Geplaatst: 11 oktober11 Okt Ik open vast een draadje. @tanja , zat er een gebruiksaanwijzing bij de kimchi-kruiden die je uitgedeeld hebt?
Geplaatst: 11 oktober11 Okt Ik heb enkel zakjes zien liggen. Van te voren had ze gepost dat je de inhoud kon gebruiken als een startercultuur. https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 11 oktober11 Okt @Arja dit is bij nader inzien geen mix, maar de specifieke koreaanse gemalen chilipepers, gochugaru genoemd. Ze smaken echt anders dan onze chilipepers, een beetje rokerig. Ik ben er nog steeds niet achter of ze ook daadwerkelijk worden gerookt of dat ze uit zichzelf zo smaken. Maar samen met vissaus geven deze pepers die typische kimchi smaak. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 11 oktober11 Okt @Arja ik had dit recept gebruikt en vind het heel lekkere kimchi. 1 pot iets te zuur en ander niet. Daar had @jootje weer een oplossing voor. Wel tegelijk genaakt overigens. Ben er dol op. Alleen gekochte kimchi is weer gevaarlijk. Soms wel lekker. Soms niet… blijft lastig.
Geplaatst: 11 oktober11 Okt Ik heb in het verleden Thaise? pepertjes (was het de Thai Hot?) gehad, die ook een beetje rokerige smaak hadden, dus ik vermoed dat het de pepertjes zelf zijn. Gerookte paprika poeder maken ze wel van pepers die gerookt worden. https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 11 oktober11 Okt 1 uur geleden, Mellie zei:dit receptWelk recept bedoel je dan?😅Groente, pepers, vissaus? En welke verhouding? Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 12 oktober12 Okt Niet geplakt gisteren sorryyyyyKimchi recept voor de liefhebbers: https://mykoreankitchen.com/kimchi-recipe/
Geplaatst: 13 oktober13 Okt Auteur @Mellie , hoe heette deze perzik kleurige peper ook alweer? Ik had trouwens best veel zaden in de eerste die ik open sneed. En hij is eh pittig genoeg voor ons.
Geplaatst: 13 oktober13 Okt Die heb ik ook van Mellie gekregen. Het is sowieso een baccatum, maar welke weet ik niet. Dus ben ook benieuwd. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 13 oktober13 Okt Wij kregen deze ook van Mellie. Volgens mij heet hij peachadew. Nog niet geproefd of zaad geoogst. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 14 oktober14 Okt Die naam herinner ik mij ook. Ze had overal papiertjes bij gedaan, maar ze liggen hier nog in de koelkast en zit nu boven. Ik heb wel vandaag de Bocking 14 wortels verdeeld over drie 10l potjes. https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 14 oktober14 Okt Oh ja, ik had ingedroogde puntje van de bergbasilicum stekjes afgesneden, maar zag vanavond dat uiteinde in de pot toch weer indroogde/bruin laagje had gekregen.@appelvrouw in de vensterbank of juist in de schaduw. Nog iets anders doen of nalaten om wortelvorming te stimuleren? https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 14 oktober14 Okt Ik heb ze in glas op de vensterbank op het westen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 16 oktober16 Okt Op 14-10-2025 om 00:39, Tanja65 zei:peachadewLijkt er in ieder geval wel sprekend op.En inderdaad een baccatum.Ze moeten heel mild zijn, dus vanmiddag even proeven. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 16 oktober16 Okt Van wie had ik deze ook al weer en wat is de naam? De naam op het label is helaas niet leesbaar. Was volgens mij een salie soort?
Geplaatst: 16 oktober16 Okt Op 13-10-2025 om 17:51, Arja zei:@Mellie , hoe heette deze perzik kleurige peper ook alweer? Ik had trouwens best veel zaden in de eerste die ik open sneed. En hij is eh pittig genoeg voor ons.Peachadew inderdaad. Vind het een heel smakelijk ding en benieuwd ook hoe die ingemaakt smaakt. Gefrituurd als pdp ook heel erg lekker!
Geplaatst: 16 oktober16 Okt 7 uren geleden, Wortel zei:wie had ik deze ook al weer en wat is de naamIs dat niet een honing meloen salie van ACPronk? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 16 oktober16 Okt 7 uren geleden, Mellie zei:Gefrituurd als pdp ook heel erg lekker!Pdp? Voel me heel blond ff * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 16 oktober16 Okt Piment de padron, een pepersoort. Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Geplaatst: 17 oktober17 Okt 14 uren geleden, acpronk zei:Ja kloptSuper! Ik had het gewoon niet genoteerd en onthouden .... te veel leuke dingen
Geplaatst: 18 oktober18 Okt @Goldfish @Mevrouw Groen ik kreeg van jullie en pawpaw met een S erop..wat was de naam van deze soort? Kan ik de pitten bewaren en weggeven op de Veltbeurs binnenkort en hoe bewaar ik die dan ( is over twee weken) Lie vind ze erg lekker, ik ben duidelijk geen pawpaw liefhebber: iets met die textuur-chosedinges… We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 oktober18 Okt @appelvrouw De S staat voor het ras Shenandoah. De bestuiver was of Wabash of Susquehanna, beide topkwaliteitsrassen.Je kan de pitten goed bewaren in de koelkast, maar kunnen slecht tegen uitdrogen. Daarom of in een beetje nat stukje keukenpapier wikkelen of in wat vochtige grond in een plastic zakje.Voor dat iemand ze zaait moeten ze sowieso zeker twee maanden in een koelkast hebben verbleven (een proces dat koude stratificatie heet).
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.