HuubvG Geplaatst: 25 oktober 2022 Geplaatst: 25 oktober 2022 Dat zullen jouw kinderen ook van jouw kookkunsten zeggen @Mellie. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 25 oktober 2022 Geplaatst: 25 oktober 2022 Tadaaaaa!!! Het is me gelukt en ik ben zo belachelijk trots. Zelfs de saus smaakte bijna goed. Volgende x heb ik dat ook beter in de smiezen. Gevideobeld met moeders om het resultaat te laten zien Ze was ook trots. Ik had 27 bollen deeg van 1 kg bloem. Mijn moeder haalt er 30 uit, maar dat lukte me gewoon niet. Ik ging tellen toen ik er 17 had en dacht nog, dat wordt krapjes. Dus de laatste bollen zijn net wat kleiner, want wilde die 30 halen. Maar ook met 3 flatbreads minder, zeer geslaagd avontuur. In mijn aantekeningen ga ik 25 stuks zetten. Dat vind ik voor mij wel haalbaar. Mijn moeder zei nog heel lief dat zij als 8/9-jarige dit moest maken en ik niet zo streng voor mezelf moet zijn. Toen dacht ik, mijn hemel… ik zie mijn 8-jarige nog niet koken hoor! Wat een ander leven leiden we toch. 7 Quote
Ruderalis Geplaatst: 26 oktober 2022 Geplaatst: 26 oktober 2022 Gisteren een wit broodje gemaakt, smaakt weer goed maar ik vind m niet luchtig genoeg dus dat moet beter, hij zag er wel mooi uit, 2 Quote
HuubvG Geplaatst: 26 oktober 2022 Geplaatst: 26 oktober 2022 @Ruderalis, zaten er ditmaal ook broodresten / korsten op het blik? Dan zou het deeg teveel ingezakt kunnen zijn na een eerste rijs. Dan zou er teveel water bij hebben gezeten. Vandaar ook misschien het mooie dakje op je brood? Maar het ziet er wel mooi uit. Voor welk gewicht broden is jouw machine geschikt? Groter dan de mijne (600 gr / 900 gr) denk ik. De mijne heeft een vierkant blik en er komen kubusbroden uit. 1 Quote
Ruderalis Geplaatst: 31 oktober 2022 Geplaatst: 31 oktober 2022 @HuubvG, onze brood bak machine kan 1kg mix maximaal aan. Er was geen nat deeg achter gebleven en het deeg was ook geheel gaar, mn vrouw denkt dat het aan de goedkope mix ligt, we hebben inmiddels betere mix van de Molen geloof ik besteld. Er zitten 12 programma’s op de machine dus voorlopig veel proberen, is niet erg want tot nu toe smaakt het allemaal erg goed! de nieuwe brood mixen, 2 Quote
Mellie Geplaatst: 6 november 2022 Geplaatst: 6 november 2022 Ik had vrijdag een brood gebakken. Wilde weer een normaal brood, maar toen de dochter het voordeeg zag, wilde ze gelijk een focaccia. En wie ben ik om nee te zeggen. Dus… vandaag het laatste stuk opgewarmd en gegeten en de volgende x bak ik weer eens een normaal brood ipv pizza of focaccia. Mag wel weer eens De bakplaat stond onder de afzuigkap dus het licht is heel raar… daar moet je maar overheen kijken. In het deeg zat knof, rozemarijn en tijm. 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 6 november 2022 Geplaatst: 6 november 2022 Heerlijk ga ik van de week ook maar weer eens doen. Met een lekker soepje. Mijn ingevroren desem die de vorige x zo gemakkelijk weer wilde werken is nu gewoon dood😫. Even geen desem. Dus het worden gistbroden deze week. Eerst het laatste oude brood uit de vriezer opmaken, dat blijft ook weer niet al te lang smeuïg zeg maar, na enkele maanden begint het echt uit te drogen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 6 november 2022 Geplaatst: 6 november 2022 @Mellie heerlijk ! Die zijn hier ook echt favoriet. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 7 november 2022 Geplaatst: 7 november 2022 Oh balen appelvrouw. Ik bak niet wekelijks meer een brood maar zou dode desem toch wel heel naar vinden! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 december 2022 Geplaatst: 24 december 2022 Kerststolletjes met eigen rozijnen, eigen walnoten, en zelfgemaakt spijs van amandelen die ik van Appelvrouw kreeg. Oh en wat gekochte gekonfijte sinaasappelstukjes. 8 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: 24 december 2022 Geplaatst: 24 december 2022 Hier ook kerstbrood gebakken! 😋🎄 4 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 december 2022 Geplaatst: 24 december 2022 weinig spijs zeg Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Marinke Geplaatst: 24 december 2022 Geplaatst: 24 december 2022 Wat een leuk idee in die hartjesvorm! Mijn kerstbrood doet vannacht de tweede (koude) rijs en dan morgen vormen en afbakken. Beetje een experiment want normaal durf ik zo’n koude rijs voor een kerstbrood niet aan. Helaas geen enkel ingrediënt uet. Quote
Mellie Geplaatst: 26 december 2022 Geplaatst: 26 december 2022 Oa deze gebakken, maar rest van mijn broodjes -pide- waren te snel op voor de foto denk ik. Had 3 soorten, met vlees, met spinazie en feta en met tahin. 4 Quote
fre3ke Geplaatst: 26 december 2022 Geplaatst: 26 december 2022 Prachtig @Mellie! Het water loopt me in de mond. 1 Quote
Ruderalis Geplaatst: 21 februari 2023 Geplaatst: 21 februari 2023 Hier bakken we ook lekker door, het brood bakken bevalt ons wel! broodje van vandaag, 2 Quote
Mellie Geplaatst: 25 februari 2023 Geplaatst: 25 februari 2023 Flink gerezen!Ik heb gisteren ook weer eens gebakken. Heb een nieuw ding gekocht voor Turkse broodjes. Of pizza ed., dus het moest getest worden. Helaas werkt het apparaat niet goed. Hitte element werkt niet naar behoren… dus het proces was niet zo leuk. Ik had 3 soorten gebakken met een vriendin samen. We zijn 3 uur bezig geweest… klungelen met het kapotte apparaat. Uiteindelijk in de oven gebakken wat veel langer duurt. We hebben er 2 met een traditionele vulling, gehaktmengsel en met tahin met suiker. Dat is dan meer een sort toetje omdat het zo zoet is. De ander met kaas en een Turkse worst, waardoor het meer een pizzabroodje was. Alledrie heel lekker. Vorige x dat we het bij mijn vriendin met haar wel werkende tas firin hadden gebakken, was die met kaas en worst favoriet. Gisteren die met gehakt. Met kinderen weet je het dus nooit Mijn lievelings is met tahin denk ik. Vandaag weer een rustig aan dag. 4 Quote
Lia56 Geplaatst: 25 februari 2023 Geplaatst: 25 februari 2023 @Mellie Ziet er weer heerlijk uit 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 12 maart 2023 Geplaatst: 12 maart 2023 Ik heb Kolaches gemaakt, met jam (o.a. abrikozenjam van @appelvrouw) en zelfgemaakte cottage cheese. Ze hadden wat luchtiger gemogen, maar nog steeds erg lekker! 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Vastone Geplaatst: 26 maart 2023 Geplaatst: 26 maart 2023 Sinds tijden ook weer eens gebakken. Foccacia met rozemarijn, was heerlijk! Heerlijk luchtig zacht brood. 3 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.