Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Potgrond kopen en aanbiedingen


Addie

Recommended Posts

Binnenkort moet ik weer een aantal zakken potgrond aanschaffen voor de groente die ik in pot wil gaan telen. En natuurlijk voor de sierplanten.

Ik weet dat hobby's geld kosten maar als je aantal zakken moet kopen is het toch redelijk aan de prijs.

Misschien is het handig dat we hier bijhouden waar de komende weken interessante en goede aanbiedingen van potgrond zijn .

 

En dan schijnt er ook nog veel verschil te zijn in de kwaliteit van de potgrond (keurmerk zegt niet zoveel?)

 

Of gezamenlijk ergens een pallet of los gestorte potgrond kopen maar helaas we zitten door het land verspreidt dus dat gaat ook niet werken.

Link to comment
Share on other sites

Dat gaat zeker op voor veel zaken, dus zal bij potgrond niet veel anders zijn. Maar de duurste potgrond is natuurlijk ook niet per definitie de beste!

En heel misschien is het zelfs een beetje geldklopperij?!

 

Als ik bijvoorbeeld mijn tomaten in pot wil zetten vind ik de voeding die al in de potgrond zit niet interessant. Die kan ik zelf wel toevoegen. Ook de mate van vocht vasthoudendheid is overkomelijk door het toevoegen van een klein zakje met ... Maar goed ik snap dat door het verschil in samenstelling ook de ph waarde en kieming van het aantal onkruidzaden mee kunnen spelen.

 

Feit blijft dat ook de wat duurdere merken potgrond in de aanbieding komen (zag bijv een verlopen aanbieding van naturado potgrond 40 L van 3.99 naar 1.99). En dat is eigenlijk het doel wat ik op het oog heb met dit topic. We blijven Hollanders he

 

Dus als je aanbiedingen tegenkomt voel je vrij om ze te delen, dan kijken we daarna wel naar de zogenoemde prijs/kwaliteit verhouding.

Link to comment
Share on other sites

Even voor de duidelijkheid. Bij grond die je koopt gaat het dus niet om de bemesting. Die kan je idd toch later nog toevoegen. Het gaat om de grondstoffen waarop het is opgebouwd. Goedkope grond die snel dicht slinkt, of mooie goed gestructureerde grond. Natuurlijk is het zo dat bij tuincentra de grond vaak iets te duur is, maar de aanbieding-grond bij een bouwmarkt is niet te vergelijken met grond die kwekers gebruiken. Soms word er soms piepschuim gebruikt om de structuur nog enigszins dragelijk te maken

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Link to comment
Share on other sites

Dat snap ik (staat ook in andere woorden in mijn betoog). Je bewering wat betreft piepschuim is natuurlijk een prachtige overdrijving van een ander uiterste .

 

Helaas heb ik nog geen NL test (door bijvoorbeeld kassa of de consumentenbond) kunnen vinden van potgrond...

 

De kwaliteitsmerken komen uiteindelijk ook in de aanbieding en daar is het topic voor! Je gaat mij toch niet vertellen dat die ook niet geschikt zijn voor de wat minder professionele kwekers die toch niet kunnen tippen aan jullie grond?

Link to comment
Share on other sites

Nog een toevoeging van het RHP keurmerk:

Wanneer u het RHP-keurmerk op de zak potgrond ziet, weet u dat het moet voldoen aan eisen met betrekking tot veiligheid en gebruikswaarde.

 

Dus met de kwaliteit zou het goed moeten zitten volgens dit keurmerk, ongeacht de prijs.

Hier de website: http://www.rhp.nl/nl/consumer/nieuws/1288957109/Potgrond-met-het-RHP-keurmerk-is-goede-potgrond-voor-tuinliefhebbers/

Link to comment
Share on other sites

gisteren met spoed zaai en stekgrond moeten kopen...

bij groenland oid?

was best wel duur eigenlijk.

open ik de zak, zitten er (af en toe) van die hydrocultuur korrels in..

dat zou niet moeten mogen dacht ik.

zo zie je maar, haastige spoed, zelden goed...

 

doe mijn de bouwmarktaarde maar, nooit problemen mee gehad...

en alles is beter dan mijn tuinklei

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

stadskanaal, bedrijf "over" heeft tuinturf vermengd met zwarte grond. een puur natuurproduct dus geen gecomposteerd iets....

je moet het wel ophalen maar dan ben je nog geen € 7,00 per m3 kwijt.

en ..... ik heb een goede buur die eventjes 12m3 heeft gebracht !!

 

helemaal niet stug die groningers

Link to comment
Share on other sites

Dat is waar, maar als leek kan je niet bepalen aan een paar cijfertjes wat de kwaliteit is van de potgrond. Ik koop af en toe is een paar zakken om te vergelijken, met name de structuur. Die bemesting geloof ik wel... Ik zaai trouwens de meeste groente in gewone potgrond, niet in de dure stek grond.

 

Ik heb vorige week bij de gamma de fleurella potgrond gehaald. Is zo slecht nog niet hoor, lekker luchtig.

Tot 12 maart is er bij de boerenbond/welkoop een potgrond actie van 3 halen 2 betalen , 3x 70 liter voor 13,50. Die ga ik van het weekend eens bekijken.

 

Beste potgrond tot toe (buiten die ik ooit eens bij een kweker meegekregen heb) : Florentus

Link to comment
Share on other sites

Dat is waar, maar als leek kan je niet bepalen aan een paar cijfertjes wat de kwaliteit is van de potgrond. Ik koop af en toe is een paar zakken om te vergelijken, met name de structuur. Die bemesting geloof ik wel...

Je zou mij eens bezig moeten zien Jorg. Ik voel me af en toe een bouwvakker als ik potgrond in zo'n kunststof speciekuip van de Gamma aan het mixen ben. Ik heb altijd zakken van diverse aanbieders liggen ( en zand) en iedere fabrikant heeft weer zijn eigen kwaliteit en structuur . De ene keer heb ik potgrond nodig die wat meer zanderig is , de andere keer moet hij weer wat vetter zijn. Maar het blijft altijd een geval van 'gevoel'.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...