Mellie Geplaatst: 5 juli 2020 Geplaatst: 5 juli 2020 Wederom recept van Yotam ottolenghi: kikkererwten soep met eigen ui, knof, bouillon, venkel, snijbiet en heel veel basilicum. Ow ja. En oud desembrood. Was superlekker. Met het verse notenbrood erbij. Ik zit propvol, was een erg vullende maaltijdsoep. Dat had ik niet zo verwacht. Quote
Arja Geplaatst: 5 juli 2020 Geplaatst: 5 juli 2020 Een bakje zelfgemaakte basiscurrysaus uit de tijdmachine (diepvries) gevist en daar snijbiet door gedingest. Nanbrood kwam uit de winkel, moet ik ook nog eens zelf enz maarja... Quote
Mellie Geplaatst: 6 juli 2020 Geplaatst: 6 juli 2020 Pepers en een eitje met dille met een restje brood van gisteren. Normaal is dat zelfgebakken zuurdesembrood de volgende dag alleen opgewarmd te eten. Veel te hard anders. Dit is nog heel lekker. Wat een aangename verrassing 1 Quote
Vastone Geplaatst: 6 juli 2020 Geplaatst: 6 juli 2020 Kijk dat is een recept om te onthouden dus! Ik heb vanmiddag heerlijk op het werk geluncht met een salade uit tuin met little gem, doperwtjes, klein beetje tomaat, gele courgette, dressing van yoghurt en nigella zaad. Was heerlijk (En vooral ook lekker gezond) Quote
Mellie Geplaatst: 7 juli 2020 Geplaatst: 7 juli 2020 Mmm little gem, dol op! Wat een goed idee om dat te zaaien. Ik had een mini Chinese kool. Aangevallen door slakken. Dat wat eetbaar was, ging bij de gado gado incl eigen sereh en eitjes. De eitjes waren misvorm, want kaput. Een kind, onbekend welk kind, want alledrie de kinders weten van absoluut niks, heeft een doos vol met eieren uit de koelkast geramd. Kapot uiteraard en tijdens de ramsessie ging en passant ook een koelkastplankje stuk. Maar het waren niet mijn kinderen. Dat dat duidelijk moge zijn.... 1 Quote
Vastone Geplaatst: 7 juli 2020 Geplaatst: 7 juli 2020 Nee @Melliedat waren de kaboutertjes dat weet je toch wel 😇 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 7 juli 2020 Geplaatst: 7 juli 2020 Heerlijke frieten. Oude voorgebakken uit de vriezer, dat waren Bintjes, en nieuwe verse uit de tuin, Maris Peer. De Bintjes hebben gewonnen. Verder de eerste de enige en dus ook de laatste portie tuinbonen. Van genoten. En veel fruit, frambozen, blauwe bessen en rode en gele kruisbessen. Het kan niet op... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 7 juli 2020 Geplaatst: 7 juli 2020 We hebben weer een bloemkool gegeten Met een papje, nootmuskaat natuurlijk , nieuwe aardappelen.en een varkensschitzel.met komkommer uit de winkel. Quote
appelvrouw Geplaatst: 8 juli 2020 Geplaatst: 8 juli 2020 Ieeuw Jeanne bloemkool met een papje..dat is een jeugdtrauma🤭 Broodje Hedelfingerjam, brood met eigen walnoten ook nog... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Amrutten Geplaatst: 8 juli 2020 Geplaatst: 8 juli 2020 (aangepast) Courgettesoep, losjes volgens een recept van Julia Child. Soms zijn er recepten van haar die kloppen. Vaak gaat er na de eerste test een streep door. 8 juli 2020 aangepast door Amrutten Quote
Jorieke123 Geplaatst: 8 juli 2020 Geplaatst: 8 juli 2020 Nieuwe aardappels uit de kas, de laatste plant. Met zelfgemaakte mayo (uiteraard van eieren van onze kippen), een kippenpoot, en een salade van tomaat en komkommer en een walnootje er door Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jeanne heijmans Geplaatst: 8 juli 2020 Geplaatst: 8 juli 2020 12 uren geleden, appelvrouw zei: Ieeuw Jeanne bloemkool met een papje..dat is een jeugdtrauma🤭 Broodje Hedelfingerjam, brood met eigen walnoten ook nog... O echt wij zijn er dol op. Quote
Mellie Geplaatst: 10 juli 2020 Geplaatst: 10 juli 2020 Vandaag voor het eerst een pokebowl gemaakt en het was heerlijk! Zelf de teriyaki saus gemaakt, zo veel lekkerder dan gekocht. Dan lust ik het eigenlijk niet zo, maar dit was verrukkelijk! Uit eigen tuin zat er peterselieerwt, wilde knoffelbloemen en borage kres bij. Komt overal te pas en te onpas op. Nu nuttig verbruikt. Meestal krijgen de kippen het. Het had wat mooier opgemaakt kunnen worden, maar had hongerige kinderen... Vooraf courgettesoep en dit was de lekkerste ooit. Aangezien ik voor het eerst lavas er ik heb gedaan, hoop ik dat het daar aan lag. Eigen knof, ui, kraakte nog lekker, zo vers, knoflookpasta, bouillonpasta, lavas en peterselie met gekochte courgettes. Geserveerd met garnaaltjes. Jummm. 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 15 juli 2020 Geplaatst: 15 juli 2020 Eigen oogst aardappels, evenals de sla, met vis, maar erbij dille uit eigen tuin.en bij de lunch kerstomaatjes uet 2 Quote
Mellie Geplaatst: 16 juli 2020 Geplaatst: 16 juli 2020 Brood met maissoep en gisteren gevulde groenten met knof, ui, paprikapoeder, rozemarijn en pepermunt. Quote
RobO Geplaatst: 16 juli 2020 Geplaatst: 16 juli 2020 koolrabi maaltijdsalade rabi+wortel+kriel+komkommer+courgette+hamblokjes+limoen+may+yoghurt+gember geraspt+knof+P&Z Quote
rorror Geplaatst: 16 juli 2020 Geplaatst: 16 juli 2020 Tussendoortje. Loempia met verse pepers. 1 Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Jeanne heijmans Geplaatst: 16 juli 2020 Geplaatst: 16 juli 2020 Rorror ziet er heerlijk uit.bij mij mislukt het altijd .hoe doe jij dat met dat knapperig korstje? Quote
rorror Geplaatst: 16 juli 2020 Geplaatst: 16 juli 2020 Ik doe ze zo in de oven 200graden, en ongeveer 22min. Maar is een beetje afhankelijk van de oven, en het merk loempia. Ze gaan bij mij bevroren de oven in. En de pepers er iets later opleggen, want die zijn eerder klaar dan de loempia. Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Mellie Geplaatst: 17 juli 2020 Geplaatst: 17 juli 2020 Een kleurrijke salade du jardin met bulgur e kip waarvan balsamicosiroop van eigen makelij is, ui, knof, basilicum, peper, paprikapoeder, tom puree, gedroogde pruim en abrikozen uit eigen tuin zijn. Eet smakelijk allemaal 1 Quote
Vastone Geplaatst: 17 juli 2020 Geplaatst: 17 juli 2020 Ziet er prachtig uit met de oost Indische Kers erbij! Zal vast gesmaakt hebben. Ook de loempia ziet dr heerlijk knapperig uit! 1 Quote
Anna3 Geplaatst: 19 juli 2020 Geplaatst: 19 juli 2020 Gisteren uit de vriezer: Vandaag pasta met bloemkool en broccoliroosjes en fruitsalade met kiwibessen: 2 Quote
Mellie Geplaatst: 19 juli 2020 Geplaatst: 19 juli 2020 (aangepast) Voor de lunch Mücver met yoghurt en wilde knoffel en bloemen van de knoffel. diner was barbecue met in de hoofdrol Bietensalade! Aardappelsalade! Groene salade! Oijoijoi dat was smullen met de koftes en de kippetjes en de eigen knoflooksaus bij het vers gebakken brood. Lekker war 19 juli 2020 aangepast door Mellie Foto’s toegevoegd 2 Quote
Mellie Geplaatst: 22 juli 2020 Geplaatst: 22 juli 2020 Dank je Vastone, het was ook heerlijk! Vandaag weer eindelijk eens pimentos de padron. Was al sinds vorige week donderdag aan het sparen, omdat ik niet maar een paar pepers wilde eten, maar juist pepers tot ik erbij neerviel. Dat is gelukt. Ik ben neergevallen. Propjevol. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.