Geplaatst: 7 december 20247 Dec 4,6 kg gember uit twee potten van 50 cm diameter. Gember gekocht bij de Boni, het waren 3-4 planten pet pot.
Geplaatst: 7 december 20247 Dec Auteur Wauw!!! Kan je er ook nog wat over posten in het gember-topic? Of zal ik dit bericht daar heen doen? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 8 december 20248 Dec Ik zal wel wat posten in het topic. ik wist niet dat die er was, bedankt voor de tip.
Geplaatst: 8 december 20248 Dec @mroe wat een giga oogst! Wat heb je die knollen te eten gegeven joh?!Mijn Citroën is van de boom afgevallen. Ik vond dat hij nog wel even kon hangen. Boom had andere ideeen. Er hangen nu 2 kleintjes nog aan.
Geplaatst: 12 december 202412 Dec @Melliehoe smaakt Turkse rucola? De wilde en gewone rucola zijn we hier gek op. Binnenkort ook maar eens wat wortelen oogsten. Heb er nog een paar staan.
Geplaatst: 14 december 202414 Dec Vloeibare plantenvoeding van de action. Om de twee weken water met voeding, 5 l, per pot.
Geplaatst: 14 december 202414 Dec Eindelijk alle saustomaten uit de vriezer gehaald en gewogen: 18,3 kilo. Dat is de complete oogst van dit hele jaar. Die mogen nu ontdooien en ik ga er morgen pastasaus van maken. Ik ben heel benieuwd hoeveel potten dat gaan worden. 14 december 202414 Dec aangepast door Rookie
Geplaatst: 15 december 202415 Dec @Melliehoe smaakt Turkse rucola? De wilde en gewone rucola zijn we hier gek op. Binnenkort ook maar eens wat wortelen oogsten. Heb er nog een paar staan. Hij smaakt minder petroleum achtig. Ik vind gewone ook lekker overigens hoor, maar Turkse is wat malser en minder bitter. Ook de bloei is anders. Het worden meer kleine struikjes. Alhoewel… dat wordt de gewone ook wel, maar deze is groter omdat het blad ook groter is. 1 plant heb je voldoende als je niet elke week pasta met rucola eet. Ik ga komend jaar bewust zaden bewaren ervan ipv alles uit te strooien. . Ik heb een keer gezaaid ooit en er komt altijd genoeg op, maar dat deelt minder handig uit dan zaden.
Geplaatst: 16 december 202416 Dec @Rookie Afgelopen zomer had ik 8 tomatenplanten staan (verschillende soorten) en op een gegeven moment waren de tomaten niet aan te slepen en hebben we buren en familie blij gemaakt, en ook het een en ander gepureerd en ingevroren om later soep van te maken. Ik heb inmiddels een groter stukje moestuin gekregen en ik ben ook een kas aan het maken dus verwacht het komende seizoen nog veel meer tomaten dan vorig jaar (hoop doet leven immers😇). Nu zie ik op de foto dat je die tomaten in zijn geheel hebt ingevroren in zakjes, en uit interesse vroeg ik me af of je ze dan gewoon plukt en invriest, of dat je ze dan eerst nog kort kookt of iets dergelijks ... Het lijkt me wel zo handig als je na afloop van het seizoen alle oogst in 1 x kunt verwerken in plaats van iedere week in de keuken te moeten staan om je tomaten van die week te verwerken
Geplaatst: 17 december 202417 Dec Ja, dat klopt, ik pluk ze, dan was ik ze, haal het kroontje eruit en dan gaan ze zo in diepvrieszakken zo de vriezer in. Daar spaar ik ze dan op, totdat ik tijd heb om ze allemaal in te maken. Bijkomend voordeel van invriezen: als ze ontdooien vallen de velletjes er heel makkelijk af.
Geplaatst: 24 december 202424 Dec Wat andijvie en veldsla van buiten, pluksla, een paar vers geplukte Bolzano tomaatjes en wat basilicum. Niet de hoeveelheid natuurlijk, maar leuk om straks ook een paar zelf geteelde hapjes te maken.
Geplaatst: 31 december 202431 Dec De laatste 2kg ananaskers uit hun jasje gehaald en klaar om er jam van te maken.
Geplaatst: 10 januari10 Jan Er staan nog wat bietjes in de tuin. Deze heb ik er uit gehaald voor de bietensalade van vanavond. Ik kwam wat cylindra bietjes tekort, omdat de meeste klein zijn, maar er stond ook nog een knoepert van een chioggia biet in de grond. Dat wordt smullen vanavond!
Geplaatst: 5 februari5 Feb @GittaWat een mooie wortelen, welke zijn dat? 5 februari5 Feb aangepast door Amarinde
Geplaatst: 8 februari8 Feb Voor mij is februari niet echt oogsttijd, maar ik kwam wat olifantenknoflook tegen bij het schoonmaken van het stuk grond voor de kas. Herplanten leek me een beetje zinloos, weetjewat, ze zijn al lekker groot, we gaan ze gewoon opeten!
Geplaatst: 8 februari8 Feb Zeker, als je verder genoeg hebt om voort te planten. Herplanten kan ook nog steeds, maar als het niet hoeft..... eet smakelijk!
Geplaatst: 21 februari21 Feb Vanochtend alle laatste peterseliewortels geoogst. Nu nog bedenken, wat ik er mee ga doen...🤔
Geplaatst: 21 februari21 Feb De laatste winterwortels en bietjes geoogst. Dat was nog best veel, maar de bakken moeten leeg, want de aardappelen en erwten moeten er binnenkort in. Er waren mega grote wortelen bij trouwens.
Geplaatst: 23 februari23 Feb De eerste molsla is geoogst! De wortel gebruik ik ook die droog ik voor medicinaal gebruik. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.