Jump to content

sannie

Members
 • Posts

  505
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sannie

 1. dan is mijn vraag: Ik kan bij de vereniging stalmest bestellen. Is dat verstandig om elk jaar te doen of om het jaar stalmest en om het jaar korrels? Of maakt dat niet veel uit...
 2. sannie

  ben ik weer!

  Na een jaar afwezig kom ik maar weer eens buurten. Komend jaar wordt mijn 3e tuin seizoen (heb er nu alweer zin in) Het eerste jaar had ik 50m2 en het 2e 100m2. In het najaar heb ik een kleine kas geplaatst van 2 bij 2.5 hiervoor had ik er 1 van plastic, maar ondanks het in de winter opgeslagen te hebben was het doek na 2 jaar vergaan. Ik vind het erg leuk om soorten te kweken die je niet zo snel in de winkel tegen kom. paarse boerenkool, romanesco, gekleurde wortelen etc. Ik heb 4 appelbomen staan, rabarber, aardappelen, boontjes, meloen, tomaat, komkommer, aardbeien en eigenlijk nog veel meer. Ik ben ondertussen begonnen met zaaien van prei (zomer en winter) peper en paprika en bloemkool
 3. bij de aldi komt er woensdag 13 maart weer het nodige voor de moestuin. oa asperge klauwen, ui en aardbei, plantenkasje (laag) koemest en kalk korrels. o ja en worteldoek
 4. bij ons op de tuin heeft (liever gezegd had) iemand een kas van polycarbonaat. in het voorjaar van vorig jaar was er een goeie storm. ik heb hem alleen maar zijn "ruitjes" zien vast maken met van alles na elke keer als er een beetje wind stond. nu zag ik alleen de fundering nog staan en de rest ligt op een hoopje ernaast. ik denk dat hij het zat was. zelf heb ik ook overwogen een polycarbonaat kas te nemen, maar ik denk dat het enige wat aantrekkelijk is is de prijs. als de kas een goede beschutte plek kan krijgen zal het een overweging waard zijn.
 5. Je zou bij www.sjeftuintips.wordpress.com onder winterbloemkool kweken kunnen kijken voor goeie tips. Ben zelf erg enthousiast over deze site.
 6. sla en zomer prei heb er weer helemaal zin in!
 7. He Brend, Gezellig dat je er bent
 8. de aubergine die is overgebleven zitten nu 2 bloemetjes aan, maar zie alweer schimmel op de stam zitten. helaas geen winnaar gekweekt. hopelijk volgend seizoen beter!
 9. gaat de smaak van het zuur niet in de jam zitten?
 10. kan je potjes hergebruiken voor jam waar zuur ingezeten heeft? heb wel eens gelezen dat het niet kan of is het een kwestie van een nieuw schoon dekseltje gebruiken? alvast bedankt!
 11. ook deze heb ik vandaag gemaakt en weer even de opmerking een nacht in water met zout laten trekken. zelf heb ik de komkommer (na het een dag in het zoute water liggen) gesneden en rauw in de pot en toen kokend zoet/zure vocht toegevoegd en op zijn kop gezet. ze zijn vacuüm gezogen, maar zijn ze dan wel lang houdbaar?
 12. Toevallig heb ik dit net gemaakt, maar dan met courgette en ui. op internet lees ik alleen dat je het een nacht in water met zout moet laten staan. weet alleen niet of dit moet of dat dit ook kan.
 13. ik heb er nog 1, maar of dat wat wordt? alle vruchtjes zijn eraf gevallen en nog geen nieuwe in zicht
 14. sannie

  Pinda's

  ok... dan denk ik dat ik volgend jaar het nog een keer zal proberen. en een vensterbank op het zuiden gaat zeker lukken.
 15. sannie

  Pinda's

  ik had 4 planten op de tuin, maar dat werd niks. ik heb er nog 1 onder mijn afdak in een grote pot. net gekeken, ook niks. ik vond het wel een gedoe met bestuiven, had het wel gedaan, maar niet goed dus en heb er later ook niks meer aan gedaan. weet niet of ik het volgend jaar weer zal proberen...
 16. voor mij is het ook net als sjuutje op loop/fiets afstand.
 17. van 50m2 naar 100m2 gaan!!! ben nu lekker een planning aan het maken.
 18. ik had ook broedknolletjes aan mijn gewone knoflook en zag er idd ook zo uit. alleen een ander kleurtje...
 19. logisch verhaal, volgend jaar beter opletten wanneer ik hem poot en dan uitrekenen.... ik heb nu nog een middel laat (raja) wanneer kan die er ongeveer uit voordat ik dezelfde fout maak?
 20. misschien is dat het wel, want er zitten aardappels bij waar de schil beschadigd is omdat hij zo dun is. de komende week maar veel aardappels eten en weggeven voordat ik ze weg kan gooien
 21. helaas moest er 1 van de 2 in de prullenbak door grauw schimmel hopelijk red de ander het wel, maar heb er een hard hoofd in.
 22. jute zak zie je veel rond 5 dec, maar daar heb je nu niets aan....bij een goede stoffen zaak? de aardappels stonden onder een afdak en de zon (als ie schijnt) gaat er achter langs, dus niet in direct licht. zelf dacht ik misschien te warm? ze hebben trouwens wel een hele dunne schil.
×
×
 • Create New...