Geplaatst: 30 september 202430 Sep 1 uur geleden, Arja zei: tweede helft van die lange courgette Ik eet veel groente maar ben verbaasd dat jullie in twee dagen dat hele ding soldaat hebben gemaakt. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 30 september 202430 Sep Ik ook. Moet toegeven dat van beide dagen nog voldoende over is om morgen een maaltijd van te maken. Maar dan is ie echt op. En jij? Heb je hem in het bos aan een tak gehangen, of past ie gewoon in je huisje?
Geplaatst: 30 september 202430 Sep Ik had ook nog een mini en die zat vanavond in de shakshuka samen met een eigen auberginetjes en boerenkool van @bonnie f de combinatie klinkt gek maar het was overheerlijk. De slang hangt er dus nog. Wel binnen hoor🐍 Ik denk aan een stoof uit de slowcooker. 30 september 202430 Sep aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 1 oktober 20241 Okt Haha @Mellie , ik zie nu dat je me in dat topic hetzelfde vertelde toen ik op 25 september vorig jaar hetzelfde wilde doen. [emoji1787] Komt waarschijnlijk omdat de druiven niet in mijn tuin groeien maar in buurtuin waar ik straks de rijpe druifjes mag plukken. En dus ook toegang heb tot de bladeren. Geen leugen dus [emoji1787] zet een reminder in je agenda voor juni. Druivenbladeren plukken. Ik eet een Hollands bruin sneetje brood met laatste stukje Turkse kaas en mijn allereerste mango stumpy van het jaar. Mijn hemel, wat is die peper goddelijk en wat voor hooi eet ik dan al die tijd? Sjonge jonge wat een smaak en geur. Nagerijpte tomaten en een jalapeño peper. Haalde het bij lange na niet bij de mango stumpy… ga zo zoeken in de kas naar meer rijpe pepers.
Geplaatst: 1 oktober 20241 Okt Vanavond een courgette van bijna 2 weken geleden in de soep met een peper, knof en suppengewürz. Ow ja en veel peterselie. Daarbij wat restjes van gister en eergisteren. Er hangen nog 2 mini courgettes. Misschien dat ze het nog tot een soep kunnen schoppen.
Geplaatst: 2 oktober 20242 Okt Pizza’s met eigen saus, tomaten in verschillende kleuren, paprika en kruiden. Zelfgebakken zuurdesembrood Salade met heel veel eigen tomaten en basilicum en dan….Drumrolls pleasePompompooommmmDe allereerste moonlight mile tomaat ooit. Ik heb er eindelijk 1 weten te redden van de slakken na 4 jaar! YessssArtik ölsemde gam yemem [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Geplaatst: 2 oktober 20242 Okt Quesedillas met het kleine beetje mais, dat ik nog heb kunnen redden met salsa (hopelijk binnenkort zelf gemaakt) en tonijn uit blik.
Geplaatst: 3 oktober 20243 Okt Zojuist verschillende kleine hoeveelheden groente uit de voortuin gehaald zoals een kwart vergiet Nw Zeelandse spinazie blaadjes. Die groente heet trouwens in Frankrijk Tetragon naar de Latijnse naam tetragonia tetragonioides dat zouden we hier ook moeten doen, tetragon dekt de lading veel meer voor een plant die niet eens familie is van de spinazie. Verder een handvol kleine aubergines en enkele onvolgroeide baby pompoentjes. Omdat er nog een bakje gekookte aardappel in de koelkast rondhangt en ik nog twee appels heb met plekken die gewoon op moeten vandaag voorzie ik een laagjes ovenschotel met mozzarella, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 oktober 20243 Okt Gemengde sla, met de laatste volgroeide rode eikenbladsla, knoflook bieslook, tomaten en een kleine courgette (waarschijnlijk niet goed bevrucht) uet.
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Whoop whoop, geraspt ingemaakt eigeel bovenop mijn broodje tonijn met een mega pittig pepertje. Whoah de eerste was beduidend vriendelijker! Wat leuk zo! Ik proef het niet heel erg, maar vind het wel heel leuk erbij. Edit: toch nog een laagje erbij geraspt en nu proef ik het wel. Het smaakt naar… Sja. Het is zout en hartig. Kan het eigenlijk met niets vergelijken.
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Wat bijzonder dit @Mellie Vind ik dat bij inmaak topic hoe jij dat eigeel inmaakt ?🤔
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Ziet er goed uit @Mellie! Ik vind het zelf ook erg lekker over pasta met alleen wat olijfolie, knoflook en peper er verder doorheen. Geeft echt umami.
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Ik ging peren schillen die ik op de mtfd kreeg (weer niet meer van wie, sorry). En ik vond ze best zacht. Voor stoofperen. Je voelt 'm al aankomen he? Het waren handperen. Lekker zoet zijn ze! We gaan de rest ook snel opeten, ze zijn perfect rijp nu.
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Wat bijzonder dit @Mellie Vind ik dat bij inmaak topic hoe jij dat eigeel inmaakt ?[emoji848]Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin) https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=35970&share_tid=1948&url=https://www.moestuinforum.nl/index.php?/topic/1948-Wat-heb-je-net-%28in%29gemaakt%3F-%28uit-eigen-tuin%29&share_type=t&link_source=appJa heel leuk en makkelijk met lekker resultaat.
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt 50 minutes ago, Rookie said: Het klinkt altijd zo culinair in het Frans!😀 Ja he,,, maar t is gewoon lekker simpel
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Ik heb net rode kool met hachee, aardappeltjes en zelfgemaakt chutney gegeten. De chutney was erg intens van smaak maar zo samen een perfect combinatie. Behalve het vlees alles zelf gegroeid😄.
Geplaatst: 4 oktober 20244 Okt Waar was de chutney van gemaakt? Hier stamppot van bietjes , ja die ene heerlijke Chioggia, die gisteravond op de houtkachel in kleine blokjes in olijfolie en met tuinkruiden -waaronder bonenkruid, rozemarijn, Marjolein en dragon - gestoofd was. Echte met een verrukkelijke rookworst uit Zelhem erbij🙏 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.