Ook het inmaken is nu (bijna) klaar. Op naar 2023.
Ook het inmaken is nu (bijna) klaar.
Appels:
- ruim voldoende appelmoes ingemaakt, in jampotten
- drie appeltaarten in de vriezer, in gevarieerde porties
- 5 L appelsap staat nu te gisten, voor appelwijn
- Een kilo of 10 weggegeven
Stoofpeertjes:
- Bereid, nu in een stuk of 10 jampotten
- Bereid, nu in de vriezer, in gevarieerde gevacumeerde porties.
- Ruim 10 kilo weggegeven (meest rauw, soms bereid)
Pepers:
- Ruim de helft van de Cayennes is gedroogd en vermalen tot poeder
- Andere helft Cayenne ligt nog in de vriezer, voor sambal of chilisaus
- Mdme Jeanette is gedroogd, verdere bereiding heeft geen haast meer.
Brave Hendrik:
- Is geoogst, en gedroogd
Aardappelen (geraapt)
- Niet zoveel dit jaar, wel genoeg tot de jaarwisseling.
Beetje kale post, zonder een foto. Dan maar deze, van de gistende appelwijn:
Dus bijna klaar met 2022.
Tussendoor de mini-wedstrijd “Hoeveel peperzaden in dit potje” modereren.
Zie: https://www.moestuinforum.nl/topic/38070-een-klein-herfstwedstrijdje-raad-het-aantal-zaden-in-de-pot
Voorbereiding 2023, de eerste dingen:
- Rondom 11-11 gaat de knoflook gepoot worden.
- Fruitboompjes snoeien!
- Er gaat een peer (Conference) bij komen
- Zo ook een appel (Elstar)
- Misschien eindelijk een glazen kas van een beetje formaat? (2,5 x 6 meter, of zo)
- Zadenlijst opstellen, en rondom de kerst bestellen.
- Meer voor te bereiden? Vast wel.
- 4
4 Comments
Recommended Comments