Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Verschil Chinese Bieslook en Daslook


dennislp

Recommended Posts

BIESLOOK / CHINESE BIESLOOK / BIESLOOK/KNOFLOOK / Chin Suan

Grasachtig plat blad met witte bloemen. Heeft een milde knoflooksmaak. Mag meegekookt worden met de gerechten.

DASLOOK / ALLIUM URSINUM

Een aan knoflook verwante plant met een knoflook/bieslookachtig aroma. Na de bloei in mei/juni sterft het gewas boven de grond af en bloeit pas opnieuw het volgend jaar. Zuiverwit. Bij voorkeur aanplanten in halfschaduw of schaduw. Hoogte 20 cm.

Is er veel verschil tussen deze twee soorten? Weet iemand dat?
Link to comment
Share on other sites

Ik snap de vraag niet net of je vraagt wat is het verschil tussen een appel en peer.

 

Deze vraag stelde ik aangezien er bij beide stond; Knoflook smaak Dus toen dacht ik: Welke is beter/lekkerder??

 

Maar denk toch maar dat ik die Daslook niet aanschaf, die Chinese is denk even wat praktischer.

Link to comment
Share on other sites

De daslook is gewoon echt een heel ander plantje. Andere standplaats , andere tijd dat het er is , en andere smaak ook wel. Daslook is erg lekker, maar ( smaken verschillen natuurlijk ) wel wat ver afstaand van de gewone knoflook hoor. Al zit het er in ja , dat wel. De smaak is 'groener' als iemand dat wat zegt. wel aangenaam trouwens. Prima voor in de keuken ( je gebruikt alleen de bladeren )

Chinese bieslook is een lekkere plukplant, waar je inderdaad het hele seizoen van kan nemen, zachtere knoflooksmaak , wat sterker ( rijker , vetter )dan de daslook. Maar de knoflook is de knoflook.

 

althans, zo ervaar ik ze.

Link to comment
Share on other sites

ik zou ze gewoon alletwee nemen!

de daslook niet zaaien, dat is een pokkewerkje. gewoon knollen nemen.

verschillende mensen op marktplaats bieden ze aan.

als je naar de moestuin-ruildag komt kan ik evt wel wat voor je meenemen.

Link to comment
Share on other sites

en @Eva, hier tegenovergestelde hoor. Daslook is ahw een onuitroeibaar onkruid. zaait erg makkelijk , en zaait zichzelf erg simpel vanzelf uit.

Ik zou het ook gewoon lekker wel nemen , en in een overhoekje planten, of onder vaste struiken , als je blauwe bessen hebt bv, onder zulke struiken.

Link to comment
Share on other sites

Heb zelf hier ook daslook in een verloren hoekje staan. Meer voor de witte bloempjes dan voor keuekengebruik eigenlijk.

Het is zo een van die plantjes die je zet waar niks anders wil gedijen, halfschaduw en voor de rest vult ie het plekje zelf wel.

 

Als keukenkruid is het hoedanook maar voor een korte periode van het jaar leuk. Na de bloei heb je er niks meer aan.

 

Eentje met looksmaak die ik best leuk vind is de Alliaria Petiolata, de nederlands benaming is me onbekend maar het is familie van de Eruca Sativa (aka roquette). EDIT: Hebbes: Look-zonder-look.

Daar kan je tot in het late voorjaar het blad van gebruiken in allerhande salades.

Komt net als daslook (eerder zeldzaam) hier nog vrij veel in het wild voor aan bosranden e.d.

 

 

img188785291330619047.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...