Jump to content

Genaaid door vreeken: bokashi set


Berti

Recommended Posts

Een dikke week geleden, woensdag of zo, bokashi set besteld.

Bestelbevestiging zei 60 euro.

Die werd pas DEZE woensdag verstuurd (bij navraag omdat er niets werd vermeld) en kwamen nog 6.95 verzendkosten bij natuurlijk dat stond ook niet op de bestelbevestiging.

 

Komt dan EINDELIJK de bokashi set, zit er geen bokashi starter bij nee dat moet je los bestellen, terwijl ik toch heel zeker weet dat ik vorige week op de site zag staan dat dat inclusief was. OVERAL op internet is het inclusief behalve bij vreeken ...

 

Ik voel me ZO genaaid door vreeken, nu nog geen starter en kan er dus niks mee......

Weet iemand iets??? Bij vreeken ga ik NOOIT MEER bestellen en tot zover ziet het er naar uit dat ik nogmaals ergens de starter zal moeten bestellen of issie bij de boerenbond/ welkoop te krijgen (niet hier in blerick iig) of bij natuurwinkel te bestellen????

Link to comment
Share on other sites

Er staan geen algemene voorwaarden op de site (ik kan ze niet vinden). Net even gekeken als je 2 emmers besteld krijg je dit op je scherm te staan:

Levering

850210.2 EM NATUURLIJK ACTIEF Bokashi-emmers, 2 emmers grootverpakking 1 × € 60,00 € 60,00

Leveringskosten € 0,00

Totaalbedrag € 60,00

Terwijl als je bv. 1 zakje zaad besteld er 4,90 verzendkosten bij het totaalbedrag komen:

Levering

074700 COURGETTE 'Arte' F1, 10 zaden 1 × € 2,90 € 2,90

Leveringskosten € 4,90

Totaalbedrag € 7,80

 

Totaalbedrag is totaalbedrag, dan mag je nooit alsnog 6,90 in rekening brengen. Ik zou het hier niet bij laten zitten Berti!

Betreft de startermix, tja dat is woord tegen woord en zo niet te bewijzen natuurlijk. Jammer dat er niet specifiek bij staat dat je die nog moet kopen, is toch wel misleidend, maar zo als het nu staat op de site met het bestelnummer tussen haakjes kun je er niet van uitgaan dat het er bij zit!

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

koert, vorige week stond echt op de site iets heel anders dan nu!!!toen waren die emmers niet eens per stuk te koop ...

maar ja dat kan ik nu niet meer bewijzen en ik vind het verder net zoals jij.

ze hadden de totaalprijs als totaalprijs moeten houden ipv nog eens verzendkosten laten betalen ook al is dat WEL logisch als je erover nadenkt.

elders betaal je 60 euro voor zo'n set van 2 emmers, gebruiksaanwijzing (ontbreekt bij mij) en de starter...komen dan nog verzendkosten bij.

 

ik heb ze hoedanook gemaild dat ik verwacht dat die starter alsnog gaat worden nagestuurd maar ik vrees dat ze dat alleen gaan doen tegen verzendkosten en dus nog eens 6.95 voor de starter....bah.

Link to comment
Share on other sites

Algemene voorwaarden staan altijd op een site, soms met koeienletters niet te vermijden en soms weggestopt achter tientallen andere pagina's. Ik zie ze bij Vreeken ook vrij vlot staan, maar dat komt misschien ook omdat ik er nu op heb gelet. Sowieso lees ik ze nooit. Er staat laten we zeggen altijd hetzelfde in: uitzonderingsclausules en ander standaard juridisch gewauwel plus alle zaken die de winkel/fabrikant/leverancier liever niet pontificaal op zijn of haar site zet. Als ik de informatie die ik zoek - zoals leveringstermijn, verzendkosten, retour-policy etc - niet makkelijk elders op de site vind (onder FAQ of aparte menu's) dan bestel ik niet bij zo'n winkel. Als je dat soort informatie niet gewoon duidelijk kan vermelden als leverancier dan betekent dat al gauw dat ik als klant voor allerlei extra's moet betalen. Ik koop sowieso nooit als mij handlingskosten, verpakkingskosten en/of administratiekosten in rekening worden gebracht. Een fatsoenlijke winkelier verrekent dat soort kosten gewoon in zijn prijs. En dat ik voor verzending moet betalen vind ik eigenlijk bij internetwinkels ook raar. Alsof er een andere mogelijkheid is om die spullen te krijgen. Verzenden hoort bij internetwinkels bij het produkt, daar moet je als verkoper dan ook maar rekening mee houden in je prijsstelling.

Edited by Guest

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet hoor maar ik vindt wel dat voor je hier zo de boel toch aan de kaak stelt je ze wel eerst de kans moet geven om het optelossen.

Als je zelfs nog geen email op je klacht hebt terug gehad vindt ik zelfs dat dit topic verwijdert moet worden want zo ontneem je de kans dat

ze de boel keurig kunnen oplossen en dan valt alles mischien wel mee.

Nuja en lossen ze het niet op dan vindt ik het wel weer een goede waarschuwing van je voor mensen dat ze daar op moeten letten bij Vreeken

Een set zonder het start materiaal vindt ik ook heel raar.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Wat het misverstand misschien nog groter maakt dhr. Vreeken heeft 2 sites:https://www.vreeken.nlenhttp://vz.exedo.nl

Inderdaad op de 1e zie ik het duidelijk staan op de 2e de nieuwe site, waar ik op keek, zie ik nu alleen een afbeelding van een doosje staan en als je door klikt staat er ergens grootverpakking, beide zijn aan te klikken. Maar puur omdat ik nu zoek anders had ik dat plaatje nooit aangeklikt. Ik vind het allemaal maar erg misleidend, voornamelijk omdat er bij leveringskosten 0 euro staat. Misschien sta je dan in je recht (misschien dan, bewust misleiden mag ook niet natuurlijk, maar goed daar kan ik niet over oordelen), maar een nette handelaar ben je dan zeker niet daarin sluit ik me aan bij Leslie.

Al met al denk ik dat er niks anders op zit dan gewoon betalen Berti, erg vervelend is het wel allemaal.

Voor mij was het al langer duidelijk, erg jammer vanwege zijn geweldige aanbod en kwaliteit, maar ik bestel nooit meer bij Vreeken (en vele andere internetsites hoor!), op zo'n manier met al die bij komende kosten hoeft het van mij niet!

 

@ Hans, dit topic mag van mij gewoon blijven staan hoor, inmiddels blijkt wel dat Vreeken wel vermeld dat er bezorgkosten bij komen (9.90 staat er zelfs bij, dus die 6.95 valt nog wel mee) maar neem eens een kijkje op die 2e site, je kan dan toch niet anders concluderen dan dat het toch allemaal heel misleidend is en waarom dan niet gewoon bij je bestelling en totaalprijs gewoon die kosten er bij zetten?? Het is gewoon misleiding, net als bij vluchtmaatschappijen en bungalowparken gebeurde als je daar online bestelde en die zijn inmiddels ook verplicht om een TOTAALprijs te geven die ook daadwerkelijk een totaalprijs is, dat geld naar mijn mening en volgens mijn kennis van recht ook voor dhr. vreeken!

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Ja eigenlijk is dat wel zo nu ik over mijn eigen probleem nadacht met vreeken,

had ik dat probleem niet gehad als er een totaal prijs was gegeven, want dan had ik het geweten.

Nuja ik was net van plan daar weer een x te kopen ookal had ik meelf beloofd nooit meer te doen.

Maar toch eerst moet je antwoord/oplossing afwachten van hun kant uit.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

, bokashi set besteld. Bestelbevestiging zei 60 euro.

... en kwamen nog 6.95 verzendkosten bij natuurlijk dat stond ook niet op de bestelbevestiging.

 

Komt dan EINDELIJK de bokashi set, zit er geen bokashi starter bij nee dat moet je los bestellen, terwijl ik toch heel zeker weet dat ik vorige week op de site zag staan dat dat inclusief was.

Misschien Vreeken in het vervolg maar links laten liggen en zoiets een volgende keer dan maar ergens anders bestellen ? De eerste de beste hit via Google leverde bijvoorbeeld dit op. Twee Bokashi keukenemmers , inclusief 2 kilo starter , inclusief handleiding , prijs € 59,95 , verzendkosten € 3,75 . Bestel er nog een lullig dingetje bij zodat je over de 60 euro komt en de verzendkosten vallen ook nog eens weg.

http://www.emwinkel.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=96014&category_id=960&option=com_virtuemart&Itemid=4&vmcchk=1&Itemid=4

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Berti let op:

 

Zoek via google naar vreeken (met de zoekfunctie dus niet meteen op www enz)

 

dan zie je als het goed is het overzicht van google waar vreeken boven aan staat.

Je klikt dan met linker knop op "cache" daar waar tekst van vreeken paars is en niet blauw (dat is de pagina die je reeds bezocht hebt).

Indien je deze pagina namelijk eerder bezocht hebt staat dit in je cache heugen

daar staat ook altijd bij vermeld "let op dit is een momentopname , de pagina kan intussen veranderd zijn"

Je kunt dan wel zien of de pagina veranderd is en wat er toen op dat tijdstip toen jij bestelde, er daadwerkelijk stond.

 

Print dat uit en je staat een stuk sterker.

Link to comment
Share on other sites

ik heb gister dus inderdaad een niet vreselijk vriendelijke mail gestuurd, waaruit mijn irritatie blijkt met hun a) belachelijk late levering terwijl het spul op voorraad is en b) dat ik moest VRAGEN wat de verzendkosten waren want stonden bij bevestiging op 0 euro en c) hoort de set idd de starter te bevatten en ik weet vrij zeker dat vorige week het anders op de site stond, zag toen niet eens de mogelijkheid staan maar een emmer te bestellen....

 

dankzij leslie...heerlijk hoor leslie die humor van jou die prive langskwam....ga ik vandaag nogmaals een mail eraan wagen waarin ik dus eventjes heel duidelijk uiteen ga zetten als een net meisje (haha) hoe het dan wel had gemoeten en hoe verwarrend het allemaal is voor een klant op deze manier.

 

maar ik blijf erbij, veel vertrouwen heb ik er niet in en nee ik bestel niet meer bij hen...als ik het hebben wil ga ik er wel langs, kan je het zo meenemen, maar ja ik reis niet EVEN naar dordrecht....is nogal eind...wordt vervolgd.

 

(en blijkbaar ben ik ook niet de enige met aanvaringen met vreeken...dit was ook niet voor het eerst hoor)

Link to comment
Share on other sites

Je had beter eerst even hun antwoord af kunnen wachten, voor je een webshop helemaal afkraakt op internet. Iedereen kan dit zien, en je weet nog niet eens wat de reden kan zijn.

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

jorieke je hebt natuurlijk gelijk maar je weet dus niet dat er al twee eerdere emails heen gingen voor de verzending plaats vond (en de vorige bestelling was zo laat dat het zaaien bijna te laat was...)

inmiddels heb ik een reaktie van vreeken ontvangen ......hoewel het opgelost wordt zit ik nu even heel raar te kijken want...

 

*kopie plak uit email*

Wij waren niet op de hoogte van de (tijdelijke?) actie met gratis starter.

Na overleg met de fabrikant kunnen we ook insteken in deze actie, je hebt

het niet op onze site gezien hoor. Ik stuur wel een zakje na, geen paniek.

Overigens klopt je opmerking, dat je niets aan de emmers hebt zonder de

starter, vandaar dat we een duidelijke gebruiksaanwijzing op de site hebben

staan, met ook een duidelijke verwijzing naar de starter, die op de site kan

worden aangeschaft. Buiten deze actie om, kan je dus gewoon de zakken los

bij ons kopen (hij gaat namelijk ook een keer op...)

 

Op zich vind ik het een goed idee om bij 2 emmers 1 zak gratis te geven,

maar je verbazing dat dit niet automatisch het geval is, snijdt geen hout.

CD-speler werkt niet zonder CD's, een auto niet zonder benzine etc. ben je

het daar mee eens?** einde tekst.

 

ik vind het zeer vreemd dat zij niet weten, terwijl ze al een hele tijd dit verkopen, dat het STANDAARD zo is, dat als je een startersset koopt (zoals de bedoeling was) je twee emmers krijgt met een zak starter en meestal ook een gebruiksaanwijzing.

ik heb nog even op de site gekeken en ik zie echt niets staan over een gebruiksaanwijzing van de bokashi...of ligt dat nou aan mij? (heb daar de zoekfunctie gebruikt, de links sectie bekeken en de "diversen")

en dan vind ik een verhaal als bovenstaande erg onprofessioneel.

ze sturen nu een zak starter na op eigen kosten, maar ik heb hier dus nog steeds een rare bijsmaak van.

 

dus mensen...goed lezen als je bij vreeken wilt bestellen en de bovenstaande tip gebruiken van geedee!!

Link to comment
Share on other sites

nog een mail van vreeken...WOENSDAG wordt het (pas) verzonden...maar stond OOK bij: ze verkopen het al jaren, maar pas DIT jaar wordt het als complete set aangeboden (goh vorig jaar op andere sites ook al enz...)

oftewel: besteld: woensdag 31 aug.....geleverd: vrijdag 9 september......starter wordt verzonden woensdag as...dus hier....vrijdag as...

pfff. ik ben niet ongeduldig hoor.....dat lijkt alleen maar zo

nu maar oefenen met geduld....over een week kan ik dan eindelijk de emmers in gebruik nemen!

Link to comment
Share on other sites

Nou ze doen dus iets met je klacht en dat spreekt weer voor Vreeken, en je haast met levering begrijp ik niet dat maakt geen bal uit lijkt mij

met wat je besteld hebt.

Blijkt wel dat je dus eerst een bedrijf de kans moet geven voor je "los"" gaat en verder vindt ik dat je beetje doorzeurt, je kunt gewoon ook blij zijn dat je het starter spul als nog gewoon zonder kosten krijgt.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
De eerste de beste hit via Google leverde bijvoorbeeld dit op. Twee Bokashi keukenemmers , inclusief 2 kilo starter , inclusief handleiding , prijs € 59,95 , verzendkosten € 3,75 . Bestel er nog een lullig dingetje bij zodat je over de 60 euro komt en de verzendkosten vallen ook nog eens weg.

http://www.emwinkel.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=96014&category_id=960&option=com_virtuemart&Itemid=4&vmcchk=1&Itemid=4

Dank voor de tip Frans. Heb er een extra zak starter bij besteld en had dus geen verzendkosten. Bijgesloten 3 soorten wierookjes erbij

Gister besteld, vandaag in huis .

Link to comment
Share on other sites

bij vreeken

 

ook echt 2 emmers met gratis starterset zien staan

 

EM NATUURLIJK ACTIEF

850210 Bokashi-emmers

De Japanse Prof. Teruo Higa is gespecialiseerd in het effectief toepassen van micro-organismen. Het inzetten van deze producten zorgt voor minder afval, beperkt de noodzaak tot bijmesten, herstelt de bodemgezondheid en versterkt de weerstand bij plant en dier! Zie ook http://www.em-natuurlijk-actief.com

De snelste en beste manier om keukenafval om te zetten tot een bruikbare mest voor de tuin! Alle niet gekookte plantaardige afval (koolblad, schillen etc) komt in aanmerking.

TOEPASSING: 2 emmers werkt het prettigst, zo is er altijd ruimte. Maak het GFT-afval klein en breng Bokashi Starter (850220) in laagjes aan. In ongeveer 2 weken is het fermentatieproces klaar. Tap dagelijks het verzamelde sap af, hiervoor is een kraantje gemonteerd. Dit sap is (verdund) een goede plantenvoeding. Het gefermenteerde afval is niet verteerd door oxidatie en bevat hierdoor veel meer micro-organismen: een welkome aanvulling in de tuin!

 

categorie: Mest

inhoud verpakking: 1 emmer € 35,00 aantal:

inhoud verpakking: 2 emmers + gratis 2 kg Starter (850220) € 60,00

en bezorgkosten:

 

Bestellingen vanaf € 50,00 worden alleen verhoogd met de portokosten. Portokosten worden berekend volgens TNT Post tarief.

Mijn "vriend" de roodborst, tuiniert altijd met me mee.

Dat doet me glimlachen en genieten.

Link to comment
Share on other sites

Blijft het verschil óf je betaald verz. k. óf je hebt er , voor iets minder , een xtra zak starter bij.

Ik betaalde; starter set ( 2 emmers + 2kg. starter ) 59,95, plus 2 kg starter, extra dus, voor € 5,95. Totaal bedrag 65,90.

Geen verzendkosten.

verz.k. tnt zullen 6,75 zijn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...