Geplaatst: 27 maart 20214 j Ik denk een combi van niet zo actieve starter met te weinig tijd ervoor nemen en op het oog nog een flatsje water toevoegen - iets wat ik normaal nooit doe. Het kruim is prima maar het is onbedoeld een turks platbrood geworden 😹
Geplaatst: 27 maart 20214 j Hmm, ik heb vandaag op het oog een kwak bloem erbij gegooid en zonnebloem olie... slik. Ben nu toch beduidend minder enthousiast over mijn idee dan vanochtend. Moeders doet het ook altijd op het oog en gaat ook altijd goed was mijn motivatie [emoji51]Ben benieuwd wat het gaat worden. Deeg ruikt wel heerlijk. Rozemarijn en thijm
Geplaatst: 27 maart 20214 j Ik ben benieuwd ik ben dol op focaccia en het staat op mijn lijstje om zelf te bakken. Zelf had ik van de week een groot aardappel brood met speltmeel, aardappel water en enkele aardappels en anijszaad. Op voordat de foto gemaakt kon worden.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 maart 20214 j Haha dat was Dan een goed gelukt@AppelvrouwHier gelukkig ook. Ik kneep hem echt. Recept is volledig zelf bedacht. Enige wat ik heb opgezocht is hoe lang en warm een focaccia moet bakken. Het moest op 200 graden 30 min. Is met mijn oven net te warm blijkbaar. De achterkant wat tegen de wand kant is, is wel te bruin. Maar 3 kwart perfect gekleurd. En hij smaakte echt heel goed! Met de dochter ingeprikt met onze vingers. Zij sneed de tomaten. Ik mocht er nog een scheut olijfolie en wat extra thijm en rozemarijn aan toevoegen. Wat gehakte knof en zeezout. Aanrader. O, de olijfolie is er na de foto op gegaan. Ziet er hier nog pips uit. Heel luchtig geworden, dat vind ik zó lekker!
Geplaatst: 27 maart 20214 j Focaccia is echt makkelijk! Ik maak het altijd met behoorlijk nat desem deeg, hydratatie van 70-75%. De volgende ochtend giet ik een paar eetlepels olijfolie op een halve bakplaat (formaat ca. A3) stort het deeg erop, keer het om zodat aan beide kanten olijfolie zit. Dat laat ik 1-2 uur staan met een andere bakplaat omgekeerd erop). Dan druk ik er olijven, tomaten, rozemarijn of iets anders in en bestrooi het met grof zeezout. Na 30 minuten in de oven is ie klaar. Die van jou ziet er ook lekker uit hoor, @Mellie!
Geplaatst: 28 maart 20214 j Ik heb het ook met zuurdesem gemaakt. Misschien kwam het door de kruiden, maar smaakte niet zuur. Heb het broodreceptngebruikt wat ik de laatste tijd veel gebruik maar ipv 500 gr bloem, 650 gr ongeveer gebruikt en zonnebloemolie in het deeg. Op het deeg ging voor het bakken olijfolie.
Geplaatst: 29 maart 20214 j Gisteren wat paratha's gemaakt en daar pluk ik nu met de lunch de vruchten van. Lekkerrrr! Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 29 maart 20214 j Het is Indiaas inderdaad. Wordt vaak gevuld gegeten of bij iets. Ik prop het zo, even opgewarmd, zonder iets erbij, mijn wangetjes in. 👌 Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 16 april 20214 j Gisteren zuurdesem focaccia zelf bedacht recept en heel lekker Vandaag zuurdesembrood. Warm met honing en room gegeten. Belachelijk lekker.
Geplaatst: 29 april 20214 j Wat een leuk topic! ik bak regelmatig zelf brood & gebak , pistolets & sandwiches, kortom, ik zal mijn 'baksels" hier komen delen... vandaag of morgen staat er taart op de bak menu... (mag da hier ook? ) Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
Geplaatst: 30 april 20214 j Ja zeker, lekker hoor! Edit: ik ben weer eens te snel. Taart misschien wat minder handig aangezien het wel echt een broodtopic is, maar dat kun je natuurlijk wel weer kwijt bij de wat heb je vandaag gegeten topic. Mmmm, taart. Geniet er van!
Geplaatst: 3 mei 20214 j Wij zijn inmiddels verslaafd aan mijn focaccia... dus weer een zuurdesem focaccia gebakken. Met eigen thijm, rozemarijn en knof. Nog een klein restje over.
Geplaatst: 9 mei 20214 j On 5/3/2021 at 3:28 PM, Mellie said: Wij zijn inmiddels verslaafd aan mijn focaccia Hier staat focaccia ook in de hitlijsten. Zoveel resultaat voor zo weinig werk... edit: mijn eigen baksels van vandaag: focaccia met rozemarijn, olijven, tomaar en basilicum en voor het eerst brioche gebakken. Beide broden zuurdesem. Ik had laatst de broodbijbel gekocht en alle 3 recepten die ik daaruit probeerde mislukten. Volgens mij kan ik niet meer met gist bakken 🤔 9 mei 20214 j aangepast door mdubbelm
Geplaatst: 9 mei 20214 j 22 minuten geleden, mdubbelm zei: Volgens mij kan ik niet meer met gist bakken Dat is grappig, of, nou ja ik heb het andersom, bij mij waren de laatste zuurdesem broodjes niet lekker, muffig. Heb mijn zuurdesem weggedaan en bak nu even alleen met gist. Aardappel broodjes met spekjes! Mijn kleinkinderen vonden het ook heerlijk zo ook het brood met honing en sesamzaad. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 9 mei 20214 j Just now, appelvrouw said: bak nu even alleen met gist Ja ik weet het ook niet goed. Of ik heb te hoge verwachtingen van de gist qua snelheid. Ik probeer het binnenkort wel weer eens. Er staan wel lekkere recepten in fat boek namelijk.
Geplaatst: 10 mei 20214 j Ik zal het ook weer eens erbij pakken. Ik heb 3 brood boeken en gebruik al maanden hetzelfde recept. Ik neem voor het Suikerfeest as donderdag een focaccia en mijn eerste baklava mee. Die ga ik morgen maken. Spannend!
Geplaatst: 11 mei 20214 j Baklava gemaakt en nog in wording... ik ben al 5 u bezig. Offffff. Lange zit dit. Moet ook nog koken.
Geplaatst: 13 mei 20214 j Yes! Vandaag feest [emoji3060][emoji517][emoji517][emoji516][emoji517] Happy eid en anders happy Hemelvaartsdag en anders toch op zijn minst een happy donderdag! De focaccia is ook klaar en dan gaan we na de sneltest zo op pad. Vandaag ook met das- en bieslook. Heb het deeg in de garage bewaard op de bakplaat. Normaal behandel ik het als een zuurdesembrood, dus toch lichtelijk hoe het heeft uitgepakt allemaal. De dochter is dol op geroosterde tomaat, vandaar de belachelijke hoeveelheid tomaat erop. Volgende x ga ik een creatievere plaat maken. Een boom met ui en rozemarijn ofzo [emoji51]
Geplaatst: 19 mei 20214 j Poeh hé, lang geen broodjes meer gebakken, ik kan steeds vaker hier biodesembrood kopen. Vandaag twee broden met 5 granenvlokken, speltmeel en klein spelt.. Deze gaan nu de oven in😀💪 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 mei 20214 j Ik heb gisteren mijn voordeeg gemaakt en ben nu aan het kneden voor 2 broden. Een in de pan en 1 gevormd...Maar ik DURF NIET! Stom zeg... Die vorm mislukte in het begin en nu heb in koudwatervrees. Heb wat gekeken op YouTube. Dus ik ga er wel voor. Maar blijft toch spannend. Fingers crossed![emoji1695][emoji1695][emoji1695]
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.