Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Courgette zaailingen gaan slap hangen


zonnetje

Recommended Posts

Heb 10 dagen terug verschillende courgette ingezaaid boven voor de raam zonder verwarming die staan ,nu zijn die al meer als 15 centimeter groot en zijn allemaal aan het slap hangen .Zou ik die moeten ondersteunen met stokjes of is het beter opnieuw te zaaien? Maar hoe voor kom ik dan als ik opnieuw inzaai dat ze weer zo slap gaan hangen ? Heb nog nooit een courgette zelf gekweekt koop meestal gewoon een plant voor de tuin .

Link to comment
Share on other sites

De courgetteplantjes staan te warm. Mijn advies is: zaai opnieuw en laat de plantjes buiten wennen aan de koudere temperatuur (afharden), courgetteplanten kunnen niet tegen vorst. Het plantje moet stevig worden; als een plant te lang binnen staat wordt deze lang en dun en zal sneller beschadigen door de wind.

 

Zie http://www.madelen.nl/pompoen/Kweken.html

Link to comment
Share on other sites

Misschien geef je juist te veel water?

 

In ieder geval, pak een plantenspuit met regenwater en een lepel epsomzout en sproei elke dag deze oplossing op de bladeren. Naar mijn mening heeft het voedingsgebrek. Je kunt ook wat brandnetelthee (afgekoeld) geven aan de wortels.

Link to comment
Share on other sites

Gewoon dit weekend opnieuw zaaien. Na twee weken staan de kiemblaadjes goed uit, na nog eens twee weken zijn ze ideaal om te planten. Mijn ervaring is dat courgettes en pompoenen die te lang in een potje staan minder goed aanslaan buiten. Ik geef ze net de tijd om op te komen. Groeien doen ze maar in volle grond.

Na opkomst zet ik ze overdag buiten in een bak waar plexiglas over ligt en haal ik ze alleen 's nachts naar binnen. Pompoenen en courgettes groeien snel en schieten binnen heel snel op.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jasmin die zijn niet allemaal voor mijn tuin ook voor de gezamelijk moestuin van ons vrijwilligerswerk en voor ons laatste projekt een klein moestuin bij een thuis waar mensen met een geestelijk en lichaamlijk hancicap verblijven .Dus vandaar dat ik er nog meer zaai.

Link to comment
Share on other sites

Had vorig seizoen 4 courgette planten waarvan twee het heel goed deden......78 courgetten! Gelukkig vinden we ze lekker.

Nu weer ( veel te veel) gezaaid......komen ook allemaal op, en schieten zo hard hun potjes uit, dat ze al in grotere potten moeten! En dat is binnen 5 dagen.......

Link to comment
Share on other sites

Zo veel courgettes van 4 planten???? Oeps! Dan heb ik er nu ook veel te veel gezaaid (9 stuks). Dan moet ik ze straks maar niet allemaal gaan planten als ik het zo lees.

Ik zet ook altijd vier planten. Prima basis voor sauzen en soepen en als je de courgettes groot laat worden, bewaren ze even goed als een pompoen (moet je ze wel schillen en ontpitten voor gebruik).

Link to comment
Share on other sites

Gewoon in de kelder, op een rek. Af en toe valt er eens eentje uit, maar ik heb rond nieuwjaar de laatste opgebruikt, en er ligt nog 1 pompoen (muscade) en een paar verbasterde patissons (kruising tussen patissons en courgettes volgens mij - maar die zijn al te hard om nog iets mee te doen).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...