Jump to content

Voorstellen


Betere tuin

Recommended Posts

Hallo hier Peter Gelens, eigenaar van Betere tuin. Elders hier op het forum heb ik mezelf (mijn Bedrijf) al een beetje voorgesteld. Ik vond het toch gepast om even via de voordeur het forum binnen te komen. Ik heb zelf geen moestuin, maar ben haast iedere dag in andermans tuin bezig. Daarnaast de webwinkel. Wil graag, als er nog wat tijd naast het werk overblijft, proberen met "ervaringsdeskundigheid" een bijdrage aan dit forum leveren.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Peter.....hoe meer deskundig advies , hoe beter!...en als je veel in andermans tuinen komt...weet je in ieder geval een aantal "to do's" en "not done's".....wat onze kans van slagen weer doet stijgen. Veel leesplezier!

 

edit: heb meteen een vraagje: die biologische zaden op jullie site....is het verschil met de andere zaden dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de kweek, of komen daar nog andere zaken bij kijken

Link to comment
Share on other sites

Hallo Geedee, er komt inderdaad veel meer bij kijken. Het niet behandelen met chemische middelen is slechts 1 aspect.

Een groot aantal biologische zaden uit onze winkel heeft het keurmerk DEMETER, dit keurmerk gaat weer een stuk verder dan het Bio-keurmerk van de EU: EKO. De biologische zaden met het keurmerk DEMETER zijn geheel tot stand gekomen (geteeld en veredeld etc.) volgens de biologisch-dynamische methode. Kijk maar eens bij wikipedia wat daar over wordt gezegd. Verder kun je hierover (keurmerk en manier van "denken en werken" van de landbouwers) ook meer vinden op: http://www.demeter-bd.nl .

Ik hoop dat je hiermee weer wat verder kunt.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Peter en welkom op dit forum. Leuk dat je je hier hebt aangemeld. We kunnen zeker van elkaar leren.

Kun je Geedee (en anderen?) misschien ook vertellen wat er nog meer wordt gebruikt om de zaden biologisch te houden? (ofwel, als we niet rekening houden met het dynamische aspect).

 

Ps, leuke bijdrage aan de puzzelactie

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Ik kreeg vorige week de vraag van Helly (als reactie op het stukje aan GeeDee) hoe men de zaden biologisch houdt. Ik heb niet eerder de tijd gehad om hier op te reageren.

Om het hele verhaal over de biologische landbouw hier te plaatsen wordt veel te lang. Ik hou het daarom om de basis-principes van de biologische landbouw te noemen: De kernwaarden van de biologische landbouw zijn internationaal vastgelegd in de zogenaamde Beginselen van de Biologische Landbouw. Dit zijn: Het Beginsel van Gezondheid, Het Beginsel van Ecologie, Het Beginsel van Billijkheid, Het Beginsel van Zorg. Als je hier veel meer van wilt weten dan verwijs ik je naar de site: http://www.bionext.nl hier wordt dit allemaal erg duidelijk uitgelegd. Groeten en tot snel weer!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...