Geplaatst: Donderdag om 17:403 d @Jorieke123 ja klopt, maar ze zijn het beste eetbaar/oogstbaar als ze nog wit zijn. De gele versie is de helemaal uitgerijpte/overrijpe, en die is eigenlijk alleen nog goed voor zaadwinning. Dat vind ik wel een beetje jammer, om mijn oogst op te moeten geven voor de wedstrijd. Uit een tabel met diverse soorten: Donderdag om 17:473 d aangepast door Tanja65 * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: Donderdag om 17:423 d 5 uren geleden, Frans zei:Ooooooh! 😍😍😍 * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: Donderdag om 18:223 d @Frans dat is wel heel rigoreus 😅 gefascineerd door alles wat groeit en bloeit 3.000 m2 tuinplezier - siertuin - kasje - groenten - fruit moderne kweektechnieken - hydroponics https://www.instagram.com/maipensatogardening/
Geplaatst: Donderdag om 19:253 d Op 16-7-2025 om 19:26, Tanja65 zei:Geel is dus de rijpe vrucht, eetbaar is de witte.@Jorieke123 Ik snap denk ik de redenering van Tanja wel. Je leest her en der dat de onrijpe vrucht van de aubergine eetbaar is en de rijpe niet of minder. Overrijp sowieso niet. Ik vroeg me ook af of de net gele golden eggs nog onder ‘onrijp’ zouden vallen zolang ze nog glanzend zijn. En dat je de golden eggs dus moet eten als ze net geel zijn, maar nog niet echt rijp. Of dat onrijp (en dus eetbaar) in dit geval betekent dat ze eetbaar zijn in het witte onrijpe stadium. Ik ga er in ieder geval een paar knalgeel laten worden voor de wedstrijd. Maar wil er eigenlijk ook wel een paar eten. In welk stadium kan dat dan het beste? Ga gewoon wat proberen denk ik 😃.Edit: ik zie dat Tanja er wat extra info bij heeft gezocht. Dan ga ik binnenkort toch wat uitdunnen. Donderdag om 19:283 d aangepast door Dahli
Geplaatst: Donderdag om 19:553 d Auteur 5 hours ago, redzebra said:langs de andere kant hoop ik toch dat er af en toe ook eens wat geplaagd en gelachen mag worden, het is en blijft een wedstrijdje voor de fun denk ik dan toch.zeker,,, sorry was wat kort door de bocht denk ik,
Geplaatst: Gisteren om 13:061 d Op 17-7-2025 om 20:22, Mai Pensato zei:@Frans dat is wel heel rigoreus 😅Was ook wel nodig maar ik heb er nog genoeg laten hangen. Waarom er zo idioot veel vruchtjes aan de planten hingen is overigens wel te verklaren. Het is letterlijk te danken aan een nest hommels dat op nauwelijks 10 meter afstand bij een dahlia onder de grond zit. Wat de golden egg betreft zijn ze (voorlopig ?) werkloos want bloemetjes zijn er niet meer. -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Geplaatst: Gisteren om 13:421 d Huh? Jij zegt het toch net andersom? De witte kun je eten. Frans heeft ze er allemaal af gehaald. De gele is voor het zaad en de wedstrijd. gisteren om 13:431 d aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: Gisteren om 17:251 d Hahha, die onderste foto moest ik even 3 keer kijken. Ik dacht even dat je ook een rood ei had hangen. Maar wat ziet het er mooi uit Frans! Echt prachtig. A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson
Geplaatst: Gisteren om 17:441 d Een tomaat aan de tomatenplant er achter die door het gebruik van zoom dichterbij lijkt dan hij in werkelijkheid is. -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Geplaatst: Gisteren om 20:281 d @Frans heb je al die kleine auberginetjes opgegeten? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 10 uren geleden10 u Mijn ei groeit gestaag door. Af en toe nieuwe bloesem, maar geen nieuwe vruchten. Dus dit is dan mijn winnaar, duidelijk.
Geplaatst: 9 uren geleden9 u @Arja je hebt maar één ei nodig om de wedstrijd te winnen… * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 3 uren geleden3 u Auteur Hier nog geen enkele ei te zien, maar wat niet is kan nog komen 😄
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Op 19-7-2025 om 22:28, appelvrouw zei:@Frans heb je al die kleine auberginetjes opgegeten?Je weet toch dat ik geen aubergines lust Jet. Ik had ze nog niet gedumpt dus kon ik het nog proberen. Maar wat is een simpel en bruikbaar recept ? Daarom gemini gevraagd : "Geef een uiterst eenvoudig recept met aubergines voor iemand die geen aubergines lust" De simpelste van enkele mogelijkheden : In plakken snijden, ruim besprenkelen met olijfolie , bestrooien met specerijen of kruiden (diverse genoemd) en gedurende 20 tot 25 minuten bij 200 graden in een voorverwarmde oven bakken. In plakken snijden gaat niet dus de vruchten in de lengte gehalveerd. Keihard waren ze met al behoorlijk grote zaden wat weinig vertrouwen gaf in een goed resultaat.Na halveren ruim besprenkeld met olijfolie en bestrooid met diverse kruiden/specerijen.Daarna 20 minuten de voorverwarmde oven in.Uit de oven gehaald, op een vel keukenpapier gelegd om overtollige olie te absorberen , daarna gereed voor consumptie op een bord.Het resultaat viel helemaal niet tegen. Een romige textuur terwijl de kleinste exemplaren met schil gegeten konden worden (krokant). De grotere hadden een taaie schil maar dat hoeft geen probleem te zijn omdat de inhoud zich makkelijk uit de schil laat lepelen. Van de zaden geen last.Gevolg is dat ik besloten heb ze volgend jaar weer te gaan telen maar dan wel in de kas. Allemaal jouw schuld Jet. -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Geplaatst: 1 uur geleden1 u Ha wat een heerlijkheid; ik had er tot en met de foto van de bereiding op het bord geen vertrouwen in dat je het lekker ging vinden maar ben blij dat het goed gekomen is en dat jij er weer een groente bij hebt die je lust. Ik neem graag de schuld op me 1 uur geleden1 u aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.