Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:
23 uren geleden, jootje zei:

Mooi! 

 

precies mijn commentaar 😀

Geplaatst:

4,6 kg gember uit twee potten van 50 cm diameter.

 

Gember gekocht bij de Boni, het waren 3-4 planten pet pot.

 

IMG_2124_Original.jpeg

Geplaatst:

Ik zal wel wat posten in het topic. 
ik wist niet dat die er was, bedankt voor de tip.

Geplaatst:

@mroe wat een giga oogst! Wat heb je die knollen te eten gegeven joh?!

Mijn Citroën is van de boom afgevallen. Ik vond dat hij nog wel even kon hangen. Boom had andere ideeen. Er hangen nu 2 kleintjes nog aan.

a758fa918e87c99b5adef51efebc0483.jpg

Geplaatst:

984f460024692fdb40fc033504b1289d.jpg

Kleine little gem, wat Turkse rucola en mini wortels.

Geplaatst:

@Melliehoe smaakt Turkse rucola? De wilde en gewone rucola zijn we hier gek op. 

 

Binnenkort ook maar eens wat wortelen oogsten. Heb er nog een paar staan. 

Geplaatst:

Vloeibare plantenvoeding van de action. Om de twee weken water met voeding, 5 l, per pot.

Geplaatst:

Eindelijk alle saustomaten uit de vriezer gehaald en gewogen: 18,3 kilo.

Dat is de complete oogst van dit hele jaar.

Die mogen nu ontdooien en ik ga er morgen pastasaus van maken.

Ik ben heel benieuwd hoeveel potten dat gaan worden.

P1060055.JPG

 

P1060056.JPG

aangepast door Rookie

Geplaatst:
@Melliehoe smaakt Turkse rucola? De wilde en gewone rucola zijn we hier gek op. 
 
Binnenkort ook maar eens wat wortelen oogsten. Heb er nog een paar staan. 

Hij smaakt minder petroleum achtig. Ik vind gewone ook lekker overigens hoor, maar Turkse is wat malser en minder bitter. Ook de bloei is anders. Het worden meer kleine struikjes. Alhoewel… dat wordt de gewone ook wel, maar deze is groter omdat het blad ook groter is. 1 plant heb je voldoende als je niet elke week pasta met rucola eet. Ik ga komend jaar bewust zaden bewaren ervan ipv alles uit te strooien. . Ik heb een keer gezaaid ooit en er komt altijd genoeg op, maar dat deelt minder handig uit dan zaden.
Geplaatst:

Bedankt Mellie. Klinkt heerlijk. 

Geplaatst:

@Rookie

 

Afgelopen zomer had ik 8 tomatenplanten staan (verschillende soorten) en op een gegeven moment waren de tomaten niet aan te slepen en hebben we buren en familie blij gemaakt, en ook het een en ander gepureerd en ingevroren om later soep van te maken.

Ik heb inmiddels een groter stukje moestuin gekregen en ik ben ook een kas aan het maken dus verwacht het komende seizoen  nog veel meer tomaten dan vorig jaar (hoop doet leven immers😇). 

 

Nu zie ik op de foto dat je die tomaten in zijn geheel hebt ingevroren in zakjes, en uit interesse vroeg ik me af of je ze dan gewoon plukt en invriest, of dat je ze dan eerst nog kort kookt of iets dergelijks ... 

Het lijkt me wel zo handig als je na afloop van het seizoen alle oogst in 1 x kunt verwerken in plaats van iedere week in de keuken te moeten staan om je tomaten van die week te verwerken

 

Geplaatst:

Ja, dat klopt, ik pluk ze, dan was ik ze, haal het kroontje eruit en dan gaan ze zo in diepvrieszakken zo de vriezer in.

Daar spaar ik ze dan op, totdat ik tijd heb om ze allemaal in te maken.

Bijkomend voordeel van invriezen: als ze ontdooien vallen de velletjes er heel makkelijk af.

Geplaatst:

Wat andijvie en veldsla van buiten, pluksla, een paar vers geplukte Bolzano tomaatjes en wat basilicum.

Niet de hoeveelheid natuurlijk, maar leuk om straks ook een paar zelf geteelde hapjes te maken.

image.thumb.jpeg.5b8266e1ac46f848adf0556dbd5c66a5.jpeg

Geplaatst:

De laatste 2kg ananaskers uit hun jasje gehaald en klaar om er jam van te maken.

 

image.thumb.jpeg.a216bedb1c8e3eccb7b769ea69733f8b.jpeg

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Er staan nog wat bietjes in de tuin.

Deze heb ik er uit gehaald voor de bietensalade van vanavond.

Ik kwam wat cylindra bietjes tekort, omdat de meeste klein zijn, maar er stond ook nog een knoepert van een chioggia biet in de grond.

Dat wordt smullen vanavond!

 

 

P1060070.JPG

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

4 flinke wortelen geoogst en 5 kleintjes. De kleine gaan door de sla. 

20250205_092446.jpg

Geplaatst:

@GittaWat een mooie wortelen, welke zijn dat?

aangepast door Amarinde

Geplaatst:

@Amarindehet is de Deep purple F1. Ze smaakten heerlijk, alles was op.

Geplaatst:

Voor mij is februari niet echt oogsttijd, maar ik kwam wat olifantenknoflook tegen bij het schoonmaken van het stuk grond voor de kas. Herplanten leek me een beetje zinloos, weetjewat, ze zijn al lekker groot, we gaan ze gewoon opeten! 

 

PXL_20250208_151233107.jpg

Geplaatst:

Zeker, als je verder genoeg hebt om voort te planten. Herplanten kan ook nog steeds, maar als het niet hoeft..... eet smakelijk! 

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Vanochtend alle laatste peterseliewortels geoogst.

Nu nog bedenken, wat ik er mee ga doen...🤔

 

 

P1060120.JPG

Geplaatst:

De laatste winterwortels en bietjes geoogst.

Dat was nog best veel, maar de bakken moeten leeg, want de aardappelen en erwten moeten er binnenkort in.

Er waren mega grote wortelen bij trouwens.

P1060126.JPG

Geplaatst:

Ziet er echt prachtig uit! Lekker hoor, nu zulke oogst! 

Geplaatst:

De eerste molsla is geoogst!  De wortel gebruik ik ook die droog ik voor medicinaal gebruik.

 

IMG_4746.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic