Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin)


Jorieke123

Aanbevolen berichten

Aubergine festival: Aubergines insnijden( maar net niet helemaal) en in de inkepingen om en om mozzarella en tomaat stoppen..basilicum, peterselie en knoflook fijnhakken en eroverheen strooien. Peper en zout. Ik heb ipv mozzarella blauwe kaas genomen. Besprenkelen met olijfolie..60 minuten in de oven, de eerste 40 min afgedekt...img841362411346182721.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

What the Fennel! Your' kidding us! Auberginejam?

 

Op ons bordje lagen vandaag spruitjes Long Island, tuinboontjes Witkiem, spekjes van een Jimmy familielid, filet mignon met een jasje van dezelfde spekjes van hetzelfde familielid met salie en P&Z, gebakken aardappeltjes, sla en een zalig honingmozterdzausje van m'n echtgenote.

Heel snel daarna lag er niks meer op...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net buitenkomkommertje uit het vuistje. Die schil ziet er wel echt lethal uit zeg o.O Maar was erg lekker, veel steviger dan uit de supermarkt!

Vanmiddag ook nog courgette gefrituurd met een meel/water/kruiden jasje, maar dat kan beter. Was beetje 'soggy'.

Verder heb ik nog 9 mdm jeanettes, 2 bakjes tomaten en 7 courgettes waar binnenkort iets mee moet gebeuren ... hm...

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh, zoiets?

 

• 2 aubergines • olijfolie • zout • 1 grote teen knoflook, geraspt

• 1 tl komijn • 1,5 tl paprikapoeder • 1/8 tl kaneel • paar druppels tabasco of een puntje harissa • 40 ml water • 1-2 el citroensap • 1 el verse peterselie, gehakt • eventueel granaatappelmelasse

 

Snijd de steel van de aubergines. Schil ze en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Bedek ze met water. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten koken. Giet de blokjes af. Los de suiker op in krap 0,5 liter water en voeg de kruidnagelen toe. Breng de siroop aan de kook, voeg aubergines toe en neem dan de pan van het vuur. Laat alles 24 uur staan.

 

Bereidingswijze

Schep de blokjes met een schuimspaan uit de siroop. Laat de siroop 20 minuten koken. Voeg de blokjes weer toe en laat ze nog 30 minuten koken. Verwijder de kruidnagelen, voeg citroensap toe en giet de hete jam in goed schoongemaakte jarnpotjes.

Laat de jam geheel koud worden en sluit dan de potjes met cellofaan. Bewaar ze op een koele, donkere plaats.

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh, zoiets?

 

Nee hoor heel anders:

Snij de steeltjes van een kilo kleine aubergines af en prik de vrucht in met een vork. Laat de vruchten 12 uur in koud water liggen. Kook ze daarna 5 à 10 minuten in kokend water, laat ze uitlekken.Maak een snee in de aubergine en vul deze met 100 gram blanke amandelen. Strooi er de kilo suiker overheen en laat een nacht staan. Voeg 4 kruidnagels toe en kook ongeveer 30 minuten. Voeg het sap van een halve citroen toe, roer nog even goed door en vul er de potjes mee...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dooreten Bors, je hebt ze zelf geplant

Maar.. ik heb geen medelijden met jou. Jullie leven heerlijk Bourgondisch. Daar kan iedereen van dromen. Ik iig wel!

Is er ook een voedselbank bij jullie in de buurt? Of denk s aan een kraampje aan de weg (of mag dat niet?). Moeder de vrouw kan toch ook veel inmaken?

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

pastinaakpuree, van een (1) mooie rechte pastinaak van 300 g die ik voorgezaaid had in een perspotje (gna... ) met wat aardappel 300 g, beetje room, beetje boter, beetje noot, beetje melk

 

mmm, plus nog wat natuurlijk...

 

je bakt wat courgetteblokjes met ietwat gegaarde wortelstukjes

 

je maakt een vlaams stoofje :

sukadelapjes in stukjes, aanbraden met P&Z, grunninger mosterd, nootmuskaat, klein beetje suiker, heel klein beetje kruidnagel

stoven met een belgisch biertje, een appel, een laurierblaadje, een sjalotje, drupje citroensap, 2 uur prutten en dan even binden met wat meel, garen

 

je maakt een sla:

ijsbergsla in kleine reepjes, beetje goede olie , beetje wijnazijn, drupje balsamico

 

op het bord mix je de puree, de stoof met saus, de reepjes sla en smulluh maar

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

jakweethethetismijneigenschulddikkebult

 

Moet maar niet zoveel zetten, vandaag weeral met zakken vol thuisgekomen.

Weggeven is ook heerlijk.

 

Vandaag soep met Tomaten-Coeur de Boeuf, paprika, Peper, Wortelen, Groene&Boterboontjes, Selder, Prei en Ballekes.

 

Charlottekes met Spruiten en Kipsatè.

 

Verzopen met Palm en Moeder de Vrouw met een Wit Droog Wijntje Picpoul de Pinet Carte Noir, schol......................

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vleessalade (gekocht) met uit eigen tuin komkommerstukjes, tomatenschijfjes en rucola. Beetje pit, beetje zoet, beetje fris. Lekker.

 

Gisteren: tomaatjes cherry-formaat uitgehold en gevuld met roomkaas waar een gesnipperd rood uitje doorheen was geroerd.

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

russian black tomaatje, pink brandywine tomaatje, bloemkool, slavink, patinaakpuree van weer een (1) wortel, nou ja, 1...

...nu eens niet recht maar een soort hand met 6 vingers, elk even groot als een winkelpastinaak,

you can't win m all...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...