Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Moestuinforumdag weer op zijn eind...


Jorieke123

Recommended Posts

Goede ideeën! Lie had het zo naar zijn zin, dat hij vast wel wil plannen..hij houdt wel van een feestje.

Ik vergeet het steeds, hij wou Joep nog bedanken, die was er niet toen we weggingen. Bij deze

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Eind van de zomer/begin herfst maar een oogstfeest houden? Is vorig jaar ook al voorzichtig geopperd, maar dit jaar maar eens doorzetten? Dan kan iedereen eens laten zien wat voor een lekkers ze kunnen maken met hun oogst? Zaden ruilen voor het jaar daarop, varkentje proeven

 

Klinkt super! Maar...uh...Jorieke en Joep.....jullie hebben je al uit de naad gewerkt!!... Ik had al zitten denken of we het niet zo zouden kunnen organiseren dat het voor jullie ook wat relaxter kan...? Bijvoorbeeld door een ondersteunende voorbereidingsploeg en ook een opruimploeg te maken? Ging gisteren al door mijn hoofd, maar dacht...dat opper ik tegen die tijd wel.....

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Blijf ik lekker zitten de hele dag

 

Kun je dat dan?

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Een kampeerweekeinde, tentjes mee, partytent eventueel, laat de plannen voor een feest maar opborrelen. Zoveel verschillende individuen, maar één ding hebben ze gemeen: moestuinieren en moestuinforumen. De tijd hebben om wat beter elkaar te leren kennen, op moestuingebied op zijn minst.

Link to comment
Share on other sites

Ook ik vond het erg leuk op de mtf dag en wil hierbij iedereen nog bedanken voor het ruilen en de Jorieke en Joep voor de gastvrijheid. Heb het helaas niet eerder kunnen doen omdat ik weer erg druk was met werk.

 

Ik ben overigens helemaal in voor een oogstfeest in September, lijkt me super!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb eindelijk puf en tijd en zin gevonden om al jullie flessen olie en pakken suiker etc. naar hun opslag te sjouwen. Die had ik boven bedacht... ik weet ook niet meer precies waarom

Alles komt op datum en soort en gewicht te staan, zware dingen onderin en lichte bovenin. Ik maak straks (als ik het af krijg dan he?) even een foto!

 

Die zondag hadden we alles al lekker uitgezocht hoor. Alles uitgestald in die ruimte, olie bij olie en suiker bij suiker. Echt superveel spullen! Erg gaaf Ik denk dat we voor bijv. rijst en olie de komende 2 jaar niet meer naar de winkel hoeven

 

Leuk ook, alle thee-soorten die ik tegenkwam. En van allerlei mini shampootjes uit een hotel/vliegtuig?

Vroeger verstoften dat soort zaken nog wel eens bij mij. Een grote fles shampoo was dan makkelijker, binnen handbereik, etc. Nu gebruik ik alles! Elke mini wordt leegemaakt alsof het de laatste shampoo op de wereld is

Er liggen al blokjes zeep bij elke wasbak, en het nog zeer verse stukje zeep ligt te drogen/uit te harden op een stukje papier.

 

Ik vind het helemaal geweldig

 

Edit: ooooh ik kom nu pas de pot met Kweejam tegen van Jet! Die had mijn vader dus op de tafel gezet (we hebben alles met zijn 2-en uitgepakt). Nu snap ik je opmerking van een paar dagen terug ook pas! Dat dat zelfgebakken brood zo lekker zou zijn met kweejam Ik ga het morgen meteen proeven, want we eten nog steeds van dat brood. Komt goed!

 

Meteen nog een vraag aan Jet: Die zak met Frans zeezout... het zout is wat vochtig, klopt dat? Kan ik het gewoon in een afgesloten potje doen? In de molen kan dus niet, maar het is niet zo heel grof dus dat is ook niet nodig.

Gewoon even ter bevestiging..?

Link to comment
Share on other sites

Ja het kan in een pot. Het is culinaire zout, vooral bedoeld voor koude bereidingen zoals bv kruidenboter, salade enz. Omdat het war vochtig is lost het niet meteen op als je het op iets strooit, daardoor behoud je een bite. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om te koken, en het wordt ook gebruikt om mee te bakken, zoute stengels bv.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...