Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

We houden wat stukken 'over', nadat zo goed als alles is ingepakt. Krabbetjes van zo'n 850 gram, en een flink stuk fricandeau van 960 gram. Mocht iemand....?

En ik kan ook zakken maken met reststukjes, voor bijv. worst. Dan maak ik zakken van (bijv.) een kilo, met mager, of juist heel vet vlees.

Gehakt kan ook, dan werken we gewoon nog even door vannacht

 

Oh, en er ligt nog een tong, en een hart, en 2 nieren

Geplaatst:

Krabbetjes mogen er bij mij wel bij.

Kun je lekker erwten soep van koken

 

 

Ik heb ook brood voor je klaar staan

Geplaatst:
  • Auteur

Ok! Staat genoteerd. Angela: wou jij je speklappen trouwens met of zonder zwoerd?

 

Dan zijn er nog:

 

ik kan ook zakken maken met reststukjes, voor bijv. worst. Dan maak ik zakken van (bijv.) een kilo, met mager, of juist heel vet vlees.

Gehakt kan ook, dan werken we gewoon nog even door vannacht

 

Oh, en er ligt nog een tong, en een hart, en 2 nieren

Geplaatst:

Doe mij maar gehakt wat je kan missen.

Voor een pak suiker en olie of heb je liever zout.

Leef je leven dag voor dag.

 

https://www.facebook.com/conny.coomans

Geplaatst:

Het magere vlees zou je ook kunnen gebruiken om stukjes nassi vlees ofzo te snijden toch?

Geplaatst:

Oja nasivlees { varkenspoulet } is ook lekker.

Dan hoef je dat voor mij niet klein te snijden.

Doe dan maar een kilo gehakt en een kilo poulet voor mij.

Leef je leven dag voor dag.

 

https://www.facebook.com/conny.coomans

Geplaatst:

Met had ik al doorgegeven

 

Is het makkelijk als ik je een pb stuur met wat ik precies had aan vlees?

Geplaatst:
  • Auteur

Oh, dat had ik dan weer eens niet genoteerd Angela Ik heb voor jou staan: 500 gram lever en (?)spareribs, schnitzels (4 of 6) en 500 gr varkenspoulet, kilo speklappen (MET zwoerd ) en die krabbetjes (850 gram)

Geplaatst:

Helemaal goed

Die spareribs denk ik ook minimaal een kilo of meer.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik zal eens even kijken of dat er nog aan zit, al die kilo's ribbetjes 1 helft van het varken zit nu in zakjes, en de andere helft gaat opgedeeld worden in grotere stukken. Buikspek, ham, etc. Daar moeten de ribben nog van af.

Geplaatst:

Kijk maar.

Mag ook een stuk zijn i.p.v. stukjes.

Altijd goed.

Geplaatst:

Jorieke als je liever een 10 liter glazen apothekerspot wil ipv geld voor het vlees kan dat ook, ik neem hem in elk geval mee, het is mijn laatste

Geplaatst:
  • Auteur

Ik loop hier te beloven dat ik gehakt ga malen, maar ik kan het mesje van de molen nergens vinden! Heb alle laatjes al 3 maal doorgespit, en hij is nergens te vinden! Sorry!

Zul je zien dat het ding morgenavond ineens op duikt ergens....

Geplaatst:
Walnoten wil ik er wel voor terug, en wat je nog mee kunt nemen aan suiker/zout/olie/watdanook

 

1 karbo, 1 hamlap, 1 stuk spareribs? Roept u maar hoor

 

Prima, zie maar wat je nog "over" hebt.Gaat hier de vriezer in.

Geplaatst:

Tja, Jorieke, dat word de hele nacht op blijven dat vlees in gehakt- kleine stukjes te snijden!

Geplaatst:

Jorieke,

 

ik heb hier nog zo een oude gehaktmolen (ik draai er alleen maar verse kruiden doorheen). Zal ik die morgen meenemen? Dan kan ieder zelf met de hand gehakt draaien...

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

Hoi Jorieke,

Maakt mij ook niet zo uit hoor.

Ik ben al blij dat het varken geslacht is.

En jij het vlees in stukken snijdt.

Dus als het niet anders kan dan maar geen gehakt.

Ik wil het vlees wat je er voor wilde gebruiken toch wel hebben.

Misschien krijg ik de slager hier wel zo gek dat hij het voor mij vermaalt of hoe het ook heet.

Leef je leven dag voor dag.

 

https://www.facebook.com/conny.coomans