Jump to content

Grork

Members
 • Posts

  1,068
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grork

 1. Okee, mijn oogst : een laatste plantenbak vol raapstelen. Gisterenavond binnengezet vanwege de hete zon vandaag. Bak op het aanrecht gezet en vandaag netjes de raapstelen geknipt. Vraagje: het ijslolly-gewasbordje krijg ik niet doorgeknipt, zal dat straks aan tafel opvallen?
 2. @Redzebra, Paprika's kunnen uit de zon binnen liggen en ze rijpen vanzelf naar een ander kleurtje. ( mocht je dat lekkerder vinden )
 3. @RobO, je zou een live-programma moeten krijgen, zo'n leuke vertelwijze!
 4. Tussen al dat groeiende gewas is er dan ineens eentje zichzelf aan het wassen. Nam hiervoor alle tijd. Nog nooit gezien.
 5. Het is dròòg! Vork en ik zijn gelijk de drempel overgestapt om te redden wat er te redden viel. De tomaten in de kassen is heel goed gegaan. Ze staan er mooi bij. Beetje gediefd, getikt en gevoeld of ze dorst hadden. Ja, ja, wat een contrast met buíten de kassen. Want dáár staat ook nog een aantal tomatenplanten.... Zeker driekwart van die groep heeft verzuipingsverschijnselen. Vork zou er bijna van gaan roesten. Maar damn, wat is afvoeren van zulke minkukels moeilijk voor mij. Mag ik ze nog even laten staan? Bij de bonen is het zeil van hun puinzak weggehaald. Zie ze daar nu eens beduusd staan. Die trekken komende dagen wel bij Er staat dit jaar ook een koffer tussen het groen. Gevuld met bleekselderij. Vork vindt het machtig, zo'n compacte bak. Hij deed er flink zijn best op: Al met al toch een dag bezig geweest op dit kleine stukje. De elf kassen staan zoals ze moeten staan qua handig maar ook om de beide balkondeuren geheel open te kunnen zetten. Met de komende zonnewarmte zal het rap groener worden, sla, andijvie, gourget.... .....spinazie, paar soorten tomaten, erwten,bleekselderij,framboos, komkommer,boontjes,prei,meloenen, jamjamjammmm! Naar rechts gekeken : Naar links gekeken: Maar mensen, wát een andere start van het moestuinseizoen dan vorig jaar, dat zullen we best gaan merken.We gaan ons best doen. Dan komt het vast goed. Bij de regenpijp is alvast een zomerse pracht te aanschouwen: #framboos Kom Vork, we zijn klaar. Ze weten nu wat we gisteren gedaan hebben. Ga Jij je tanden wassen? Was ik mijn handen.
 6. Ach erm, hier moet nog gewacht op een grotere pot. Het is niet anders. De komende plek is nu nog bezet met bloeiende sluimererwten. Het komt vast goed
 7. @RWS : Elk jaar is er wel een meloenplant aan het groeien. Klein be-tuint als ik ben wisselt het aantal. Ze groeien op in een bighopper, fietsmand, whatever. Bij het laatste stuk rijpen krijgen ze een doorzichtige paraplu,/zeil om warmte vast te houden, een aai over de bol en extra opgeschud hooi. ( Je moet ze wel te vriend houden natuurlijk ). Ze groeien naar de buren, over de railing , dwars door de sperciebonen , over uitgebloeide lathyrus of relaxed onder de swing ( hangende ligstoel). Eén keer was er een tweeling. Dat was leuk. Zijn tegelijkertijd geslacht. Zo ben ik dan ook wel weer.
 8. Grork

  Komkommer 2021

  Veilig van binnen naar binnen-buiten in een kas dus. 'k Heb drie planten waar de twee oudsten het allemaal wel relaxed vinden : Vruchtbeginsel is er ook :
 9. Favoriete gereedschap? Vriend Vork natuurlijk! Ondanks zijn scheve bekkie valt er met hem te lezen en te schrijven!
 10. Gisteren raapsteeltjes. Er schoot nog een klein beetje rauwe steeltjes over en die zijn vandaag ook onder de stamper gekomen. Met extra veel rode paprika ter opvulling. Endatisvoorherhalingvatbaar .
 11. Wat zal je lijf blij zijn met deze hobby, bewegen en lekkere kost straks. Je geest zal er ook wel blij mee zijn,denk ik. Wij hier ook. Welkom Bosken85 ! p.s. zand onder de nagels bij een toetsenbord is even wat minder. Al een goed nagelborsteltje aangeschaft?
 12. Heerlijk! Zou ik ook wel eens willen doen!
 13. Altijd het proberen waard! Blijf je in de buurt? Zak moet er niet de hele dag overheen, er komt dan te weinig lucht bij, zeker in combinatie met zon.
 14. Een stukje stevig plastik eroverheen leggen ( en op de randen iets zwaars leggen tegen wegwaaien) helpt tegen koud maar ook regen. Help je paprika,Flup!
 15. Hier staan drie potentiële klimmers. Het is allemaal nog in een vroeg stadium maar de stok staat alwel langszij. Ze moeten trouwens wel de hoogte in omdat er geen ruimte is vrijgelaten breed te gaan. Nou ja, ..het gaan klimmen stond op de zaadverpakking Twee van de drie staan in een kas(je) waar straks het zeil afgehaald wordt en er gelijk een klimrek overblijft.De derde klimmer staat gewoon buiten en gaat met wat dikker touw richting hemel. Het verschil hierin ga ik deze zomer zien. Ik heb groene- en gele lange, maar ook de groen- en gele ronde gourgette.
 16. Binnen werd er verlangend naar buiten gekeken dus zon of geen zon, eruit met deze boel! Buiten 11 kassen gezet, gepoot, verpoot, gezaaid en verspeend, regenton van binnen schoongemaakt, beknelde framboos van de open balkon deur gered, en raapsteel meegenomen richting de keuken . Een van de bonenbedden is in een puinzak aangelegd : Van links naar rechts gekeken op dit betonnen tuintje: Van rechts naar links: Tomatensoorten zijn : Ligura ( hoofdtomaat), Tigrella, vleestomaat, MoneyMaker, Rebel Yell, BlackCherry en de Solanum. Paprikaplantjes zijn nog niet uitgepoot maar staan nu ook buiten, spinazie, sla, wortels, raapsteel, veel prei, sluimererwten, sperciebonen, snijselderij, komkommers en gele- /groene gourgettes hebben allen een plek. Eén gourgette hangt inmiddels te groeien maar de rest van die planten is mwah qua aanzien. Goed in de gaten houden dus! Tenslotte uitgepoot de gezaaide bloem Ibiris? Ibelis? .....geen idee nu, maar die dus Me dunkt, ik heb gisteren en vandaag genoeg gedaan
 17. Watermeloen... ja leuk! Dit jaar maar ééntje vanwege de ruimte. Ook ik kieper vanalles bij de plant. Net een varkentje : lust alles. 😀
 18. @Lsjr33 hahaha, het grote dilemma deze dagen : binnen of buiten? Misschien ligt je moestuin wat beschut? Dan ...... o jee, nee, ik ga toch maar geen idee aandragen. Het blijft fingerspitzgefühl van de tuinder zelf. Die lekbakken, dat is misschien wel een goed idee. Haal ze wel op tijd leeg want ze gruwen van natte voeten.
 19. Brekerszand maakt potgrond wat luchtiger. Bevalt mij heel goed de planten goed.
 20. Buiten: Prei die helemaal onderin een bak ter grootte van een cementton groeit aangeaard. Aankomend bonenbed met brekerszand gemengd. Sla ,raapsteeltjes en spinazie water gegeven. Binnen: alle tig potjes tomaten, paprika, komkommer en watermeloen water gegeven. De laatste twee aan stokken gezet. Tweede gourgette kunnen bevruchten ( ik tel dit jaar hoevaak dit gebeurt ) . Verder is het drentelen, keutelen en wachten op dat wat we allemaal willen: buiten moestuinieren!
 21. Ze staan nog binnen met de neus tegen de balkondeur, de groene- en gele lange- en ronde gourgette planten Die deur gaat overdag open en dan staan ze in de zon. Twee bloemen inmiddels kunnen bevruchten. Na IJsheiligen worden ze verpoot naar hun buitenplek maar of dat helemaal zonder schade zal gaan? #wezullenzien
 22. @Lsjr33, ik ga voor regelmatig water geven. Wanneer me dat voor een keer niet lukt dan kies ik voor droogte. De meeste planten hebben geen zwemdiploma en de schade bij steeds teveel water lijkt dan groter dan bij teveel droogte. Teveel vocht kan je hele plant verruïneren. Maar niet te bang, ze kunnen van beiden echt wel wat hebben. Ben je wat wijzer geworden Lsjr33? Niet echt hè? Het blijft toch een kwestie van inbeelden en met de plant meedenken.Succes!
 23. Neeeeee, niet buiten in de regen laten. Daar houden tomatenplanten helemaal niet van. Nat blad .... helemaal fout. Zelfs gietwater op blad vinden ze blèh. Lukt het niet ze ergens in of onder te zetten? Anders lekker binnen laten. Staan ze beter dan in regen. Het is niet anders.
 24. Het zal best goedkomen!
 25. Grork

  Mirabilis

  spannend..... 🤐
×
×
 • Create New...