Jump to content

Varkensvlees-verkoop op de moestuinforumdag


Jorieke123

Recommended Posts

Ook op deze MTFD hebben we weer varkensvlees om te verkopen.

 

We maken er standaard pakketten van, met wat speklappen, karbonades, hamlappen, gehakt, poulet, schnitzels, braadworst, etc. We delen het varken dus netjes op, en verdelen het over de pakketten. 'Gekke' zaken als poten, rug/niervet en organen zitten er niet standaard bij, die zijn wel los te bestellen tegen 5 euro per kilo.

 

Wil je 1 of 2 kilo, dan kan je doorgeven welk stukje vlees je in ieder geval in het pakket wilt hebben. Dan valt er een ander stukje af. Dit omdat er nou eenmaal veel verschillende lapjes/zakjes vlees zijn. En je niet alles in 1 of 2 kilo kunt proppen.

Boven de 3 kilo komen alle stukken wel zo ongeveer aan bod denk ik. Behalve de varkenshaas, daar is zo weinig van dat we die alleen in de zwaardere pakketten stoppen.

 

Het vlees is netjes vacuüm verpakt, en diepgevroren. Neem een koelboxje of gewoon een bak of doos mee met wat koelelementen en het blijft nog vele uren koud genoeg om niet te ontdooien.

 

De prijs is 10 euro per kilo voor actieve Moestuinforum-leden. Dan hebben we het helemaal mooi voor je gesneden, en verpakt in vacuüm-seal-plastic. Blijft het lekker lang goed in je vriezer Het is een hele klus, maar dan heb je ook wat!

 

 

pakket-vlees19311501916929.JPG

worst-vlees75711423587865.JPG

IMG691755761548243973.JPG

grillworsten-194971484306412.JPG

IMG689441641547904773.JPG

IMG535130101531839184.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ja graag nog even kijken wat en hoeveel.

Maar in ieder geval

4x Lever

4 kilo gehakt

3x gedroogde worst

6x gelderse schijven

3x knakworsten

2x rookworsten

1x dikke ribben

varkenskop

1 kinnebak

2x2 hamlappen

2x speklappen met zwoerd

kotelet gewone en schouder

1x poulet

4 x poot bovengedeelte als ze het zelfde zijn als vorige keer?

 

Heb je ook verse worst zoals op de foto hierboven? zo ja dan doe er maar 1 bij

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Appelvrouw, wat vond jij van die knakworstjes van de vorige MTFD? Ik vond die bijster geslaagd, en handzamer dan een rookworst. Maar daar het een nieuw experiment was van J&J, was ik benieuwd hoe jij ze ervaren had. (Of iemand anders die ze de vorige keer geproefd heeft trouwens)

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Wij graag weer 7 kilo van hetzelfde...hadden we de vorige keer ook extra’s er staat mij wel iets van bij, maar precies weet ik het niet.

Zal mijn collega nog even vragen of zij ook weer een bestelling wil plaatsen..dat hoor je nog

Link to comment
Share on other sites

We gaan bij die slachtronde een half varken (laten) opdelen in grote stukken ja. Waar zat je aan te denken?

 

Euhm in de winkel koop ik rugstukken maar alle stukken vlees die tussen de 500 gram en 1200 gram zijn en aan het spit kunnen voldoen

Link to comment
Share on other sites

Lekker

1 kilo spekjes

1 kilo karbonade

2 rookworsten

Worden de spekjes per kilo verpakt of mag dat ook iets kleiner verpakt worden?

Eigenlijk wil ik best meer, maar jee, geen idee wat allemaal mogelijk is, dus ik hou het even hierop. Kun je op de dag zelf ook nog bijkopen?

Link to comment
Share on other sites

Cupcake: een rugstuk... is dat met of zonder bot?

 

Flup: de karbonades en speklappen enz. komen in gemengde pakketten. Daar stoppen we van alles en nogwat in. En mooie mix met hamlappen, gehakt, schnitzels, etc.

Je kunt aangeven hoeveel kilo je wilt, of voor welk bedrag, en dan maak ik een lekkere mix.

 

Spekjes hebben we niet, als je daarmee de gerookte zoute (buik-)spekreepjes bedoelt. We hebben wel stukken gerookt en gezouten kinnebakspek. Kan je zelf spekjes van snijden, en uitbakken. Das wel iets vetter/zachter dan de gemiddelde spekjes Maar lekker hoor. De stukken wegen meestal zo'n 250 gram.

Link to comment
Share on other sites

Nou ze drukken zo'n spit ook door hele varkens dus dat leek me niet echt een probleem Met bot bakt het net weer anders, blijft het wat sappiger denk ik. Maar zonder bot kan ook hoor. Dus een stuk varkensfilet eigenlijk...?

( https://www.google.com/search?q=varkensfilet&rlz=1C1AVNE_enNL729NL729&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwji5N-lgYvgAhXOL1AKHWRrA4kQ_AUIDigB&biw=1920&bih=938 )

En dan met of zonder vet? Want die op de foto's in die link zien er allemaal wel heel naar mager uit

 

Voor iedereen: we hebben vandaag alle worsten opgehaald bij de slager, we hebben:

droge metworsten (niet zoveel meer...) op

rookworsten

knakworsten op

Gelderse schijven

grillworsten op

en bbq-worstjes.

 

We laten in de komende maanden geen worsten meer maken, dus als je wat wilt voor de MTFD dan kan je dat vast doorgeven en dan leg ik dat vast apart. De andere gemengde pakketten maken we begin april, maar ook daarvoor zou ik niet te lang wachten met doorgeven hoeveel je wilt want dat gaat vast weer hard. Onze andere vaste klanten bestellen dan denk ik ook weer aardig wat, omdat er zoveel maanden tussen zitten deze keer.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@Jorieke, de bbq worstjes, zijn dat degene die wij op de vorige MTFD aangeboden kregen, lang en dun en een beetje stevig? Of zijn dat de knakworstjes? Wij willen ze in elk geval graag bestellen! Per hoeveel bestel ik dat?

 

Verder willen we ook heel graag een 5kg pakket van het varken bestellen, heb je dat nog of is het al op? Mogen we dan ook voorkeur voor in elk geval een stukje varkenshaas erbij aangeven? En met braadworst doen je ons geen plezier maar als die er toevallig inzit komt ie wel op.

 

Last but not least: zijn jullie rookworstel grof of fijn? En voor de allegie hier thuis: kun je me vertellen wat er in zit?

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tanja

Dat waren toen de knakworsten, die zitten per 4 in een zakje en deze nieuwere zijn wat korter dan die toen op de MTFD. Die waren wel heeeeel lang

bbq-worstjes zijn wat dikker, korter, en ook al gaar net als die knakworsten. Hoef je alleen even lekker bruin te bakken. En net weer andere kruiden.

 

Onze rookworsten zijn 'fijn' gemalen, maar dat is nog steeds aardig grof. Maar omdat we die van een volwassen varken hebben laten maken, hebben we ze niet grof laten malen. Dan heb je nog wel eens kans op stugge stukjes omdat de peesjes enz. wat stugger zijn bij zo'n dier.

 

Ik zoek de ingrediënten even op, PB ik je!

 

5 kilo kan zeker nog, komt goed

Link to comment
Share on other sites

Graag dan de knakworstjes, als er nog zijn 10 pakjes (40 stuks) en anders wat je nog hebt. Ze haalden hier nauwelijks de koelkast . En 5 kg vlees. Top dat dat nog kan! We laten de rookworsten voorbijgaan, wij vinden allemaal alleen de (hele) fijne lekker, ook zals het vers is.

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hey joriek,

Mijn collega Sjoerdtje wilde ook weer vlees bestellen. 10 kilo vlees pakket, is dat mogelijk? Liever geen lever, pootjes of staartjes en oren.. , was voornamelijk voor de pubers een probleem er mogen ook rookworsten bij en gewone worsten....kiek maar even...

Link to comment
Share on other sites

  • Jorieke123 changed the title to Varkensvlees-verkoop op de moestuinforumdag

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...