Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wecken in de vaatwasmachine (huh?)


Sandrina

Recommended Posts

Ik heb het eindelijk gezien! Carolina Verhoeven ja die doet veel op dat gebied. Ze kookt ook nog eens op een AGA! (jaloers!) Nu zie ik wat er voor nodoig is. Ik ga het eens proberen met kersen ofzo. Het proberen waard in elk geval.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hallo allemaal, een paar dagen geleden heb ik potjes en etiketten ed. bij weckonline besteld omdat ik zo enthousiast was over de vaatwasmachine-methode. En ik vroeg ik meneer Steijn om zijn mening over deze methode.

Dit is de email die ik van hem kreeg en ik ben zo vrij deze informatie met jullie te delen.

 

Geachte,

 

Met betrekking tot de vaatwasmachine weck methode.

 

Ik wil u er graag op wijzen dat de methode gebruikt door Carolina Verhoeven in het TV programma Kassa groen, in het geheel niets met wecken te maken heeft. We hebben er inmiddels contact over gehad met de Vara, daar dit naar onze mening een verkeerd en foutief beeld geeft van Wecken.

 

Wecken heeft als bedoeling om voedsel voor een zeer lange periode houdbaar te maken.

Hiervoor zijn (afhankelijk van het in te maken product) hogere temperaturen nodig, welke in een reguliere afwasmachine bij lange niet worden gehaald en dus een gevaar met zich meebrengt dat de inhoud eerder bederft dan verwacht.

 

Overigens wordt in het TV programma een voorbeeld getoond met jam, deze jam is verwerkt met naar alle waarschijnlijkheid 50% suiker/geleisuiker. In zo'n geval is wecken (indien niet langer houdbaar houden dan een jaar) overbodig, daar de hoeveelheid suiker in het product sowieso het product conserveert.

 

Nogmaals voor groenten etc zullen wij dit zeker niet adviseren, en jamproducten met een dergelijke hoeveelheid suiker blijven sowieso langer houdbaar, ook zonder het wecken.

 

Het programma heet Kassa Groen, wat alles te maken heeft met milieu en zuinig zijn, echter het voorbeeld dat zij aanvoeren vergt overbodige energie van de afwasmachine, en is in onze ogen dus verspilling en heeft dan ook niets met GROEN te maken, integendeel!

 

Kind regards, Met vriendelijke groet, Mit freundlichen Grüßen,

 

Herman Steijn,

Weckonline.com | WECK

Link to comment
Share on other sites

Dat is duidelijk.

Zelf zou ik er nooit aan beginnen in een vaatwasser, mijn weckketel is véél betrouwbaarder.

Deze week nog een compliment gekregen voor mijn vorig jaar gesteriliseerde stamboontjes, die zijn dus bijna een jaar oud en smaken nog voortreffelijk.

Een probleem daarmee is dat de potten zo moeilijk terug thuis komen.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link to comment
Share on other sites

Dhr. Steijn heeft helemaal gelijk als reactie op dat artikel van Kassagroen. Jam 'Wecken' in de vaatwasmachine is kolder! Je krijgt er hoogstens schone potten van

Als die 70 graden inderdaad te koud is, is het resultaat zelfs gevaarlijk op den duur.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...