Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

De diepvries zit vol, dus nu maar wecken (= nieuw voor mij ).

Rabarber heet in de potten, tot het randje gevuld en in de ketel. Maar toen kookte het over: het kwam er aan alle kanten uit!

Na afkoeling bleken de potten wel dicht te zitten, maar nu staat de inhoud weer 3 cm onder de rand. En het allergekste is dat de kleine pot weer wél tot bovenaan vol is gebleven!

 

dscf351670181342548562.JPG

 

Ik wil ook courgettesoep gaan wecken, maar moet ik soms de potten niet meer tot de rand vullen?

Heeft iemand ervaring met 'natte' inhoud wecken?

 

Is het probleem soms dat ik het flink heb laten koken? Moet ik volgende keer soms een lagere temperatuur aan houden? (Is lastig, ik heb geen automaat)

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Hm, in mijn boekje staat dat je het bij die nieuwe potten gewoon tot de rand mag doen. Ik had vorig jaar hetzelfde met appelmoes, het werd een grote bende...

De rabarber moet wel op 100 graden, en dan 30 minuutjes.

  • 10 maanden later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Intussen heb ik me laten vertellen dat je rabarber niet hoeft te steriliseren: je kunt het rauw en gesneden in jampotjes doen omdat het zo zuur is dat er geen microorganismen in kunnen groeien.

 

Dat vind ik een raar idee, maar als je het gewoon even goed doorkookt en dan kokend heet in (steriele) jampotjes doet dan is het prima houdbaar. Als jam, maar dan zonder suiker/pectine. De zoetstof voeg je later toe.

Scheelt een hoop gedoe

 

Hetzelfde doet een kennis met appelmoes (100g suiker/kg): gewoon in hakpotjes.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Zo maak ik ook de rabarber klaar, alleen doe er wel vast suiker bij. Koken tot moes, heet in schoongemaakte ( hak) potjes. Staan bij mij wel in de koelkast, maar was na een jaar nog gewoon lekker!

Geplaatst:

Ik heb het ook eens geprobeerd met rabarber in schroefdeksel-potjes, maar die beschimmelden. Maar lees dat meer mensen het met succes op deze manier doen... misschien gewoon nog eens proberen (ook eens de tip gekregen bij appelmoes om de potjes nog in de oven te verhitten - dat werd een bende, alles kookte over. Was wel goed houdbaar

Geplaatst:
Intussen heb ik me laten vertellen dat je rabarber niet hoeft te steriliseren: je kunt het rauw en gesneden in jampotjes doen omdat het zo zuur is dat er geen microorganismen in kunnen groeien.

 

Dat vind ik een raar idee, maar als je het gewoon even goed doorkookt en dan kokend heet in (steriele) jampotjes doet dan is het prima houdbaar. Als jam, maar dan zonder suiker/pectine. De zoetstof voeg je later toe.

Scheelt een hoop gedoe

 

Hetzelfde doet een kennis met appelmoes (100g suiker/kg): gewoon in hakpotjes.

 

 

Ja..ik doe dat ook met appelmoes.

De rabarber schijnt ook rauw in een pot met gekookt afgekoeld water bewaard te kunnen worden in jampotten

of beugelpotten.

Geplaatst:
  • Auteur

@ JanneMar

Ziehttps://www.moestuinforum.nl/ouderwetse-zweedse-manier-bewaren-rabarber-t2061.html

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.