Pekingeenden

Alles over het houden van nutsdieren, zoals kippen, varkens en geiten.
Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1263
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Charly » Vr 02 Mar 2018, 22:27

Gevonden!
Jorieke123 schreef:Ze eten nu het kuikenvoer dat we aan alle kuikens voeren. We hebben een flinke ton vol gemalen, er zitten o.a. erwten, maïs, tarwe, veldbonen, kalk van gemalen eierschalen, en zo nog wat zaken in. En dat blijven ze voorlopig eten, tot ze ook interesse tonen in ander voer zoals brood. En alles wat ze maar van/uit de grond eten.
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 19417
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (221)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Jorieke123 » Za 03 Mar 2018, 08:54

Nope, geen eendenvoer dus. Misschien als we er een stel ouderdieren van zouden overhouden en ze dus ook echt eieren moeten leggen enz. Maar de jonge lui kregen idd die mix als kuiken.
Kom ook naar de Moestuinforumdag op 15 april! Meld je hier aan: www.moestuinforum.nl/moestuinforum-dag-f73.html
www.veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 19417
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (221)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Jorieke123 » Di 20 Mar 2018, 20:19

Jaaaaaaaaaaa daar zijn ze dannnnn!

Afbeelding
Kom ook naar de Moestuinforumdag op 15 april! Meld je hier aan: www.moestuinforum.nl/moestuinforum-dag-f73.html
www.veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Nasuada
Berichten: 1528
Lid geworden op: Za 22 Mar 2014, 19:17
Moestuin Seizoen: Bekijk update (9)
Woonplaats / locatie: Overijssel
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Nasuada » Di 20 Mar 2018, 20:36

Ach ach wat een hoog koesikoesi gehalte.wat liefffff

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1263
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Charly » Di 20 Mar 2018, 21:13

En bak vol gele floof met oogjes en snaveltjes. :thumbup:
Vandaag trouwens Aziatisch recept voorbij zien komen van gerookte eend, maar dan met jasmijnthee als rookkruid. Zag er niet verkeerd uit.
Was op Netflix. Op YouTube kan ik alleen een versie vinden met zwarte thee. Rest van het recept komt goed overeen. Alleen op het einde geserveerd met rijst en zoete saus ipv die pickles. Nah ja. Mss ter inspiratie voor over een paar maandjes!
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 19417
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (221)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Jorieke123 » Di 20 Mar 2018, 21:20

Klinkt goed! Linkje?

Het duurde even qua uploaden maar hier is dan ook een filmpje: (ze zijn ondertussen al meerdere keren met hun flippers door die waterbak en daarna voerbak gespettert. Dus ze zijn al vies... ;) )

Kom ook naar de Moestuinforumdag op 15 april! Meld je hier aan: www.moestuinforum.nl/moestuinforum-dag-f73.html
www.veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Gebruikersavatar
Indy
Berichten: 1855
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2012, 20:31
Moestuin Seizoen: Bekijk update (38)
Woonplaats / locatie: Noordoostpolder
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Indy » Di 20 Mar 2018, 21:55

O, enig! Die ukkepukkerige donsjes. Gerookte eendenborstjes zijn inderdaad erg lekker. Ik maak ook wel pekingeend van eend. ( :roll: duh! )
En ik maak er wel babi pangang van,vinden ze hier ook erg lekker. Meestal doe ik dat met eend waar hagel in de borst zit, dan kom ik dat meestal al tegen met snijden.

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1263
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Charly » Di 20 Mar 2018, 22:03

Facepalm! De YouTube link had ik speciaal opgezocht omdat ik niet naar Netflix kon linken. Moet ik hem wel bij het bericht zetten natuurlijk :roll:
Enfin. Alsnog!
Deze is met de pickles:
https://youtu.be/xX80K6r7O4s

Maar deze vind ik er bij nader inzien nog lekkerder uitzien!
https://youtu.be/Ho7rUFt-fuY
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 19417
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (221)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Jorieke123 » Do 22 Mar 2018, 14:35

Hoe maak je daar Babi Pangang van Indy? Heb je een recept? Ook voor het sausje enz.?

Dank je Charly, ik heb die 1e gisteravond al bekeken (wel een beetje doorgespoeld af en toe want hij neemt de tijd :) ) en die andere kijk ik zo even.

De kuikens hebben ondertussen al 1,5 liter water op! Of het in het rond gespetterd natuurlijk, dat ik het straks allemaal onderin hun bak vind. Ze hebben nu een ander etensbakje, met van die gaten waar ze alleen met hun kop in kunnen. Zo rennen ze er niet steeds doorheen met natte flippers :roll:

Het zijn er 15, met als doel dat er een aantal worden verkocht als ze groter zijn en zodra blijkt welke de mooiste zijn qua bouw en verenkleed enzo.
De kuikens waren niet echt goedkoop namelijk, zo verdienen we dat bedrag misschien gedeeltelijk terug.
Joep wil er een paar zelf houden om mee te fokken voor volgend jaar, maar hoe leuk ik ze nu vind, en hoe lekker straks, ik heb liever niet nog meer volwassen eenden lopen hier :thumbdown: Ik had een lange uitleg getypt hier, maar dat doet verder even niet ter zake in dit topic... :) We zien wel weer straks!
Kom ook naar de Moestuinforumdag op 15 april! Meld je hier aan: www.moestuinforum.nl/moestuinforum-dag-f73.html
www.veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Gebruikersavatar
Indy
Berichten: 1855
Lid geworden op: Vr 09 Mar 2012, 20:31
Moestuin Seizoen: Bekijk update (38)
Woonplaats / locatie: Noordoostpolder
Contact:

Re: Pekingeenden

Berichtdoor Indy » Vr 23 Mar 2018, 08:13

Babi pangang van eend: maar kan ook met kippevlees of varkensvlees
Snijdt het vlees van de eend in kleine reepjes/stukjes. Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, peper,zout (naar smaak) , 1 lepel sambal, en 3 lepels suiker. Leg daar het vlees een middagje in.
Zet de rijst op zoals je gewend bent.
De saus:
Fruit in een pan 2 teentjes knoflook,
en 2 in stukjes gesneden uien, tot ze lekker gekarameliseerd zijn.
Voeg het gemarineerde vlees er bij,en braad dat aan, en laat alles een minuut of 10 zachtjes stoven.
Maak van een blikje tomatenpuree, (of als je verse puree hebt,ongeveer 70 gram) en
250ml bouillon, en 1 eetlepel (appel) stroop
de saus,en voeg dat bij het vlees.
Verwarm dit tot het kookt, maak het wat dikker door er maizena aan toe te voegen.
Ik proef altijd even of ie goed is, en kijk dan of er ergens nog iets van bij moet. Met name onze (zelfgemaakte) sambals variëren nog al eens van hitte :?
Heerlijk met zelfgemaakte atjar tjampoer.
Laatst gewijzigd door Indy op Za 31 Mar 2018, 19:45, 1 keer totaal gewijzigd.


Terug naar “Nutsdieren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten