Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je zo eten (uit eigen tuin) 2018


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Pasta met eigen tomatensaus en cantharellen uit een potje. Salade van St. Antoine, boerenkool, ui en de laatste basilicum uit de kas. Zoetzuur Cornersmith. Home made frambozenijs..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ah je ben t al aan de prune de prince moeten wij hier ook maar snel doen. We hebben wel al dé eerste kweeperen jam op. Verder vanavond soep recept zo'n beetje gekopieerd van droogbonen soep die ik vorig jaar in Italië heb gekocht. Ingrediënten o.a. puy linzen, rode linzen, borlotti bonen, canneloni bonen, gort, spelt, adukibonen en kastanjebonen. Van alles een klein handje en een nacht geweekt. Op smaak gemaakt met laurier, rozemarijn, selderij, tijm, peterselie, salie, ui, knoflook. En deel ingevroren.

Gisteren in de schil en oven gebakken kwarten bieten met veel tijm.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik was met twee vandaag en van plan wat anders te maken en had al een pan stoofvlees klaar.

Bezoek bleef mee eten dus even een flinke tas rucola gehaald en pasta met geslonken rucola er bij, genoeg voor zes man.

Geplaatst:

Erwtensoep, staat nu net op.

Nu met werkelijk álles uit eigen tuin (UET), of andermans tuin (UAT). Op de spliterwten en kraanwater na.

Knolselderij, snijselderij, prei, winterwortel, laurier, peper: UET.

Ui, aardappel: geraapt: UAT.

Karbonade, rookworst: van Zelhems veldvarken: UAT.

Zelfs het zout is zelf gewonnen, van zeewater uit de Oosterschelde.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

Gisteren nog een gave rode vleestomaat uit de kas. Geen last van de kou gehad dus. Er zitten nog oranje en groene aan, benieuwd of ze nog rijpen. Verder de gebruikelijke dagelijkse kruiden, ik zal niet in herhaling (=opsomming) vallen.

Geplaatst:

Heerlijke salade uit de tuin en een Turkse bonenstoof met een pittig pepertje en veel tomaat en knof. Was heel lekker! Had gehoopt op leftovers, maar nee.

Geplaatst:

Mmm! Patrijs, dat ziet er lekker uit! Quiche weer?

 

Hier gisteren een eerste herfstbloemkool gegeten. Van het formaat “wie het kleine niet eert”

 

a6e7373434e2e7be7c1f5198c7e657f1.jpg

 

Erg lekker gestoempt met eigen piepers en daar kalkoenfiletstukjes over gebakken met wat sjalotjes. We hebben heerlijk gegeten!

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ja quiche. Ik moest de N-Z spinazie die uit het kasje kwam wegwerken. Aangevuld met twee grote uien uit de tuin, een bol knoflook , geitenkaas, gerookte spekjes en olijven. Hier ging ruim een kilo spinazie in en de rest ging op de composthoop.

Bloemkool van de volle grond of uit de kas? Hij ziet er zo mooi gaaf uit.

Hier weer net bloemkool gezaaid onder glas.

Geplaatst:

Alvast aan de kook voor vanavond: Wortelpompoensoep vooraf. Op de ui en gember na, alles uit eigen tuin! Leukleukleuk.

 

Heb nog geen inspiratie voor het hoofdgerecht, dus mocht iemand nog suggesties hebben...

Geplaatst:

IMG2018110618590490141541531502.jpg

 

 

Hier zijn ook kroten gekookt, samen met wat rucola met geitenkaas en gebakken Texla aardappeltjes uit de oven. Erbij de laatste komkommer in slierten

en vis uit de oven met kerstomaatjes uit de tuin en wat boontjes. De knakworstjes zijn gestolen van de jongste die geen vis blieft.

 

Vooraf een stukje quiche van gisteren.

Geplaatst:

Tussen de middag salade van rucola en kroten, met wat quinoa erbij.

Vanavond pasta met saus van de laatste rode tomaatjes, beetje snijbiet, ui, knoflook en kruiden van de tuin.

Zo als toetje pompoencake, maar die moet nog even afkoelen.

Geplaatst:

Vanmiddag broodjes met de zelfgemaakte appelkersenstroop. Heeeeel lekker geworden en die kleur is zo mooi!

De kinderen vonden het ‘het aller aller aller aller allerrrrrrrlekkerste broodje ooit’. dus

 

Diner was een noedelwokschotel met regenboogsnijbiet en gewone groene van Roeiers zaadjes nog, paksoi, kailan en knof met veel knoflookgarnalen.

 

De man en ik vonden het heerlijk. De kinderen wat minder. Jammer. De snijbiet vind ik zelf niet echt voor de hand liggend om dat met noedels te eten, maar het was geïnspireerd op de salade van appelvrouw die daar ooit een recept over had gedeeld. Ik vind die gewokte salade zo lekker, dan moet het ook in een wokschotel kunnen dacht ik zo.

 

Toetje was de appelkersen prut wat over was van mijn stroopmakerij. Viel in goede aarde.

Geplaatst:

Ik had een iets te vroeg geoogste flessen pompoen gekregen ik denk maak er maar een soepje van dus pompoen geslacht.

Maar toen dacht ik onrijp is ook minder smaak dus

2 blikken kokosnoot melk toegevoegd en 2 chili pepers

 

Heb ik hem net geproefd nul, nul smaak

alleen een beetje hitte.

De soep ziet er wel heel mooi uit, mooi kleurtje, mooi glad maar ja gaat om de smaak.

 

Dus nog even aan knutselen

Tips welkom

Geplaatst:

Wat garnalen erbij voor wat smaak, vind ik altijd erg lekker bij pompoensoep.

 

Hier eten we vanavond twee flinke uien van de tuin, samen met wat knoflook en augurk (en wat paprika en wortel voor de kleur) komen die op brood bij een flinke verse worst.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...