Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025

Featured Replies

Geplaatst:

Aaaahhhhh al die pakchoi en waterspinazie! Zo lekker! Echt genoten.

Geplaatst:

Sla (en aardbeien uet) zijn nooit afgezaagd. Nooit!

Geplaatst:

Er is nog sla over van gisteren. Was nogal veel uiteindelijk. Deze dus vandaag weer gegeten en de eerste aardbeien gegeten bij het toetje. 

Geplaatst:

De andere hertenmedaillons gegeten. Eerlijk gezegd hoef ik deze niet meer.  Ik had het met de feestdagen een keer gekocht. 
Ik heb er nu preistamppot bij gemaakt en een beetje kaas erdoor en een pittige jus erbij gemaakt met de mangosaus.
Ik vind een verse mango lekkerder om te eten, dus dit zou ik ook niet meer zo gauw maken.

 

20250605_181824.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Mjum, preistamppot met kaas!

Geplaatst:

Vanavond bruine bonen schotel. Bonen van afgelopen jaar. Eerste uien van de nieuwe oogst, knoflook van het afgelopen jaar, bieslook uit de tuin, rookspekjes erdoor en kaas erover...😊

Geplaatst:

@Rookie Hoe maak je die preistamppot? 

Geplaatst:

Die heb ik niet gemaakt @Roelie, ik reageerde op @Petrasmoestuin.

Ik vond het gewoon lekker klinken.

Ik houd van stamppotjes.

Geplaatst:

Goed, ik probeer het opnieuw... 😉

@Petrasmoestuin Hoe maak je die preistamppot?

Geplaatst:

@Roelie.  Je kookt de aardappelen en de prei. Je kunt het eventueel in 1 pan doen. Ik doe er 2 bouillonblokjes bij. Afgieten, de bouillon bewaren. Stampen en als je nog bouillon nodig hebt voeg je dat toe, met een beetje boter. Doe dan wat Goudse kaas erdoor of Parmezaanse kaas, wat je lekker vindt.
Ik maak er dan een lekker pittig justje bij van ui, bloem erdoor, knoflook, wat mosterd, soja, beetje tomatenketchup en sambal.  Als je het dikker wilt maken, doe je er wat bindmiddel bij.

In plaats van een jus, kun je het ook in een ovenschaal doen en dan wat paneermeel en boter en het een krokant laagje geven.
Je kunt het je zo gemakkelijk mogelijk maken.

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Vanavond witlofsalade en de andere camembert punten erbij gedaan, met patat.
Ik heb van een restje fillodeeg nog een paar kaasrolletjes gemaakt en in de airfryer gebakken. En uiteraard knoflooksaus erbij.

 

Met blauw.jpg

20250606_185718 - kopie.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Je zal het maar voor je kiezen krijgen.... 🤣

Mmmjummie..

Geplaatst:

Aardappelsalade met gerookte forel, echt lekker! Met een broodje.

 

20250607_195544.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Lekkere stampot gemaakt met salanova bindsla uet.

20250607_171003.thumb.jpg.e3d2ca74a40fca9e025089dd1c1c7c8d.jpg

 

Gesneden bindsla 

20250607_175844.thumb.jpg.c313617453967b688a504011ae6d8b17.jpg

 

De stampot met uitgebakken spekjes en lekkere jus.

20250607_183112.thumb.jpg.73719f9d0295e6a1c7b9a28fcaf264e4.jpg

aangepast door Gitta
Foto's toegevoegd

Geplaatst:

Heel veel dille peterselie sla aardbeien en eigen eitjes voor de lunch vanmiddag. Avond eten was ook ei, maar dan nu met pindasaus.

Geplaatst:

Gekookte eitjes bij de lunch en veel dille door linzensalade en bij de eitjes. Lekkerrrrrr

Geplaatst:

Vlaaivulling van kersen (Pollux, zie ook topic foto's van je oogst):

Morgen wat deeg eromheen bakken :-)

 

 

20250608_161826.jpg

Geplaatst:

Broccoli Fritatta gegeten.  Ik zal het recept weer plaatsen. En nu maar wachten op mijn eigen broccoli.

 

20250608_184952.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

En heerlijke aalbessen met vanille ijs toe.
Ik pluk ze zoveel mogelijk om te voorkomen dat vogels ze allemaal opeten. Van deze voorste plant tenminste. Hoe wij dat straks met de achterste moeten doen weet ik niet.  Zo veel staat er, en haast onmogelijk om er een net over te doen.
En weer geroosterde tomaatjes gemaakt voor op de kaas van de week of over stamppot.

 

20250608_214009[1].jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Desum toast met tuinbonenspread en courgettesoep 😃 we hebben nu al courgettes uit de kas. 

IMG_6546.jpeg

IMG_6547.jpeg

Geplaatst:

Tuinbonenspread, dat heb ik nog nooit geprobeerd. Wat doe je erdoor? Olijfolie, knoflook en kaas?

Geplaatst:

Ja inderdaad olijfolie, knoflook, pecorino en dubbelgedopte tuinbonen. Dan op toast wat chili poeder en olie erover, echt heerlijk 😋

aangepast door Moestuinpassie

Geplaatst:

@Moestuinpassiedat ga ik ook eens proberen die tuinbonenspread.

 

wij eten vanavond een gemengde sla en bij het toetje aardbeien. 20250609_172154.thumb.jpg.838a143a162dece7e54dd8bdaf86f342.jpg

 

20250609_172208.thumb.jpg.f6a59db7af6522ecbf2eda3e637a2362.jpg

Geplaatst:

Spek - ei - muffins. Achteraf zag ik dat er ham in moest. Wij vonden de spek een beetje hard om te eten.
Ik had ook te weinig spinazie, dus ik ga het nog een keer maken en dan op de goede manier. Maar ziet er leuk uit.
En weer een heerlijk toetje van verse aalbessen uit de tuin met vanille ijs.

 

20250609_205753.jpg

 

20250609_214447.thumb.jpg.c0d303582d20c8ac94b04894d1525f23.jpg

 

 

aangepast door Petrasmoestuin

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic