Jeanne heijmans Geplaatst: 21 augustus 2020 Geplaatst: 21 augustus 2020 Lunch gehad met vrienden Eiersalade gemaakt van eieren van de kippen.ook eieren gebakken met bacon ook eieren van de kippen.ik had tomaatjes en aardbeien neer gezet.uet. De zelfgemaakte tomaten chutney.voor op de kaas. En selderij salade de selderij natuurlijk uet. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 22 augustus 2020 Geplaatst: 22 augustus 2020 Eitjes half zacht gebakken met zo’n heerlijke weke dooier, pepers uit de tuin, 1 paprika. 1 kleine komkommer en tomaten met aardbeien, bramen en frambozen. Ow, kijk jongens, is dat een draak wat daar vliegt? En toen 2 vijgen voor papa en mama. Mmmm. 2 Quote
Erny Geplaatst: 22 augustus 2020 Geplaatst: 22 augustus 2020 Tja, je moet er iets mee dus gefrituurde courgette vandaag en gisteren. Beslagje van bloem en koud bier, beetje zout en een eidooier. Gele courgette in frietjes. Na eerste batch gisteren gemerkt dat ze echt niet te groot moeten want dan zit er niet genoeg smaak aan. Dus vandaag iets smaller gesneden. En dan in de olie. Heel interessant, als je het er niet bij verteld weten mensen niet dat het courgette is wat erin zit. Lijkt op een soort gepofte vulling. Quote
Mellie Geplaatst: 23 augustus 2020 Geplaatst: 23 augustus 2020 Salade met tomaat en paprika uet Pasta met gerookte zalm en heel veel tijm en de zelfgemaakte paddenstoelenbouillon (gewoon gemalen kastanjeboleten) Na hadden we het allerkleinste meloentje ooit die wel heel sappig was! En omdat dat slechts vulling van de holle kies was, ook nog Vijgen (alleen voor moi, yes!)BramenFrambozenAardbeienÉn zelfgemaakte yoghurtijsjes die heerlijk waren. 1 Quote
Vastone Geplaatst: 24 augustus 2020 Geplaatst: 24 augustus 2020 (aangepast) Tomatensoep met tomaten, wortels en kruiden uit eigen tuin. En de frittata met courgette en ciabatta uit het boek Simpel van Ottolenghi met courgette en basilicum uit eigen tuin! 24 augustus 2020 aangepast door Vastone Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 augustus 2020 Geplaatst: 24 augustus 2020 Kippenpoot, met bietjes en nieuwe aardappels en wat mayo. Snel (als je de kweek/opfok-tijd niet meetelt ) , simpel en lekker. 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 24 augustus 2020 Geplaatst: 24 augustus 2020 Oooehhhhh de atjar! Was zo lekker! Dat was die 4,5 uur wel waard. Het is niet een moeilijk recept, maar al die groenten schoonmaken is zo bewerkelijk... gelukkig kunnen we een poosje vooruit. Ik heb 1 portie nog voor deze week en de rest ingevroren. Salade was met hele mooie tomaten waaronder de eerste Amish red. Ik had ze iets te vroeg geplukt aangezien die en 1 andere tomaat worden opgeknaagd door rupsen. Gunde ze deze echt niet. In huis nagerijpt, maar vond hem lekker. Morgen nummer 2 en 3. Vandaag het bijzondere aantal van nul pepers op en morgen ben ik ook nog op een peperloos dieet. Kijken of mijn buik dat kan waarderen. Ik heb wel frambozen en bramen op samen met de kleine pluis. Hij kwam heel trots naar binnen gelopen met een zelfstandig gepakt -porseleinen!- schaaltje en ook nog bramen in zijn knuistje. Geen idee wat daar de redenatie achter was. De geprakte bramen heeft hij ondanks aandringen alleen opgegeten. De kinderen hebben een ‘incir’ gescoord dehmit... oftewel een vijg die ik eigenlijk elke dag voor mezelf reserveer. Er hangen er 2 aan die morgen denk ik goed zijn. Notetoself: morgen sneller dan de kinderen plukken! 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 24 augustus 2020 Geplaatst: 24 augustus 2020 Vandaag alleen aardbeien en komkommer uet Quote
RobO Geplaatst: 25 augustus 2020 Geplaatst: 25 augustus 2020 rommelpotje: crackers met blauwe kaas, gebakken aardappels+mayo, yoghurt met bramen honing meloenstukjes Quote
Amrutten Geplaatst: 25 augustus 2020 Geplaatst: 25 augustus 2020 Pasta saus helemaal uet. Ui, paprika, knoflook, courgette, komkommer en tomaat. En basilicum. Met penne en feta. Mjam.... oh ja, gisteren voorgerechtje van vleestomaat met uitje (uet) en balsamico en olie. 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 25 augustus 2020 Geplaatst: 25 augustus 2020 Komkommer bij het avond eten. En tomaatjes en aardbeien op brood Quote
Charly Geplaatst: 26 augustus 2020 Geplaatst: 26 augustus 2020 Mensen, wat hadden wij goei voer afgelopen avond. Spekjes aanbradenVleeskipje opengeklapt en meegebakken (kruiden met snuffen massala, kerrie en PZ)Kipje dr uit. Piepers in plakjes bakken in die pan. Uitje erbij fruiten. Paprikaatje ook dr bij. Kippie weer in de pan en lekker tijdje laten garen. Ondertussen salade maken: spitskool flinterdun snijden en worteltjes dr bij. Paar ongebrande pinda’s ook. Voor de gezond. En dan een yoghurt mayo dressing. Niets fancys. Maar zo bij elkaar was t machtig lekker! Ennnn (op de pinda’s na) geheel uit eigen tuin. Side note: gaat niet veel meer gebeuren dit jaar. Daar de piepers echt volledig mislukt zijn door t houtsnipperfiasco. Zal daar meteen ff een update over plaatsen in ander topic. 3 Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 27 augustus 2020 Geplaatst: 27 augustus 2020 (aangepast) Balen van die aardappels Charly... wij aten gisteren toevallig ook aardappeltjes uit et. De broodjes die ik voor de lunch had willen maken, werden broodjes hamburger met Amish red tomaten. Vind dat een heerlijke tomaat. Had totaal andere eetplannen en baalde wel, maar achteraf echt smullen geblazen. ik heb helaas alleen een foto van een kinderbordje... maar het eten was hetzelfde 😁 27 augustus 2020 aangepast door Mellie Foto 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 27 augustus 2020 Geplaatst: 27 augustus 2020 (aangepast) Vandaag Chili con carne met veldgehakt en kastanjebonen uit 2017. Zo geweldig dat je de droogbonen bijna onbeperkt kunt houden in een droge weck pot( ff in de vriezer geweest tegen bonen kevers). De nieuwe kastanjebonen 2020 komen er weer aan. Bonen gekookt met verse tijm, laurierblad en bonenkruid. Erbij een flinke Coeur de Boeuf tomaat, enkele paprika’s en wedstrijdpepers. Enkele gekookte aardappel maris peer erbij ( de pan vol schillen en morgen gebakken aardappels) Tomatensalade van coral queen met green zebra, black cherry en long cherry blush, basilicum erbij en verse oregano.. 27 augustus 2020 aangepast door appelvrouw Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 27 augustus 2020 Geplaatst: 27 augustus 2020 (aangepast) Pizza’s gemaakt met eigen gegrilde tomaten, gegrilde courgettes, ui, tomatenpuree en heel veel paprikas! Ik had rode punt en gele bell. De salade was op de komkommer na, ook uit eigen tuin met als mooiste tomaat van de dag de amethist jewel. Plaatje hoor. Ieder kreeg ook een maïskolf te knagen. Papa stond die van hem af aan de kinders met grote waterige oogjes en hongerige buikjes. De wolven hadden kennelijk niet genoeg gehad...! 27 augustus 2020 aangepast door Mellie Foto’s 2 Quote
Mellie Geplaatst: 28 augustus 2020 Geplaatst: 28 augustus 2020 Een Turks gerecht wat door op 1 kind en moeders na, met lange tanden werd gegeten... zat courgette, ui, aardappel, aubergine, paprika en peper met tomatenpuree met een bos peterselie in. Dit maak je met seizoensgroente. Kan dus vanalles zijn. Vind doperwt en wortel ook altijd lekker erin. Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 28 augustus 2020 Geplaatst: 28 augustus 2020 Morgen tomatengroenten soep .met boontjes, erwten, bieslook, en blad knolselderij alles uet Quote
Mellie Geplaatst: 30 augustus 2020 Geplaatst: 30 augustus 2020 Wij hebben turkse omeletjes gegeten met veel tomaat en peper. Ik heb gele pepers gekozen en die vrij grof gesneden zodat ik ze makkelijk eruit kon halen voor de kinderen. Werkte heel goed. Wel pittig, maar als ze het lekker vinden, eten ze altijd stug door met wat extra slokken water. Beetje zielig ook, maar ach. Daar word je groot en sterk van De lasagne zat vol met eigen saus -was vega en heb het niet gemist- en kruiden en de salade had basilicum en peterselie, Egyptische ui, 4 soorten sla, 3 soorten tomaat en 2 dikke gele paprika’s. Het was een kleurrijk geheel en smaakte heerlijk! 1 Quote
Vastone Geplaatst: 30 augustus 2020 Geplaatst: 30 augustus 2020 Vanmiddag gele tomaten paprika soep gemaakt en gegeten, werd erg gewaardeerd door de mee eters! 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 30 augustus 2020 Geplaatst: 30 augustus 2020 Elke dag aardbeien en tomaatjes uet.nu herhaal ik het niet meer, wordt vervelend voor jullie. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 31 augustus 2020 Geplaatst: 31 augustus 2020 Haha nee hoor. Ik eet ook dagelijks aardbeien en verveeld me totaaaaaal niet Vandaag alvast soep gemaakt voor morgen voor mijn eetdeet en stoofvlees! Ik heb denk ik nog nooit in augustus stoofvlees gegeten, maar het was zo koud en grauw. Om 15 u ging de zon overigens schijnen, maar het smaakte niet minder. Stoofvlees met eigen rode uitjes, gewone ui en veel knoflook en suppengewürz. Even kijken, de paddenstoelenbouillon ook van eigen makelij. Heerlijke aardappelpuree uit Strijen erbij met rode kool met eigen appels. Na druiven uit eigen tuin. Heel lekker. 1 Quote
Vastone Geplaatst: 31 augustus 2020 Geplaatst: 31 augustus 2020 Nou aardbeien zouden mij zeker niet vervelen! Hier alle aardbeien geruimd, waren nog van de oude bewoner en vond ik niks lekker. As. Woensdag worden nieuwe plantjes bezorgd voor volgend seizoen! En stoofvlees mmm.. Dat zou ik nog eten tijdens een hittegolf! Zo lekker, maar neem nooit de tijd om het klaar te maken. Quote
Mellie Geplaatst: 1 september 2020 Geplaatst: 1 september 2020 ALS je een snelkookpan hebt; kan het ook in een half uur! Wij aten courgettesoep, jammm, en een curry. De rijst zat sereh uet in met dieren poeroet. De curry had eigen boontjes, ui en knof en 3 aardappeltjes (met gekochte broccoli). Het toetje was op een paar appels, niet uet, maar zoooo lekker. Tarte tatin met pruimen maar mijn schaal was zo groot dat er ook 2 appels bij moesten en 2 perziken. De geur en kleur vond ik.... waanzinnig. 1 Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 1 september 2020 Geplaatst: 1 september 2020 Morgen nasi met zeer bescheiden,. Want meer had ik niet uet.paprika en peper.en tomaten voor erbij Quote
Mellie Geplaatst: 2 september 2020 Geplaatst: 2 september 2020 Kijk mijn knapperds eens koken! 3 en 5 jaar deze stoertjes. Ik heb niet een element gesneden. Helemaal zelluf! Wel doodeng... want een beetje tomaat slachten lukt echt niet met een dinermes... werd een aardappelschilmesje en dat vond moeders maar wat spannend. In de salade gingen (te veel) tomaten, (te veel) paprika’s, (te veel) komkommer, basilicum en een flinke doses liefde. Dat te veel van alles heb ik maar ingeslikt. Letterlijk uiteindelijk, want salade weggooien mag niet. Propje vol 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.