Geplaatst: 26 juli 201114 j Ik heb in de tuin 2 rode kolen staan (de rest is al eerder dit seizoen ten prooi gevallen aan slakken). Nou had ik niet verwacht dat deze kolen iets zouden worden, maar nu zitten er flinke kolen in die, volgens mij, vandaag of morgen wel geoogst kunnen/moeten worden. Nou zijn het flinke kolen en mijn vriend is er niet dol op. Zelf kom ik ook niet verder dan raspen en een salade hiervan maken. Idem met de witte kolen, alhoewel die nog wel even kunnen blijven staan. Mijn vraag is of iemand weet of ik de kool (gedeeltelijk) kan invriezen of dat deze meteen geconsumeerd moeten worden. Zo ja, weet iemand daar nog een ander recept voor? Zelf ken ik namelijk alleen de rode kool uit potjes die mijn moeder vroeger altijd door de aardappels prakte. Heerlijk, maar niet gemakkelijk na te maken met de verse kolen. blog/freggel/
Geplaatst: 26 juli 201114 j Klein snijden en dan in de vriezer. Kun je in porties invriezen of in wat grotere sluitzakken met een beetje lucht. Later opschudden dan blijft t 'strooibaar'. Wie weet kan je t ook wecken (als je glazen en een pan hebt) maar dat moet je dan aan iemand anders vragen. Mocht je een keukenmachine hebben dan is t werkje van t snijden zo gebeurd. Good things come in small packages
Geplaatst: 26 juli 201114 j Auteur Kan dat gewoon rauw ingevroren worden en later ook weer gewoon rauw als salade verwerkt worden? blog/freggel/
Geplaatst: 26 juli 201114 j Ik denk niet dat dat lekker is. Ik doe t altijd rauw gesneden in de vriezer, en als ik t nodig heb kook ik t met wat kruiden en een lekker appeltje op t eind. Maar je zou er vast meer mee kunnen doen dan dat. Google s zou ik zeggen. Recepten te over. Gekookt ook lekker met hachee of stoofvlees Good things come in small packages
Geplaatst: 26 juli 201114 j Auteur Ga ik doen! Thanks! Ben niet zo creatief wat koken betreft, maar wel fijn te weten dat het rauw ingevroren kan worden. Dat kon ik namelijk nergens terugvinden. blog/freggel/
Geplaatst: 27 juli 201114 j Ik blancheer de rode kool (gesnipperd) heel kort voor deze in te vriezen. Doordat deze ingevroren is, wordt deze later ook sneller gaar Ik stoof rode kool met een appeltje, kruidnagel, laurierblad en eventueel wat rode wijn. Eventueel een lepeltje confituur (abrikoos bv.) En een flinke hoeveelheid suiker om het zoet te maken. Op ongeveer een half uur stoven begint de kool gaar te worden. Indien niet ingevroren moet je op 45minuten tot een uur tellen. Witte kool is heel lekker in soep, vers vind ik er niet veel aan.
Geplaatst: 27 juli 201114 j Bart, probeer s een stamppotje witte kool met gemalen peper en spekjes. Good things come in small packages
Geplaatst: 27 juli 201114 j Bart, probeer s een stamppotje witte kool met gemalen peper en spekjes. Spek lust ik echt niet, dus dat zal geen oplossing bieden Toch bedankt voor de suggestie...
Geplaatst: 27 juli 201114 j Doe er dan lekkere kleine gehaktballetjes bij in jus. Vind ik ook heerlijk bij stamppot. En als je t lekker vind kan je zelfs wat gehaktballetjes prakken en door de stamppot heen roeren Good things come in small packages
Geplaatst: 27 juli 201114 j Auteur Ik blancheer de rode kool (gesnipperd) heel kort voor deze in te vriezen. Doordat deze ingevroren is, wordt deze later ook sneller gaar Ik stoof rode kool met een appeltje, kruidnagel, laurierblad en eventueel wat rode wijn. Eventueel een lepeltje confituur (abrikoos bv.) En een flinke hoeveelheid suiker om het zoet te maken. Op ongeveer een half uur stoven begint de kool gaar te worden. Indien niet ingevroren moet je op 45minuten tot een uur tellen. Okee, blancheren dus! Je recept klinkt erg lekker, dat ga ik zeker eens proberen! blog/freggel/
Geplaatst: 27 juli 201114 j Wel de rode kool heel goed uit laten lekken als je t gaat blancheren, want anders word t een 'blok' in de vriezer. Om die reden doe ik t vers gesneden in de vriezer.Je kunt ook gesneden rode kool inleggen in t zuur. Ik heb t net gelezen in een boek van de bieb: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/perfect-conserveren/1001004001951705/index.htmlNiet meer nieuw te krijgen maar misschien kan jij t zelf lenen bij jouw bieb in de buurt. Good things come in small packages
Geplaatst: 14 oktober 201114 j Als ik de rode kool nu gewoon helemaal afmaak, kan ik hem toch zeker gewoon invriezen als porties?
Geplaatst: 17 oktober 201114 j Als ik rode kool invries, maak ik hem klaar, alleen de appel voeg ik pas toe als ik de rode kool ga eten.
Geplaatst: 27 juli 201213 j Ik heb 2 van deze rode kolen...geen rups/slak in te bekennen . De foto is van vorige week en ze groeien als kool ....ga ze nu oogsten. Iemand nog een suggestie wat er allemaal mee te doen?
Geplaatst: 27 juli 201213 j http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/rodekool/ Zelf vindt ik Rode Koolsalade erg lekker. Eventueel met rozijnen erdoor...
Geplaatst: 27 juli 201213 j Daar staan al heel wat gerechten....ik zie bij die salade staan dat ze de kool toch koken....mag rode kool niet rauw gegeten?
Geplaatst: 27 juli 201213 j Viel mij ook al op... Doe ik nooit. Laat het gewoon heel lang met azijn trekken... daar wordt ie ook wat zachter van.Rode kool kan gewoon rauw gegeten worden... Klein beetje fijngesneden door de rest van je sla is ook erg lekker.
Geplaatst: 27 juli 201213 j Ik heb het vorig jaar geweckt, erg handig en dat doe ik dit jaar weer. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 juli 20178 j Ok ik ga ook weer eens wat doen met rode kool..ik heb er 5 klaar. Een deel toch maar in de vriezer. Ik heb een half uurtje zitten lezen zonet en zag alles voorbij komen..rauw, geblancheerd, volledig klaargemaakt met en zonder appeltjes..houdbaar 3 maanden, een half jaar, 8 maanden enz.Wat doen jullie? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 juli 20178 j Ik ga er dit jaar zuurkool van maken Als ze tenminste een beetje doorgroeien nog Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 juli 20178 j Ja dat is ook een idee. k`heb alleen geen zuurkoolpot misschien toch maar eens aanschaffen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 juli 20178 j Je mag er zo 1 van mij lenen om eens te zien of het wat voor je is? Volgens mij heb ik er ondertussen ook teveel staan. Wat gekregen en zoveel maken we nou ook weer niet. Maar ja ik kom em niet brengen nu. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 juli 20178 j Mocht je er een gaan aanschaffen na deugdelijke research enzo, deel vooral fjes de link. (Liever lui dan moe, hier! )Van rode kool zuurkool maken is nieuw voor me. Dat ga ik even googelen. Kan me wel goed voorstellen dat dat lekker is nl! Edit: er staat al een hele fijne link in dit topic. NOM! Enige nadeel is dat ik nu gruwelijk veel zin heb in rode kool, ipv de sperziebonen met karbonaadjes die eigenlijk op t menu staan... (hahah. Het kan je grootste probleem maar zijn. ) wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 10 januari 20187 j Kun je een rode kool ook invriezen zonder hem fijn te snijden? Ik heb er nu 1 uit de winkel, 3 dagen achter elkaar rode kool gegeten, en nu op de helft... Als ik zelf rode kool wil gaan groeien, zou ik het wel fijn vinden om hem gewoon in kwarten in te vriezen ofzo, zodat ik niet een hele week achter elkaar rode kool eet xD Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug)
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.