Hanneke91 Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 Mearn, die eerste foto van jou daarvan vind ik de aardappels er niet echt smakelijk uitzien, haha. En dat terwijl hier ook blauwe/paarse aardappelen liggen te wachten om gepoot te worden. Ik heb nog geen favoriet, nog nooit aardappels gepoot. Maar om te eten heb ik geen voorkeur qua ras, maar wel qua grootte. Krieltjes smaken me 't beste! Quote
powerlite Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 (aangepast) Mearn, die eerste foto van jou daarvan vind ik de aardappels er niet echt smakelijk uitzien, haha. En dat terwijl hier ook blauwe/paarse aardappelen liggen te wachten om gepoot te worden. Ik heb nog geen favoriet, nog nooit aardappels gepoot. Maar om te eten heb ik geen voorkeur qua ras, maar wel qua grootte. Krieltjes smaken me 't beste! Ik ben op zoek naar groen vlees , om bij die paarse aardappelen en rode spruiten te eten. Neen , ze zien er idd niet uit , maar paarse frietjes , dat wil ik wel eens serveren , met groene mayo. Zoiets zou dat dan moeten worden: 16 februari 2012 aangepast door Gast Quote
Nicolette Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 hier gloria(vroeg), silvy (middenvroeg) en de nicola (laat) Quote
Eva Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 dit jaar Dore en Roseval als vroege, een paar Charlotte en Vittelotte noir als midden. heel misschien doe ik er nog Nicola bij voor late oogst... volgend jaar zeker de Highland Burgundy Red en de ratte. Quote
dick Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 op mijn zandgrond, Anais (vroeg) Charlotte (Middenvroeg) en Ottena(middenlaat)Alle drie redelijk vaste aardappelen. Quote
Simone Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 ik heb dit jaar Ratte en Casablanca besteld Quote Gisteren werd er paniek gezaaid, vandaag stond het al een meter hoog.
mearn Geplaatst: 16 februari 2012 Geplaatst: 16 februari 2012 Hanneke91 schreef:Mearn, die eerste foto van jou daarvan vind ik de aardappels er niet echt smakelijk uitzien, haha. En dat terwijl hier ook blauwe/paarse aardappelen liggen te wachten om gepoot te worden. Ik heb nog geen favoriet, nog nooit aardappels gepoot. Maar om te eten heb ik geen voorkeur qua ras, maar wel qua grootte. Krieltjes smaken me 't beste! Hanneke91 Als je ze al gekocht hebt dan zal je er toch aan moeten geloven. Maar je kan er ook goed puree van maken, en je moet natuurlijk niet alleen van het uiterlijk afgaan, de smaak is veel belangrijker. Even bijgevoegd mijn lijstje van dit jaar. EerstelingFrieslanderVitelotteArran VictoryHighland Burgundy RedWichhillRed king EdwardKerr's PinkBute BluesFortyfoldMayan TwilightSalad BlueAuraKepplestone (Blue) KidneyCongo Skerry Blue Pink Fir AppleShetland BlackSante GroetjesJos Quote
Margareth Geplaatst: 16 februari 2012 Auteur Geplaatst: 16 februari 2012 Jeetje Jos, wat andere mensen met pepers of tomaten hebben, heb jij met aardappelen! Hoeveel knollen per soort ga je dan zetten? Quote
mearn Geplaatst: 17 februari 2012 Geplaatst: 17 februari 2012 Jeetje Jos, wat andere mensen met pepers of tomaten hebben, heb jij met aardappelen! Hoeveel knollen per soort ga je dan zetten? Dat stadium ben ik al een beetje ontgroeid, heb ook jaren gehad met 30-40 tomaten en/of peperrassen. Nu gemiddeld nog maar 10 tomaten en 10 peper en 5 paprikarassen.Wat betreft de aardappelen, ik kweek ze niet in de grond maar in plastic 'Polypot' Plant Containers van 10 liter, hier gaat 1 pootaardappel in.Per ras plant ik 6 poters, deze passen dan in 1 krat. Behalve de eersteling en frieslander, hier gaan 2 poters per zak, maar deze plant ik begin februari in de kas voor vroege aardappelen. Rij met bakken met hierin de aardappelen. Verslag wordt later afgemaakt, heb problemen met uploaden Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 februari 2012 Geplaatst: 17 februari 2012 Echt heel erg leuk Jos! Blijven die bakken in de kas, of zet je ze later in de tuin? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Eva Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 dát is apart! daar mag je wat mij betreft wel een nieuw topic van maken...ik ben zeer geinteresseerd Quote
Bit Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Een nieuwe Borsalino ontdekt ! Maar dan met aardappelen ! Tell us all about it .... Quote
bioboerke Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Hallo mearn , dat ziet er prachtig uit , waar hun je deze zakken koopen ?Kostprijs? Doe je het altijd zo met je aardappelen ? Welke grond gebruik je en wat zijn de verdere zorgen kwestie : water geven ,bijbemesten , doe je aarde bij naargelang de hoogte van het loof, ben je tevreden van de opbrengst bij deze methode , enz. Ik heb voorig zeizoen aardappels gepoot onder stro , is goed meegevallen maar het was dan ook geen nat voorjaar ,maar bij jouw methode is er minder sleurwerk (stro ) Kun je deze zakken meerdere jaren gebruiken ? Alvast opvoorhand dank en in afwachting van een antwoord hoor ik het graag gr bioboerke . Quote
mearn Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Even testen of e.e.a. weer werkt.Paarse patat. Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 O Jos, ik ga overstag!! Welke aardappel is dit? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
mearn Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Dit is het ras "Purple Majesty", een nieuw super ras uit Engeland.Volgens de berichten zou hij 2x zoveel anthocyanen opleveren dan andere groenten.Hem alleen even geplaatst omdat ik problemen met de pc en uploaden, en ik wist dat er ergens een plaatje van paarse patat was.Ga zelf volgende week patat maken van blauwe aardappelen, kijken wat dat wordt.De Purple Majesty is nog niet verkrijgbaar in Nederland, en m.i. ook niet als "seed potato" in Engeland.Hij is wel verkrijgbaar in de supermarkt. Als ik van de zomer in Engeland ben zal ik er zeker naar uitkijken. GroetjesJos. Gezien de vragen betreffende mijn teeltwijze zal ik hier een nieuwe topic voor aanmaken waar ik e.e.a. zal uitleggen.Alleen gezien de pc problemen weet ik niet of dit dit weekend al zal lukken. Vooral met de foto's zijn er problemen. Quote
bioboerke Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 mearn , hopelijk komt het in orde , heb het soms ook voor en dan is het balen als die knopjes niet werken . De aanhouder wint en wij kijken er naar uit voor uw teeltwijze gr bioboerke Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Is er een blauwe aardappel die wel zo vast is als die van de foto die je wel kan kopen als pootgoed? Hier in Fr zie ik altijd soorten die ik nauwelijks ken..hier geen eersteling of frieslanders maar pompadours... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Hanneke91 Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Hanneke91 schreef:Mearn, die eerste foto van jou daarvan vind ik de aardappels er niet echt smakelijk uitzien, haha. En dat terwijl hier ook blauwe/paarse aardappelen liggen te wachten om gepoot te worden. Ik heb nog geen favoriet, nog nooit aardappels gepoot. Maar om te eten heb ik geen voorkeur qua ras, maar wel qua grootte. Krieltjes smaken me 't beste! Hanneke91 Als je ze al gekocht hebt dan zal je er toch aan moeten geloven. Maar je kan er ook goed puree van maken, en je moet natuurlijk niet alleen van het uiterlijk afgaan, de smaak is veel belangrijker. Gekregen, dat is ook de reden waarom ik het zeker ga proberen. Misschien zijn ze inderdaad wel lekker! Quote
Dennis29 Geplaatst: 18 februari 2012 Geplaatst: 18 februari 2012 Interessant ras die Purple Majesty, ben benieuwd of je ze kan vinden. Wij hadden vorig jaar blauwe congo's, geweldige kleur en de smaak was ook goed. Alleen de opbrengst viel wat tegen, is dit ook zo bij andere paarse rassen? Quote
Eva Geplaatst: 19 februari 2012 Geplaatst: 19 februari 2012 wil ik ook graag weten!die Mearn krijgt toch meteen een vragen naar z'n hoofd geslingerd... Quote
diniedam Geplaatst: 20 februari 2012 Geplaatst: 20 februari 2012 ik had vorig jaar ook de blaue congo, lekkere aardappel, maar opbrengst viel tegen (wel beter dan de Vitelotte Noir.. en die vond ik niet lekker ook)dit jaar ga ik de blauwe st Galler proberen. Verder nog de Friese gieltjes, charlotte en Rote Emma Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.