RobO Geplaatst: 11 maart 2014 Geplaatst: 11 maart 2014 zuurkool, aardappeltje, bockworst van de grillpan
malouis Geplaatst: 11 maart 2014 Geplaatst: 11 maart 2014 Chinese wokschotel met palmkoolscheuten en witte en oranje wortel.
Piroska Geplaatst: 11 maart 2014 Geplaatst: 11 maart 2014 pompoensoep met de allerlaatste aardpeertjes, niet de laatste die er waren maar de laatsten om te oogsten, ze begonnen al uit te lopen zag ik. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
HuubvG Geplaatst: 14 maart 2014 Geplaatst: 14 maart 2014 Spinazie uit de kas, bonenkruid, salie en tijm uit de huistuin, door de pasta met zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden uit de strooibus van Verstege en oude gesmolten kaas.
appelvrouw Geplaatst: 15 maart 2014 Geplaatst: 15 maart 2014 Salade met rucola, St Antoine, venkel, knoflookbieslook en kleine veldkers.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 15 maart 2014 Geplaatst: 15 maart 2014 preisoepje, rode kool, aardappel, vinkje, gebakken appeltje
malouis Geplaatst: 15 maart 2014 Geplaatst: 15 maart 2014 Stamppotje van aardappelen, pastinaak en bladkool (Red Russian).
appelvrouw Geplaatst: 17 maart 2014 Geplaatst: 17 maart 2014 Cock a leekiesoup met kip uit Zelhem, prei van de buren en knoflook uetRaapsteeltjesstamppot We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 17 maart 2014 Geplaatst: 17 maart 2014 Bieslook, sjalottengroen en doperwtjes uit de vriezer en dat door een tomatensoepje gegooid.
RobO Geplaatst: 17 maart 2014 Geplaatst: 17 maart 2014 laatste blauwe pompo, die intussen wel geel was geworden en heel zoet, met salie knof en olie en kaas en broodkruimkorstjepasta met tomatensaus en biefstukje
kaatje1966 Geplaatst: 18 maart 2014 Geplaatst: 18 maart 2014 gisterenavond een prei-ui quiche gemaakt - prei uit de moestuin -ui uit de voorraadschuurvanavond bintjes aardappelen met gesneden witloof en bieslook en geraspte wortelen - alles uit de voorraadschuur enkel bieslook uit de moestuin met hamburger
malouis Geplaatst: 18 maart 2014 Geplaatst: 18 maart 2014 Aardappelen, bietjes, pastinaak en een stukje zalm.
Jorieke123 Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 Ovenschotel met macaroni, purple sprouting broccoli, gebakken spekjes, en een bosje Welsh onion. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RobO Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 pastinaakpuree, witlof met H&K en thijm en honingrabarbertoetje
appelvrouw Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 Broodje tartex met een topping van daslook, pimpernel, knoflookbieslook en sla uit de kas. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 Zometeen een broodje hamburger met geforceerde-rabarber-moes Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
prettig gestoord Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 uit de kasMet wat kipfilet, ei en veel kruiden ook uit de tuin erdoor. Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
malouis Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 Gebakken spicy palmkool met kikkererwten (recept).Ik weet alleen niet helemaal zeker of het gerecht echt vegetarisch was: tijdens het fijnsnijden van de gewassen kool liep er ineens een slak over het aanrecht.
Gwen Geplaatst: 20 maart 2014 Geplaatst: 20 maart 2014 Mieriksworteldingest met tonijn en mayonaise. Mierikswortel kwam uit de tuin . Ze waren dun, maar geblenderd merk je er niks van!
Erny Geplaatst: 21 maart 2014 Geplaatst: 21 maart 2014 Daslook=cress (jawel... superjonge daslooksprouts... ) door de pasta (met vrolijkeveldvarkensgehaktrodesaus).
RobO Geplaatst: 21 maart 2014 Geplaatst: 21 maart 2014 zuurkool uep gekookt in gembersaus rijsttahoe met laos en nootmuskaalzoetzuur courgetteseroendeng
RobO Geplaatst: 23 maart 2014 Geplaatst: 23 maart 2014 per ongeluk weer zuurkool, Elzasser style, want er kwamen onverwacht vrienden eten en die hadden we dat eens beloofd...de zuurkool was echt top na een 1/2 jaartje rijpen, doen we volgend jaar weer
RobO Geplaatst: 23 maart 2014 Geplaatst: 23 maart 2014 italiaansig (dat zit zo:de Robo had vorige week voorgefietst bij de marathon Scheveningen Zandvoort (nouja, eigenlijk Scheveningenstrand-haven-Scheveningenstrand-Bloemendaal) van 42,195 km op het strand. Start bij eb, lekker, finish bij vloed, en dat is geen pretje met de mtb op/in het mulle zand. Dame Wiesje die won liep bijna nog harder dan de Robo...Vandaag dus maar eens strandbanden gemonteerd, zat wat tegen en daardoor te weinig tijd om uitgebreid te koken...Dat werd dus pasta, ui uet-knof uet-citroenboontjes uep-kabeljauwprutje, sla en een cantuccini toe, met een likeurtje, hik... receptje (de ingrediënten zijn simpel, de bereiding maakt het gerechtje lekker): week de boontjes gisteren voor gedurende 12 uur, kook ze dan 40 min in de snelkookpan op II en zet het vuur uit (niet de druk eraf halen want dan ontploffen ze, yakkk...)fruit een uitje in goede olie, knofje rbij, boontjes rbij en ff heul zachtjes bakkentomaten erbij een beetje P&Z en een klontje porcinibouillon en kookvocht boontjesvis erbij en stoven tot gaar, een minuutje of 10 tenzij je formaat kleine walvis hebt vraag echtgenote om intussen de sla en de pasta te maken en neem vast 1 wijntjeopscheppen en op het bord een snufje gedroogde thijmblaadjes erover en wellicht misschien nog wat P&Zsmullen maar!)
Aanbevolen berichten