Jump to content

Grork

Members
 • Content Count

  999
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grork

 1. @rorror,op mijn kalender komt er eerst nog een winter aan
 2. Op 1/4 deel na tomatenplanten die hun taak hebben volbracht gekielhaald. De paprikaplanten waren er heel blij mee. Met de extra ruimte.
 3. @Arja 'k Heb al zaad kunnen onderscheppen dus het gaat goedkomen . Stuur je mij je adres via een PB ?Ondertussen verzamel ik gewoon door @SuusP Wil je ook zaad van de witte ? Ik zou de rose ook wel willen
 4. Grork

  Op weg naar normaal.

  @Liekie, het kan goed wat je zegt. Ik geef de schuld aan mijn gewasbordjes. Die halen de helft van het seizoen nog niet eens. Er hangen meerdere soorten donkere tomaten. Doorelkaar halen is dan rap gedaan
 5. Mmmh,nee? Zaad van tomaten in een potje doen en verder vullen met water. Deksel erop. Twee weken laten staan. Potje open maken, getsiederrie zeggen vanwege de stank, water weggieten maar zaad opvangen in een zeef en even spoelen met koud water. Het slijmerige is er nu vanaf. Dit heet fermeteren. Te drogen leggen op bakpapier, daar plakken ze niet aan vast. Wel een lekker soort uitkiezen hè
 6. Welkom en felicitaties voor alle aanwinsten! Wat een domein zeg en dan ruiken we het nog niet eens! Vervelen zal in jouw woordenboek niet meer voorkomen
 7. @Jeanne heijmans, daar ben je vroeg mee!
 8. Grork

  Tomaten Topic 2020

  @roeier gewoon die ene foto bij een ander tijdschrift aanbieden. Of de redacteur ontslaan
 9. @Mellie "De uien die spontaan zijn omgekomen netjes bij elkaar gezet." Je hebt inderdaad veel werk verzet! Venkelzaad buiten het erf zaaien is om de buurt te enthousiasmeren?
 10. Grork

  Tomaten Topic 2020

  @maurits Misschien kom je achter de naam wanneer je een rijpe opensnijd en de tekening bekijkt? (Moet je wel eerst de binnenzijde van de Yellow Pear, Red Fig of Vivavera opzoeken natuurlijk).
 11. Grork

  Tomaten Topic 2020

  @roeier,wat een idyllisch plaatje! Foto kan zo een tijdschrift in.
 12. Grork

  Tomaten Topic 2020

  @Gianni1234, heerlijk zo'n hoeveelheid! Grappig dat de Black Cherry bij mij helemaal donker is tegen het zwarte aan. De Tigrella is hier een blijvertje. Wat een verschil in ervaring, grappig!
 13. Grork

  Op weg naar normaal.

  Dank voor je compliment Vork hangt in een van de gieters rond. Bloot.
 14. Grork

  Op weg naar normaal.

  Hoera! De hittegolf is aan het eindigen. Met hevige buien dat dan weer wel. Ben ik niet zo blij mee beste lezer, dit joekeltje kan ervan beschadigen. De tomatentafel is gewijzigd in een bonentafel en dat doet hen goed: Improviseren werkt Over de rand zie je meer ! De Choclat Cherry is sowieso wat meer in beeld deze dagen. De kleine wagwim is geconfisqueerd. Lekker groen linksom. Dit komt vanzelf goed. Paprika's op de potten van de afnemende tomatenplanten werkt erg goed. Paprika's ... al dan niet met een puntje. Deze twee hebben op eigen kracht hun plekje uitgezocht. Tenslotte van rechts naar links: En van links naar rechts: Lies is volwassen geworden. Hitte voorbij! Grork _________________________
 15. 'k Ben vanavond aan de wandel met gieters. Nu even pauze en zelf wat drinken. Zodadelijk het buitenlicht aan en verder. Ongelooflijk zo taai als planten met hitte kunnen zijn. Mits ze water kunnen slurpen Edit: wat zijn paprika's toch gemakkelijke planten.
 16. @rorror,ik vroeg me juist af of mest en kalk (bij bonen) elkaar niet tegenwerken. Waarop jij post : "volgens mij werkt juist kalk en mest niet samen." We zeggen dus beiden hetzelfde. Dat had je niet in de gaten?
 17. 'k Heb er compleet geen verstand van. Maar het lijkt me wel handig de komende plek alvast rustig aan te bewerken met water.
 18. @Patrijs gebruikt de tralieoverkapping van huisdierkooien. Zou dat een oplossing kunnen zijn? Kijk eens bij haar blog van 2 augustus 2020
 19. Magnesium en mest, werkt dat elkaar niet tegen? Bonen bemest ik niet. Zij hebben voldoende aan wat kalk en water onder het blad gegeven.
 20. @rorror Mag het groen ervan ook over de rand hangen ? Een bodembedekker als vaste plant die voldoende heeft aan een 10 ²cm grond en verder over het muurtje breeduit naar beneden hangt? Er zijn bloeiende versies in allerlei kleuren en zijn onderhoudsarm. (niet dat de heggenschaar er aan het eind van het seizoen bijkomt). Ik denk dat je in die hoek wel zult slagen.
 21. @D_SDennis misschien is het zaad wat je gebruikt hebt oud en moe om het simpel te zeggen? Straks komen de echte pepertelers en zullen vast een foto willen want die vertelt zoveel meer. Zou je dat lukken?
 22. Meneer @rorror, ik ben u dankbaar

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...