appelvrouw Geplaatst: 28 augustus 2012 Share Geplaatst: 28 augustus 2012 Aubergine festival: Aubergines insnijden( maar net niet helemaal) en in de inkepingen om en om mozzarella en tomaat stoppen..basilicum, peterselie en knoflook fijnhakken en eroverheen strooien. Peper en zout. Ik heb ipv mozzarella blauwe kaas genomen. Besprenkelen met olijfolie..60 minuten in de oven, de eerste 40 min afgedekt... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
nanda Geplaatst: 28 augustus 2012 Share Geplaatst: 28 augustus 2012 He, heb ik net de aubergines in een ander recept verwerk. Ook lekker hoor maar dit ziet er ook heel goed uit. Gaat op het lijstje voor de volgende aubergines Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 28 augustus 2012 Share Geplaatst: 28 augustus 2012 Jij had iets Indiaas las ik..kan je dat bij de recepten zetten?Dat lijkt me heerlijk. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
nanda Geplaatst: 28 augustus 2012 Share Geplaatst: 28 augustus 2012 topic aangemaakt met indiase gerechten Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
helena Geplaatst: 29 augustus 2012 Share Geplaatst: 29 augustus 2012 witte kool salade Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 Jet, nu vind ik het jammer dat ik geen aubergines heb (is ook lastig zonder kas). Ziet er zo heerlijk uit Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 Het was ook erg lekker behalve twee aubergines in de kas heb ik er ook geen meer, jammer want ik heb het recept van auberginejam gekregen... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 What the Fennel! Your' kidding us! Auberginejam? Op ons bordje lagen vandaag spruitjes Long Island, tuinboontjes Witkiem, spekjes van een Jimmy familielid, filet mignon met een jasje van dezelfde spekjes van hetzelfde familielid met salie en P&Z, gebakken aardappeltjes, sla en een zalig honingmozterdzausje van m'n echtgenote. Heel snel daarna lag er niks meer op... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Raxia Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 Net buitenkomkommertje uit het vuistje. Die schil ziet er wel echt lethal uit zeg o.O Maar was erg lekker, veel steviger dan uit de supermarkt!Vanmiddag ook nog courgette gefrituurd met een meel/water/kruiden jasje, maar dat kan beter. Was beetje 'soggy'.Verder heb ik nog 9 mdm jeanettes, 2 bakjes tomaten en 7 courgettes waar binnenkort iets mee moet gebeuren ... hm... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 What the Fennel! Your' kidding us! Auberginejam? Nee echt niet, ik heb het ook al geproefd..het stond in ons themafeestboekje net zoals de gevulde aubergines waarvan de foto hier ergens staat. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 oh, zoiets? • 2 aubergines • olijfolie • zout • 1 grote teen knoflook, geraspt• 1 tl komijn • 1,5 tl paprikapoeder • 1/8 tl kaneel • paar druppels tabasco of een puntje harissa • 40 ml water • 1-2 el citroensap • 1 el verse peterselie, gehakt • eventueel granaatappelmelasse Snijd de steel van de aubergines. Schil ze en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Bedek ze met water. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten koken. Giet de blokjes af. Los de suiker op in krap 0,5 liter water en voeg de kruidnagelen toe. Breng de siroop aan de kook, voeg aubergines toe en neem dan de pan van het vuur. Laat alles 24 uur staan. BereidingswijzeSchep de blokjes met een schuimspaan uit de siroop. Laat de siroop 20 minuten koken. Voeg de blokjes weer toe en laat ze nog 30 minuten koken. Verwijder de kruidnagelen, voeg citroensap toe en giet de hete jam in goed schoongemaakte jarnpotjes.Laat de jam geheel koud worden en sluit dan de potjes met cellofaan. Bewaar ze op een koele, donkere plaats. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Borsalino Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 Veeeeeeeeeeeeel Brocolli met charlottekes en een kotelet. Dit alles weggespoeld met 2 Palmkes. Subiet weer meloenen en aardbeien, ze komen me strot uit.............................. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 30 augustus 2012 Share Geplaatst: 30 augustus 2012 oh, zoiets? Nee hoor heel anders:Snij de steeltjes van een kilo kleine aubergines af en prik de vrucht in met een vork. Laat de vruchten 12 uur in koud water liggen. Kook ze daarna 5 à 10 minuten in kokend water, laat ze uitlekken.Maak een snee in de aubergine en vul deze met 100 gram blanke amandelen. Strooi er de kilo suiker overheen en laat een nacht staan. Voeg 4 kruidnagels toe en kook ongeveer 30 minuten. Voeg het sap van een halve citroen toe, roer nog even goed door en vul er de potjes mee... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 31 augustus 2012 Share Geplaatst: 31 augustus 2012 Dooreten Bors, je hebt ze zelf geplant Maar.. ik heb geen medelijden met jou. Jullie leven heerlijk Bourgondisch. Daar kan iedereen van dromen. Ik iig wel! Is er ook een voedselbank bij jullie in de buurt? Of denk s aan een kraampje aan de weg (of mag dat niet?). Moeder de vrouw kan toch ook veel inmaken? Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
ilse Geplaatst: 31 augustus 2012 Share Geplaatst: 31 augustus 2012 De eerste courgette uit de tuin gister kunnen eten.Heb hem gebakken met champignons, uitje en paparika en dan nog lekker kruiden http://meestuintje.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 31 augustus 2012 Share Geplaatst: 31 augustus 2012 (aangepast) pastinaakpuree, van een (1) mooie rechte pastinaak van 300 g die ik voorgezaaid had in een perspotje (gna... ) met wat aardappel 300 g, beetje room, beetje boter, beetje noot, beetje melk mmm, plus nog wat natuurlijk... je bakt wat courgetteblokjes met ietwat gegaarde wortelstukjes je maakt een vlaams stoofje :sukadelapjes in stukjes, aanbraden met P&Z, grunninger mosterd, nootmuskaat, klein beetje suiker, heel klein beetje kruidnagelstoven met een belgisch biertje, een appel, een laurierblaadje, een sjalotje, drupje citroensap, 2 uur prutten en dan even binden met wat meel, garen je maakt een sla:ijsbergsla in kleine reepjes, beetje goede olie , beetje wijnazijn, drupje balsamico op het bord mix je de puree, de stoof met saus, de reepjes sla en smulluh maar 31 augustus 2012 aangepast door Gast Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Borsalino Geplaatst: 31 augustus 2012 Share Geplaatst: 31 augustus 2012 jakweethethetismijneigenschulddikkebult Moet maar niet zoveel zetten, vandaag weeral met zakken vol thuisgekomen.Weggeven is ook heerlijk. Vandaag soep met Tomaten-Coeur de Boeuf, paprika, Peper, Wortelen, Groene&Boterboontjes, Selder, Prei en Ballekes. Charlottekes met Spruiten en Kipsatè. Verzopen met Palm en Moeder de Vrouw met een Wit Droog Wijntje Picpoul de Pinet Carte Noir, schol...................... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 1 september 2012 Share Geplaatst: 1 september 2012 biertje en zakje chips, geen tijd meer om te koken... de hele dag bezig geweest met drie nieuwe compostcontainers... Echtgenote is nl naar de Floriade, met kopietje van verslag van Jet, om te lezen in de trein, dank je Jet! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
eva1986 Geplaatst: 1 september 2012 Share Geplaatst: 1 september 2012 Vandaag ondergronds gewokt! Aardappeltjes, knolselderij en pastinaak even voorgekookt en lekker samen gebakken in de wok! (uit pa's tuin... ) Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 1 september 2012 Share Geplaatst: 1 september 2012 Vandaag ondergronds gewokt! : Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
eva1986 Geplaatst: 1 september 2012 Share Geplaatst: 1 september 2012 Nou ja, ik heb alles uit de grond moeten trekken vanmiddag, dus het was een ondergronds onderonsje in de pan! Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 1 september 2012 Share Geplaatst: 1 september 2012 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 2 september 2012 Share Geplaatst: 2 september 2012 Vleessalade (gekocht) met uit eigen tuin komkommerstukjes, tomatenschijfjes en rucola. Beetje pit, beetje zoet, beetje fris. Lekker. Gisteren: tomaatjes cherry-formaat uitgehold en gevuld met roomkaas waar een gesnipperd rood uitje doorheen was geroerd. Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Gem Geplaatst: 2 september 2012 Share Geplaatst: 2 september 2012 Gisteren een handvol aardbeispinazieblaadjes door een roerei gedaan.Smaakte erg lekker ~I believe in God, only I spell it Nature~ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 2 september 2012 Share Geplaatst: 2 september 2012 russian black tomaatje, pink brandywine tomaatje, bloemkool, slavink, patinaakpuree van weer een (1) wortel, nou ja, 1......nu eens niet recht maar een soort hand met 6 vingers, elk even groot als een winkelpastinaak, you can't win m all... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten