jasmin Geplaatst: 6 juli 2011 Share Geplaatst: 6 juli 2011 Voor de kippenhouders... Ingemaakte eieren Ingrediënten * Flinke inmaakpot (1,5-2 liter inhoud) * 12 gepelde hardgekookte eieren, * 850 ml ciderazijn of witte wijnazijn, * 2,5 cm van een stuk verse gember, * 1 el korianderzaad, * 2 gedroogde rode chilipepers, * 2 geplette teentjes knoflook, * 1/2 el zwarte peperkorrels BereidingOoit was het een gewoonte om een dergelijk eitje in zout te dippen en zo weg te happen. De geconsumeerde eieren kun je meteen vervangen door versgekookte exemplaren, maar duw ze dan wel tot op de bodem van de inmaakpot, zodat de oudste altijd het eerst gegeten worden en de nieuwe kunnen rusten. De eieren moeten 6-8 weken staan voor gebruik en zijn tot een jaar houdbaar.Doe alle ingredienten, behalve de eieren, in een pan en breng aan de kook.Laat 10 minuten sudderen.Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen.Doe de eieren in een schone, droge inmaakpot, giet de azijn erover door een niet-metalen zeef; ze moeten volledig onderstaan.Sluit af met een zuurbestendig deksel.Op een koele, donkere, droge plaats 6-8 weken laten staan voor gebruik. http://www.lekkeretenmaken.nl/technieken/504-inmaken-a-wekken/34014-ingemaakte-eieren-.html Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 6 juli 2011 Share Geplaatst: 6 juli 2011 Lijkt me echt 10-x-nix. Lust jij ze wel? Misschien blijkt het heerlijk, en moet ik het eens proberen.Ik denk dan wel met krieleitjes, dan heb je niet zo een enorme hap ei.. Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 6 juli 2011 Auteur Share Geplaatst: 6 juli 2011 Toen ik het zag, moest ik direct aan jou denken, met je tijdelijke eieren-overschot. Ik ken het niet echt, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Ga het zeker uitproberen. Alleen jammer dat je zo lang moet wachten. Ken jij trouwens gefrituurde eieren?? Dat is pas lekker. Verslavend lekker. Als ik daarvan zou weten hoe ik dat moest inmaken... misschien via wecken... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Koert Geplaatst: 6 juli 2011 Share Geplaatst: 6 juli 2011 Gadverdamme Die gefrituurde eieren vind ik dan wel weer erg lekker! Quote Even a broken clock is right twice a day Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 6 juli 2011 Auteur Share Geplaatst: 6 juli 2011 Duizendjarige eieren kan je ook namaken met sterke thee. Eerst hard koken, dan de eieren in de schil heen en weer rollen, vervolgens opnieuw koken in een eigen mengsel, met oa sojasaus, kruiden, knoflook, kan ook met zeer zwarte thee of zeer sterke groene thee... Lekker lang laten sudderen, zodat alle geur, smaak en kleurstoffen door de schil naar binnen trekken... Chinezen willen dat nogal eens lang bewaren in zout water, maar dat vind ik de moeite niet... gewoon opeten binnen een paar dagen, ikzelf heb niet zo'n zin in dat gepekel. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 6 juli 2011 Share Geplaatst: 6 juli 2011 Pickled eggs zijn in Engeland heel gewoon. En ik moet zeggen, zijn best lekker. Maar ik heb nooit teveel eieren, wij kopen ze bij de buurman kakelvers als we ze nodig hebben! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 6 juli 2011 Auteur Share Geplaatst: 6 juli 2011 Voor gefrituurde eieren, kook je eerst je eieren hard, pellen, en dan in de kokende olie laten zakken. Wachten tot de buitenkant bubbelig, bruinig wordt, en ze dan direct laten zakken in een hete pepersaus/boemboe... die je met zorg van tevoren op smaak hebt gemaakt. Dat heet slaat op peper, niet op temperatuur. De saus hecht zich aan het onregelmatige oppervlak van het ei. De pepersaus bevat: sambal, ui, knoflook, gember, evt. wat suiker (pietsie), citroengras, eventueel citroenblad en om het even wat je zelf lekker vind... warm bereiden, laten afkoelen... eieren in laten zakken, en ze de tijd geven om alle smaak te laten intrekken... ook altijd lekker om naast de sambal, ook nog vers gesneden peper toe te voegen, en mee te bakken. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 6 juli 2011 Share Geplaatst: 6 juli 2011 Bij sommige dingen denk ik dat je van de mogelijkheid van het verse moet genieten, bv een ei als je kippen hebt en gewoon weggeven/weggooien als je teveel hebt ipv willen bewaren. ik zie zo'n pot gekookte eieren voor me in zo'n beetje troebele vloeistof brrrrrrrrr Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 7 juli 2011 Share Geplaatst: 7 juli 2011 Bleeeeeeh in China koop je inderdaad de meest goor uitziende eieren uit een grote pot met vocht, en die eet je dan lekker op uit het vuistje Weggooien van eieren doe ik echt nooit. Maar als we teveel hebben maken we dingen die we langer kunnen bewaren waar veel eieren in gaan. Verder hebben we gisteren eindelijk weer een doosje eieren kunnen ruilen tegen een grote zak opgespaarde etensresten van familie. Daar gaan de varkens zometeen weer van smullen Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 22 mei 2012 Auteur Share Geplaatst: 22 mei 2012 Bijna jaar later.... ingelegde eieren... Over twee maanden verslag van consumptie (en mocht het lekker zijn... moeten we wéér 2 maanden geduld hebben... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Frank vwl Geplaatst: 25 mei 2012 Share Geplaatst: 25 mei 2012 Leuk dat je het probeerd Jasmin ik ben erg benieuwd. Ze zien er in ieder geval nog goed uit Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 25 mei 2012 Share Geplaatst: 25 mei 2012 Lost die azijn de schaal dan op? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 25 mei 2012 Auteur Share Geplaatst: 25 mei 2012 Ik ben niet zo duidelijk geweest, merk ik. De eieren heb ik pas deze week ingemaakt, het is niet een up-date van vorig jaar. Ik heb de eieren in zware thee gekookt voor het leuke effect, en daarna gepeld en op zuur gezet (gekookte azijn met kruiden). De pot staat inmiddels op een donkere plank van een keukenkast. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
dennislp Geplaatst: 10 juni 2012 Share Geplaatst: 10 juni 2012 Over twee maanden verslag van consumptie (en mocht het lekker zijn... moeten we wéér 2 maanden geduld hebben... En dan spreken we je nooit meer Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 13 juni 2012 Auteur Share Geplaatst: 13 juni 2012 OK, mocht ik komen te overlijden aan die ingelegde eieren, dan beloof ik dat ik nog voor mijn laatste loodje even kom melden hoe de eieren waren... OK?? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
cees7274 Geplaatst: 26 mei 2013 Share Geplaatst: 26 mei 2013 hadieho, ja, ik besef dat ik op een ouder bericht reageer, maar ik was erg benieuwd hoe het afgelopen was Ben zelf fervent voorstander van de eieren in het zuur. Heerlijk! Maar ik was benieuwd of ik ze nog langer zou kunnen bewaren, dus ik heb ze in het zuur geweckt. Dus over twee jaar weer een update over dit bericht Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 26 mei 2013 Share Geplaatst: 26 mei 2013 Nou ik heb Jasmin pas nog "online "gezien.......dus....nu weet ik niet of ze de eieren al geproefd heeft.... Jasmine!!??? Ben ook wel benieuwd Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 28 mei 2013 Auteur Share Geplaatst: 28 mei 2013 Die dingen zijn natuurlijk allang op... niks mis mee. Ze worden wel ****zuur, echt zuur. Maar als je ze in dunne plakjes snijdt (eiersnijder), met nog wat groen en ander salade materiaal... echt lekker... dan is het zure te doen... Lekker makkelijk om snel een gekookt eitje op je brood te hebben Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
cees7274 Geplaatst: 28 mei 2013 Share Geplaatst: 28 mei 2013 Nee hoor, gewoon zo uit het handje. Potje bier erbij. Gaat helemaal goed komen Jasmine, denk je dat het erg is dat ik het dubbelop heb gedaan? (ook nog eens geweckt?) Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 30 mei 2013 Auteur Share Geplaatst: 30 mei 2013 Heb jij die azijn dan nog eens gekookt? Lijkt me stinken, maar ok, lijkt me ook geen kwaad kunnen, maar wel overbodig. Het zuur van de azijn conserveert ook genadeloos naar de bacteriën toe... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
cees7274 Geplaatst: 30 mei 2013 Share Geplaatst: 30 mei 2013 uh ja...mijn idee was dat ik ze dan nog langer kon bewaren. Maar vraag me nu al af of ik dat geduld heb Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 30 mei 2013 Auteur Share Geplaatst: 30 mei 2013 Ik deed er máánden mee... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
wilmer Geplaatst: 30 mei 2013 Share Geplaatst: 30 mei 2013 Als ooit de kippengriep los gaat en de laatste kip het lootje legt, hebben jullie nog een hele tijd eieren, maar verder lijkt dit me niets Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
cees7274 Geplaatst: 30 mei 2013 Share Geplaatst: 30 mei 2013 Proeven is geloven Bij deze uitgenodigd als je in de buurt bent. Bij mijn opa werden ze vroeger op de kermis verkocht, voor een paar cent. Is eigenlijk ook een soort sentiment Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
cees7274 Geplaatst: 2 augustus 2013 Share Geplaatst: 2 augustus 2013 Om het verhaal maar even af te maken, je kan ze dus wecken in azijn, maar gewoon in het zuur vind ik ze lekkerder. Vandaag de inmaak van 25 mei open gemaakt. Door het wecken ontstaat er wel een 'bite' maar het lijkt ook iets in te drogen. Van de andere kant, je verlengd de houdbaarheid giga. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.