Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Spinazie uit de kas, bonenkruid, salie en tijm uit de huistuin, door de pasta met zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden uit de strooibus van Verstege en oude gesmolten kaas.

Geplaatst:

laatste blauwe pompo, die intussen wel geel was geworden en heel zoet, met salie knof en olie en kaas en broodkruimkorstje

pasta met tomatensaus en biefstukje

Geplaatst:

gisterenavond een prei-ui quiche gemaakt - prei uit de moestuin -ui uit de voorraadschuur

vanavond bintjes aardappelen met gesneden witloof en bieslook en geraspte wortelen - alles uit de voorraadschuur enkel bieslook uit de moestuin met hamburger

Geplaatst:

Gebakken spicy palmkool met kikkererwten (recept).

Ik weet alleen niet helemaal zeker of het gerecht echt vegetarisch was: tijdens het fijnsnijden van de gewassen kool liep er ineens een slak over het aanrecht.

Geplaatst:

Mieriksworteldingest met tonijn en mayonaise. Mierikswortel kwam uit de tuin . Ze waren dun, maar geblenderd merk je er niks van!

Geplaatst:

Daslook=cress (jawel... superjonge daslooksprouts... ) door de pasta (met vrolijkeveldvarkensgehaktrodesaus).

Geplaatst:

per ongeluk weer zuurkool, Elzasser style, want er kwamen onverwacht vrienden eten en die hadden we dat eens beloofd...

de zuurkool was echt top na een 1/2 jaartje rijpen, doen we volgend jaar weer

Geplaatst:

italiaansig

 

(dat zit zo:

de Robo had vorige week voorgefietst bij de marathon Scheveningen Zandvoort (nouja, eigenlijk Scheveningenstrand-haven-Scheveningenstrand-Bloemendaal) van 42,195 km op het strand. Start bij eb, lekker, finish bij vloed, en dat is geen pretje met de mtb op/in het mulle zand. Dame Wiesje die won liep bijna nog harder dan de Robo...

Vandaag dus maar eens strandbanden gemonteerd, zat wat tegen en daardoor te weinig tijd om uitgebreid te koken...

Dat werd dus pasta, ui uet-knof uet-citroenboontjes uep-kabeljauwprutje, sla en een cantuccini toe, met een likeurtje, hik...

 

receptje (de ingrediënten zijn simpel, de bereiding maakt het gerechtje lekker):

 

week de boontjes gisteren voor gedurende 12 uur, kook ze dan 40 min in de snelkookpan op II en zet het vuur uit (niet de druk eraf halen want dan ontploffen ze, yakkk...)

fruit een uitje in goede olie, knofje rbij, boontjes rbij en ff heul zachtjes bakken

tomaten erbij een beetje P&Z en een klontje porcinibouillon en kookvocht boontjes

vis erbij en stoven tot gaar, een minuutje of 10 tenzij je formaat kleine walvis hebt

vraag echtgenote om intussen de sla en de pasta te maken en neem vast 1 wijntje

opscheppen en op het bord een snufje gedroogde thijmblaadjes erover en wellicht misschien nog wat P&Z

smullen maar!)

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...