Pekingeenden

Alles over het houden van nutsdieren, zoals kippen, varkens en geiten.
RichardFoxtrapper
Berichten: 20
Lid geworden op: Zo 10 Dec 2017, 22:37
Woonplaats / locatie: 2E EXLOERMOND
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor RichardFoxtrapper » Di 12 Dec 2017, 08:13

Bedankt voor je compliment. ik jaag niet met fretten, heb ik als kind wel gedaan. Helaas hebben we hier niet veel wilde konijnen meer door VHS. Dus de populatie moet eerst eens aansterken en dat zal wel wat jaren duren en dan is er wel weer een andere ziekte dat om de hoek komt kijken. Mijn fretten heb ik nu voor mijn plezier, mijn plan is om een stukje bos af te rasteren waarin ze kunnen verblijven en mogen dan ook graven. Mijn fretten zien eruit als bunzings, ik heb black self fretten gekruist met lichtere en nu ben ik tevreden. Ook probeer ik fretten te fokken van normaal formaat. Jagers proberen fretten zo klein mogelijk te fokken met inteelt als gevolg, en die kleine fretten zijn vaak ook zwakker. Ik zal binnenkort een foto maken.

Gebruikersavatar
appelvrouw
Berichten: 14291
Lid geworden op: Di 24 Mei 2011, 14:44
Moestuin Seizoen: Bekijk update (223)
Woonplaats / locatie: NO Frankrijk
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor appelvrouw » Di 12 Dec 2017, 10:19

Dank je wel voor je antwoord ivm de verenwissel, ik vroeg dat in verband met een andere soort eend, gisteren geslacht en voor t eerst zeer lastig te plukken. Mooi terrein heb je, hoe bescherm je de dieren snachts, het je een elektradraad?
Ons voorhuisje ( 5 pers.) verhuren we regelmatig..bij belangstelling: stuur me een pb!

Waar de mol is is er hoop!

RichardFoxtrapper
Berichten: 20
Lid geworden op: Zo 10 Dec 2017, 22:37
Woonplaats / locatie: 2E EXLOERMOND
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor RichardFoxtrapper » Di 12 Dec 2017, 11:45

De eenden gaan automatisch naar binnen. De pekingeenden doen dat niet altijd, maar nu het kouder wordt doen ze het toch wel. Ik heb nog geen last gehad van roofdieren. Voor vossen moet het hekwerk voor 30 cm de grond in en hoogte minimaal 2 meter. Dan zit je nog met steenmarters die door de kleinste gaatjes komen. Het is dus geen doen om ze tegen te houden. Tot nu toe blijft de vos weg, waarschijnlijk door het varken en de steenmarters blijven van de grote pekingeenden af. Bunzings zie ik wel eens, maar hebben nog niks gepakt. Ik deed de eenden altijd in het nachthok iedere avond, maar dat is geen doen in verband met onregelmatig werken. Toch kun je eenden wel leren om naar binnen te gaan, maar helaas werk dat tijdelijk. Eenden geven nauwelijks om slecht weer, ze zijn het liefst buiten. Eieren kunnen ze binnen leggen en is ook een stuk veiliger in verband met steenmarters.

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 18893
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (211)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Jorieke123 » Do 14 Dec 2017, 14:12

Bedankt voor de foto's en beschrijving nog :thumbup: Met 'vijvertje' bedoel ik ook een plastic bak, want ze maken er inderdaad snel een bende van. Dat deden onze 3 eenden al, laat staan een grotere groep.

Mocht je komend jaar wat eieren kunnen missen dan heb ik zeker interesse. Hopelijk hebben we hier alles volgend jaar wat meer op orde met onze nieuw te bouwen schuur (waar de kippen en eenden ook in komen) zodat we ook een broedpaartje houden. Nu hebben we nog teveel verschillende hekjes en veldjes en loopt alles (loopeenden, krielkipjes, en legkippen) wat door elkaar. Het houden van een groter groepje vleeseenden of kippen gaan we ook doen in van die verplaatsbare rennen, daar hebben we in de warmere maanden geen schuur voor nodig.


Terug naar “Nutsdieren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten