Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Smaken verschillen, dus wat is goed???

 

Ik maak van 200 ml mayonaise, 1 eetlepel oregano en 6 tenen knoflook, mijn knoflooksaus....verdun 'm beetje met water als het voor bij de shoarmabroodjes is. Na 24 uur is ie nog lekkerder, daarom maak ik m altijd de dag ervoor klaar.

Geplaatst:

Turkse Yoghurt (die lekkere dikke) met lekker veel knoflook erdoor. Eventueel kan er ook lepel mayo door maar dat doe ik al lang niet meer. Wel gooi ik er graag wat munt doorheen.

Heel erg lekker met gegrilde aubergine/courgetteplakken!! En eigenlijk verder ook overal bij...

Geplaatst:

Ik gebruik half yoghurt, half mayo (wel echt, geen slappe frietsaus).

 

En knoflook uiteraard! Beetje dille en peterselie... en vers gemalen peper.

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Geplaatst:

Een bol knoflook in de oven langzaam gaar stoven, de kop eraf snijden en uitpersen/leegdrukken. Dit dan als basis voor je saus gebruiken. Mayo of vette yoghurt en kruiden met wat bij de rest van het eten past. En veel zwarte peper. Bieslook erdoor of een heel heel fijn gesnipperd sjalotje is ook lekker.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Ik heb griep dus erg weinig eetlust, maar inderdaad van Bonnie's recept krijg ik spontaan trek

★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。​°*★*˚°。°*。°*★

Geplaatst:

En hoe heet en hoe lang in de oven ongeveer?

★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。​°*★*˚°。°*。°*★

Geplaatst:
En hoe heet en hoe lang in de oven ongeveer?

Afhankelijk van de grootte, ongeveer 3 kwartier op 160 graden. Is de bol klein, dan korter of minder heet.

Je hoeft niet de hele bol in 1 keer te gebruiken. Het blijft een weekje goed in de koelkast. Lekker met wat olie, peper en zout op een broodje (bijv uit de oven).

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:
Het blijft een weekje goed in de koelkast. Lekker met wat olie, peper en zout op een broodje (bijv uit de oven).

* blijft likken *

 

Ik heb zo`n aardewerken bakje in de vorm van een bol knoflook..die zijn er speciaal voor om de knoflook in te bakken in de oven. Sappig en geurig ( ik mis toch die mmm.. smiley)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik maak gelijk een pot vol. Neem daarvoor 1 grote pot yogonaise, meng er fijn gesnipperde knoflooktenen door (naar smaak, dat wel), paar takjes fijn gesneden peterselie en een beetje zuurwater uit een potje augurken of uitjes. Gegarandeerd succes!

Nu heb ik het al weer een tijd geleden gemaakt, en we doen er denk ik een halve bol knoflook in. Maar meer of minder kan natuurlijk ook.

Good things come in small packages

Geplaatst:

Wat een heerlijke recepten allemaal

Ik WAS niet van plan om iets te gaan doen met knoflook teentjes/bollen, maar denk dat ik dat toch maar wel ga doen

 

Wou vooral eens proberen wat je met het loof van de knoflook zou kunnen bereiken. Of je dat ook niet (erg) fijn kan snijden en er dan iets mee kan maken wat (knoflook) saus betreft. Binnenkort maar 's experimenteren

Geplaatst:

Dennis, probeer gewoon s het loof goed fijngesneden door een bakkie mayo. Ben benieuwd hoe dat dan smaakt.

Good things come in small packages

Geplaatst:

Tzaziki is ook een knoflooksaus hè?

 

1 komkommer raspen, in vergiet, flink bestrooien met zout en uurtje laten staan zodat er flink vocht aan de komkommer onttrokken wordt. Komkommer afspoelen met water, uit laten lekken en nog wat extra aandrukken om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. Twee kleine bakjes (of 1 grote) turkse of griekse yoghurt in kom, uitgelekte komkommer erbij en een aantal teentjes uitgeperste knoflook (naar smaak) en wat fijngesneden munt. Door elkaar mengen en presto!

 

Heerlijk bij gegrild vlees of op vers (warm) brood.

Geplaatst:

Dennis, als je nu s alles klaar zet, en begint met de basics van mayo en fijn gesneden knoflookgroen. Dan even proeven, daarna bedenken wat je mist en zo nodig toevoegen tot je denkt ah het smaakt naar knoflooksaus.

Good things come in small packages

Geplaatst:
Jep, dat moet denk de basis zijn. Maar dan is de vraag wat er nog verder goed bij kan. Peterselie, dat zure 'water' van augurken etc.

Denk dat mayonaise met alleen heel erg fijn gesneden loof misschien weer net iets te 'basic' is

Peper natuurlijk en ik vind het ook leuk om wat kleur te geven. Kerrie of paprikapoeder, misschien een heel klein likje tomatenketchup. Belangrijk is dat de saus een goede aanvulling is van wat je ermee eet. Als het past wordt 1+1=2 (net als de juiste wijn bij het eten )

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Mijn succesrecept (zonder hoeveelheden, zelf even uitproberen naar eigen smaak!)

 

3/4 mayo

1/4 dikke yoghurt

 

Fijn gesneden:

3 tenen knoflook

3 stengels chinese bieslook

wat dille (optioneel)

peterselie (optioneel)

 

Plus:

peper

schep suiker (!)

 

Mengen en klaar! Volgende dag nog lekkerder (als er nog over is dan).

Geplaatst:

Knoflooksaus van Bonnie , erg lekker!!

Wel had ik de knoflook iets te bruin laten worden denk ik. En inderdaad Janine, ik heb er ook een klein beetje suiker bij gedaan en een heel klein beetje citroenrasp. En crème fraîche.

★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。​°*★*˚°。°*。°*★

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...