijk al lang.

 

Courgettesoep met paddenstoelen is ook fijn.

Eigenlijk vind ik courgettesoep gewoon een fijne, redelijk neutrale, basis om van alles mee uit te halen. Het helpt ook dat courgettes groeien als kool .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Deze soep gisteren gemaakt, erg lekker.

Voorgerecht voor 4 personen

1 courgette

0,75 l kruidenbouillon

10 blaadjes basilicum

zout en peper

4 eetl. slagroom

2 eetl. fijngeknipte bieslook

 

 

Voorbereiden:

Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd ze in plakken.

 

Bereiden:

Verhit de kruidenbouillon in een soeppan en voeg de courgetteplakken en basilicum toe. Kook de courgette in ca. 10 minuten op een matige hittebron gaar. Pureer de courgettes in de bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper. Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over kommen en schep de slagroom er bovenop. Bestrooi de slagroom met bieslook.

 

Variatie:

Vervang de basilicum door een handje spinazieblaadjes.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik had nog een paar courgettes liggen en nog enkele van de tuin.

 

Dus, een groot om deel invriezen.

 

Ik had van afgelopen weekend na thuiskomst van de vakantie mooi wat bakjes van de chinees (10) bewaart voor invriezen. Ik dacht zonder te wegen wel ruim 1,5 kg courgette te hebben en met 1,5 liter water en de rest zou dit mooi 3 liter soep opleveren.

 

Het werd echter ruim 6 liter met wel 3 kg aan courgette.

Direct bijna alle bakjes vol en ingevroren.

Ben benieuwd hoe het smaakt al ik die later ga opwarmen

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Gister hebben we ook courgette soep gemaakt en het was heerlijk!

 

Wij hebben een uitje met knoflook in een beetje olijfolie in de pan gedaan.

Ondertussen de courgettes in vieren gesneden en daar blokjes van gesneden. Gewoon met schil!

 

Die in de pan erbij gedaan, een minuut of 3 mee laten bakken en toen een kopje of 2 water erbij met een groentebouillon blokje. Beetje peper erbij en wat paprikapoeder.

 

Als de courgette wat zachter is iets water erbij, peterselie erbij, een flinke hand en dan de staafmixer erin.

 

Paar minuutjes door laten koken met een klein scheutje kookroom. Vorige keer dit niet gedaan dus dit hoeft niet persee.

 

In soepkom opdienen met een zeer flinke lepel kruidenkaas/boursin. gewooon die goedkope van de Lidl

 

Echt erg lekker! Je kan er uitgebakken spekkies doorheen doen of blokjes paprika...net wat je in huis hebt of wat je lekker lijkt.

Soms willen we iets proberen of het lekker is en dan doen we de helft van de soep, wij eten er namelijk 2 dagen van, in een andere pan en proberen het dan uit. Is het lekker, schrijf ik het op om nog eens te doen. is het minder...ach dan heb ik de andere pan nog!

 

Hoop dat m'n klimcourgette het goed gaat doen volgend jaar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...