Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2024

Featured Replies

Geplaatst:
1 uur geleden, Arja zei:

tweede helft van die lange courgette


Ik eet veel groente maar ben verbaasd dat jullie in twee dagen dat hele ding soldaat hebben gemaakt.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik ook. Moet toegeven dat van beide dagen nog voldoende over is om morgen een maaltijd van te maken. Maar dan is ie echt op. 

 

En jij? Heb je hem in het bos aan een tak gehangen, of past ie gewoon in je huisje?

Geplaatst:

Ik had ook nog een mini en die zat vanavond in de shakshuka samen met een eigen auberginetjes en boerenkool van @bonnie f de combinatie klinkt gek maar het was overheerlijk. De slang hangt er dus nog. Wel binnen hoor🐍 Ik denk aan een stoof uit de slowcooker.

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Haha @Mellie , ik zie nu dat je me in dat topic hetzelfde vertelde toen ik op 25 september vorig jaar hetzelfde wilde doen. [emoji1787]
 
Komt waarschijnlijk omdat de druiven niet in mijn tuin groeien maar in buurtuin waar ik straks de rijpe druifjes mag plukken. En dus ook toegang heb tot de bladeren. :wink:

Geen leugen dus [emoji1787] zet een reminder in je agenda voor juni. Druivenbladeren plukken.


Ik eet een Hollands bruin sneetje brood met laatste stukje Turkse kaas en mijn allereerste mango stumpy van het jaar. Mijn hemel, wat is die peper goddelijk en wat voor hooi eet ik dan al die tijd? Sjonge jonge wat een smaak en geur.

371b205fe7dea188e24d6d0e303cdbcb.jpg

Nagerijpte tomaten en een jalapeño peper. Haalde het bij lange na niet bij de mango stumpy… ga zo zoeken in de kas naar meer rijpe pepers.
Geplaatst:

Vanavond een courgette van bijna 2 weken geleden in de soep met een peper, knof en suppengewürz. Ow ja en veel peterselie. Daarbij wat restjes van gister en eergisteren. Er hangen nog 2 mini courgettes. Misschien dat ze het nog tot een soep kunnen schoppen.

Geplaatst:

Stamppot rauwe andijvie uet... heerlijk met dit weer

Geplaatst:

Pizza’s met eigen saus, tomaten in verschillende kleuren, paprika en kruiden.

2188f519a124cfb8e2275c0c467750f4.jpg

Zelfgebakken zuurdesembrood

2f250b9ce01b348e419384e2bdd82fd1.jpg

Salade met heel veel eigen tomaten en basilicum en dan….

Drumrolls please

Pompompooommmm

De allereerste moonlight mile tomaat ooit. Ik heb er eindelijk 1 weten te redden van de slakken na 4 jaar! Yessss

Artik ölsemde gam yemem [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

b0917f177408cf8e4fd3635cb425962b.jpg

Geplaatst:

Tadaaa!

Geplaatst:

Quesedillas met het kleine beetje mais, dat ik nog heb kunnen redden met salsa (hopelijk binnenkort zelf gemaakt) en tonijn uit blik.

Geplaatst:

Kofta met courgette en tomaten uet. 

Geplaatst:

Zojuist verschillende kleine hoeveelheden groente uit de voortuin gehaald zoals een kwart vergiet Nw Zeelandse spinazie blaadjes.

Die groente heet trouwens in Frankrijk Tetragon naar de Latijnse naam tetragonia tetragonioides dat zouden we hier ook moeten doen, tetragon dekt de lading veel meer voor een plant die niet eens familie is van de spinazie. 

Verder een handvol kleine aubergines en enkele onvolgroeide baby pompoentjes. Omdat er nog een bakje gekookte aardappel in de koelkast rondhangt en ik nog twee appels heb met plekken die gewoon op moeten vandaag voorzie ik een laagjes ovenschotel met mozzarella, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Chinese koolcurry uet

Geplaatst:

Gemengde sla, met de laatste volgroeide rode eikenbladsla, knoflook bieslook, tomaten en een kleine courgette (waarschijnlijk niet goed bevrucht) uet. 

Geplaatst:

1ae276782c3c2e524bfa847b90bf6d66.jpg

Whoop whoop, geraspt ingemaakt eigeel bovenop mijn broodje tonijn met een mega pittig pepertje. Whoah de eerste was beduidend vriendelijker!

Wat leuk zo! Ik proef het niet heel erg, maar vind het wel heel leuk erbij.

Edit: toch nog een laagje erbij geraspt en nu proef ik het wel. Het smaakt naar… Sja. Het is zout en hartig. Kan het eigenlijk met niets vergelijken.

Geplaatst:

Wat bijzonder dit @Mellie 

Vind ik dat bij inmaak topic hoe jij dat eigeel inmaakt ?🤔

Geplaatst:

Dat is goed gelukt Mellie!

Geplaatst:

Ziet er goed uit @Mellie! Ik vind het zelf ook erg lekker over pasta met alleen wat olijfolie, knoflook en peper er verder doorheen. Geeft echt umami. 

Geplaatst:

Ik ging peren schillen die ik op de mtfd kreeg (weer niet meer van wie, sorry). En ik vond ze best zacht. Voor stoofperen. Je voelt 'm al aankomen he? Het waren handperen. Lekker zoet zijn ze! We gaan de rest ook snel opeten, ze zijn perfect rijp nu.

Geplaatst:

Recept van onze Franse buurvrouw. Errug lekker

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Blancs de Poulet à la Crème de Tomate Ingrédients: REGETTES FACILES _4 blancs de poulet _1 boîte de 400g de tomates concassées _20cl de crème fraîche …'

Geplaatst:

Het klinkt altijd zo culinair in het Frans!😀

Geplaatst:

Ik ben wel benieuwd naar de overige ingrediënten!

Geplaatst:
50 minutes ago, Rookie said:

Het klinkt altijd zo culinair in het Frans!😀

Ja he,,, maar t is gewoon lekker simpel

Geplaatst:

Ik heb net rode kool met hachee, aardappeltjes en zelfgemaakt chutney gegeten.  De chutney was erg intens van smaak maar zo samen een perfect combinatie. Behalve het vlees alles zelf gegroeid😄

 

 

Geplaatst:

Waar was de chutney van gemaakt?

Hier stamppot van bietjes , ja die ene heerlijke Chioggia, die gisteravond op de houtkachel in kleine blokjes in olijfolie en met tuinkruiden -waaronder bonenkruid, rozemarijn, Marjolein en dragon - gestoofd was. Echte met een verrukkelijke rookworst uit Zelhem erbij🙏

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic