Mellie Geplaatst: 10 mei 2020 Geplaatst: 10 mei 2020 Gisteren gebarbecued en het laatste potje geroosterde paprika’s in de yoghurtsalade gedaan. 15/12/18 staat er op. Zo lang geleden alweer?! In elk gerecht zat wel iets uit de tuin doorheen. Vooral kruiden nog, maar ook bv spinazie voor De spinaziesalade van Yotamottolenghi. Die stond qua lekkerheid overigens met stip op 1. Was heerlijk. Quote
geert h Geplaatst: 10 mei 2020 Geplaatst: 10 mei 2020 Als ik hier al die lekkere dingen uit eigen tuin voorbij zie komen, moet ik denk ik volgend jaar (of komend najaar) een paar dingen maar anders aanpakken. Hier tot op heden vooral veel pluksla uit eigen tuin, een beetje rucola en diverse kruiden van vaste kruidenplanten. Quote
Vastone Geplaatst: 10 mei 2020 Geplaatst: 10 mei 2020 Heerlijke pluksla op de broodjes hamburger van de bbq! Kan niet wachten totdat ook de andere groenten uit de tuin komen. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 10 mei 2020 Auteur Geplaatst: 10 mei 2020 Vanmiddag asperges uit de tuin gegeten bij moeders thuis en voor morgen vandaag vast een krop sla uit de tuin meegenomen. Quote
Mellie Geplaatst: 12 mei 2020 Geplaatst: 12 mei 2020 Eitjes en een salade tussen de middag Avondeten was niets uit eigen tuin. Wacht! De kruiden: bieslook, peterselie en thijm. Kijk eens aan, toch nog iets Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 12 mei 2020 Geplaatst: 12 mei 2020 De eerste Batavia sla en bieslook vanavond Quote
Charly Geplaatst: 12 mei 2020 Geplaatst: 12 mei 2020 Uienfoccacia, omdat de uien ook op moeten. Heb gewoon het uitgelopen groen erbij gesneden. Ging prima. Brood zelf was een smaakvol succes trouwens. Daarbij kakelverse sla, zoals bijna iedereen op dit moment - heerlijk. En wat kipfiletstukjes van eigen vleeskip, gemarineerd in een theelepel citroenmarmelade en n scheutje soja-saus. Toe hadden we nog citroen merengue. Plof zowat, maar heel lekkere maaltijd! 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 13 mei 2020 Geplaatst: 13 mei 2020 (aangepast) Een kleurenexplosie 13 mei 2020 aangepast door appelvrouw Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 13 mei 2020 Geplaatst: 13 mei 2020 Die rechter is prachtig! Dat groen met het felle rood Maarre: die naaktslak op de boterham ernaast laat ik even aan me voorbij gaan hoor. 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 14 mei 2020 Geplaatst: 14 mei 2020 Zelfgebakken brood met jam voor het ontbijt! De dikke stroperige jam is pruim met kaneel en waanzinnig lekker met een plakje kaas erbij. Kinderen eten het zonder. Vandaag een nieuwe pot jam geopend, ook pruim van vorig jaar en ik dacht. Heeee wat lekker! Mooie honingkleur ook. Maar hoe heb ik dit gemaakt? Kon het niet plaatsen en toen kwam er steranijs uit de pot. Aha! Met steranijs gemaakt dus. Blijvertje. Heb ook nog steeds een pot pruimenjam met nectarines die ik nog moet proeven en het is alweer bijna tijd voor nieuwe inmaak. Lekker hoor! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 15 mei 2020 Geplaatst: 15 mei 2020 Grote salade met daarop de 1e aardappeloogst (stelde weinig voor hoor ) en een handje asperges en zelfgemaakte 'Parmezaanse' kaas en croutons gebakken in de geurige olie die ik ooit eens van Charly kreeg. En dressing uit de winkel Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 15 mei 2020 Geplaatst: 15 mei 2020 Mmmm de eerste aardappels alweer! Hier uit eigen tuin, pompompommmm, ispanak yemegi, een soort stoof van spinazie met eigen eitjes, chilivlokken en een dot yoghurt. Heerlijk! Op de foto nog garend overigens Quote
Patrijs Geplaatst: 15 mei 2020 Geplaatst: 15 mei 2020 @Mellie Deze variant ken ik niet. Wel heb ik veel firinda yumurtli ispanak yemegi gegeten. (als ik het goed geschreven heb.) Soortgelijk maar dan uit de oven met een mooi bergje rijst. Zal eens kijken of ik dat nog een keertje kan maken, al smokkelde ik wel eens door i.p.v. ispanak andijvie te gebruiken 🤫. Quote De moestuin van Patrijs
Vastone Geplaatst: 15 mei 2020 Geplaatst: 15 mei 2020 Oeh dat moet vast lekker gesmaakt hebben @Mellie! Quote
Mellie Geplaatst: 16 mei 2020 Geplaatst: 16 mei 2020 @Patrijs bijna goed! Yumurtali (met ei) mmm klinkt ook lekker en lijkt me soortgelijk iets. Hier zit ook rijst in. @vastone Had wel een mega huilpartij van de middelste die weigerde te eten. Uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen ‘en bleek het koud ineens wel heel lekker’. Dus...Voor de liefhebber het recept:Ong 1 kg spinazie voor 4 tot 5 pers Grote ui3/4 waterglas vol met rondkorrelrijstChilivlokken Tomatenpuree Evt tomaat1 ei pp plus paar extra Tr yoghurt met evt teentje knofRondkorrelrijst wassen en apart opzetten en kokenUi snipperen en bakkenBlokjes tomaat erbij Spinazie wassen en vrij nat grof hakken en erbij doen het water van de spinazie zorgt dat het sneller slinkt en het iets sauzeriger wordtRijst erbij doen. Even goed roeren. Nu een flinke snuf chilivlokken erbij en de eetl tom puree Als alle spinazie is geslonken, eitjes erbij doen deksel op de pan en 5 min met rust laten tot de eitjes zijn gestold. Ik heb overigens krieleieren die zijn wel sneller gaar dan die grote uit de supermarkt. Serveren met tr yoghurt waar je naar smaak wat knoflook doorheen hebt geperst. Zout gaat altijd na serveren erbij hier want nog kleine kinderen, maar voor spinazie heb ik een uitzondering gemaakt. Echt te weinig smaak als je geen zout erop doet. Lekker vega maaltijd en weer eens wat anders. Bordje naar de buren gebracht en zij waren ook erg blij ermee. Afiyet olsun Quote
Vastone Geplaatst: 16 mei 2020 Geplaatst: 16 mei 2020 Bedankt voor het recept! Dat ga ik zeker binnenkort maken! Quote
RobO Geplaatst: 16 mei 2020 Geplaatst: 16 mei 2020 Op 6-5-2020 om 09:29, Anna3 zei: Salade met geroosterde asperges en ingemaakte 'verhoute eindjes van de asperges'. ingemaakte houtige eindjes, hoe dan please? (wij hebben heul veul houtige eindjes) 1 Quote
Charly Geplaatst: 16 mei 2020 Geplaatst: 16 mei 2020 Frietjes uit de vriezer (super tip hoor, dat half afbakken en dan uit de vriezer hoppa!) met vega balletjes (appie) ennnnn salade uit de tuin. Ik had echter niet genoeg sla, en dus op zoek naar aanvulling. Viel mijn oog ineens op het buitenste blad van wat spitskolen-in-wording. Leek me wel wat. Fijn gesneden, gember/kerrie dressing, wat cashewnootjes. Smaakte wat raar. Erg ‘groen’ en soort van raar droog aan je tanden. Maar goed. Uit eigen tuin. Dus je eet door he. Nou, dames / heren: dat was geen goed idee. We wilden een leuke serie gaan kijken na het eten, maar zijn niet echt meer aan toegekomen, moesten beiden een sprintje trekken, zeg maar. Veel plastischer zal ik me niet uitdrukken. Enfin. Je leeft, je leert! 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 17 mei 2020 Geplaatst: 17 mei 2020 Het klonk zo hoopvol Charly met je gember kerrie en cashewnootjes erbij... alweer opgekikkerd hoop ik! Eitjes voor de lunch met kruiden en diner salade. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 17 mei 2020 Geplaatst: 17 mei 2020 Pasta met roomkaas en spinazie en gebakken spekjes. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 17 mei 2020 Geplaatst: 17 mei 2020 Op 16-5-2020 om 07:39, RobO zei: ingemaakte houtige eindjes, hoe dan please? (wij hebben heul veul houtige eindjes) Wij ook, wij ook @Anna3, en ook benieuwd, hoe smaakte het? En was het niet meer houtig? wij aten een zondagsmaal met asperges puur gekookt plus een deel door de salade die natuurlijk ook uit de tuin komt, de allerlaatste aardappels in een soort kerriewok samen met Puylinzen van de bioboer hier. Mmmm heerlijk. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Anna3 Geplaatst: 19 mei 2020 Geplaatst: 19 mei 2020 Zie dit nieuwe topic voor inmaak van eindjes asperge en andere restjes. Quote
Mellie Geplaatst: 19 mei 2020 Geplaatst: 19 mei 2020 Andijviestamp met een flinke lepel mosterd. Mmmmm met een Turks bal gehak Quote
Jorieke123 Geplaatst: 20 mei 2020 Geplaatst: 20 mei 2020 Gebakken kipfilet, aardappelwafel, en groene asperges met wat oude schapenkaas (helaas niet uit eigen tuin) er overheen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 20 mei 2020 Geplaatst: 20 mei 2020 Op 19-5-2020 om 13:43, Anna3 zei: restjes. Thanks en heb je al geproefd Anna? Voordat ik veel omhaal voor iets wat dan toch via de achterdeur op de composthoop komt? Daar ben ik goed in..alhoewel de flessen brandnetelbier uit 2016 geloof ik nog staan te wachten op verbetering. De flessen pastinaak wijn hebben het niet gered. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.