Jump to content

davo1979

Members
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by davo1979

 1. Vogels, knaagdieren en schildpadden zijn er gek op!
 2. Wie heeft er voor mij een paar stekjes van de golliwoog voor dieren (dus onbespoten)? Uiteraard betaal ik de verzendkosten.
 3. Het leken kikkers maar misschien zijn het padden. Maakt mij niet uit .Ja hoor ze kunnen eruit maar ze gingen door met slapen. Vond het zo zielig en dieren die uit winterrust komen en geen eten krijgen raken vaak verdwaasd en gaan vaak dood (met natuurlijk de kou in gedachte). En dat was nou niet echt de bedoeling. Ik had vorig jaar heel veel padden op het stuk, die sliepen onder de dakpannen die ik had neergelegd. Dik dat ze werden met al die slakken. Was gewoon grappig om elke week even te kijken onder de dakpannen en dan dikker wordende padden te zien.
 4. Wist even niet waar ik het neer moest zetten. Van de week wezen spitten en onder het spitten zijn er dus 2 kikkers opgespit. Die zaten dus op 25 cm ongeveer in de grond. Helemaal lam van het slapen en het ineens een soort gewekt te worden. Ik heb ze dus maar in een emmer gedaan waar onkruid en grond in zat voor de vuilnis. De emmer staat in een open bak met wat hooi erop. Heb ik hier goed aangedaan?
 5. davo1979

  Pinda's

  @kroongj Hoe kom je aan de start pinda's?
 6. Zolang het blad niet oranje of wit is heb je grote kans dat ze nog leven.
 7. Ik las gister ergens dat knoflook een koud frame nodig had van 2 maanden tussen de 0-10 graden. Dit had te maken met de bolontwikkeling. Of het waar is weet ik niet.
 8. Nou bij mij staat de knoflook ook fier in de lucht, maak me er niet zo druk over. Knoflook kan veel hebben.
 9. Nou idd de potjespers ligt hier ook onkruid te groeien.
 10. Wij hebben een watergeul vorig jaar gegraven naar een sloot toe. Inmiddels hebben we hem steviger gemaakt en uitgebreid. Ik moet zeggen het heeft zeker resultaat gehad en de tuinen om ons heen staan zeiknat terwijl die bij ons 80% minder is. Even een oude foto.
 11. Hier heb ik weleens na zitten kijken maar ik vraag me af of dat het nou zo goedkoop is of dat je op dezelfde prijs komt als dat je een foliekas koopt. Hout is hier nou niet zo goedkoop en ik denk dat je wel geinpregneert hout moet hebben anders rot het zo weg door de luchtvochtigheid. Geinpregneert hout is 2x zo duur als normaal hout. Daarnaast moet je die folie kopen en die is ook niet echt goedkoop.
 12. Misschien een tipje: Ik was van de week bij de hema en daar hadden ze spaarlampen. Ik had 2 spaarlampen van 2700k de stuk (18 watt) voor 6 euro zoveel de 2.
 13. Wij zijn de afgelopen dagen de braam aan het snoeien tot helemaal aan de grond. Er is zeker 15 jaar niks meegedaan en wil je niet weten wat voor rotzooi er onder vandaan komt. Inmiddels 5 vuilnisbakken gevuld alleen al met stokjes en ik denk dat er nog een 3 vol komen met de rest van de stokjes.
 14. Heb bij deze verkoper een aantal keer gekocht het afgelopen jaar, met veel plezier: http://stores.ebay.nl/Premier-Seeds-Direct?_trksid=p4340.l2563
 15. Hoe zit het met die andere envelop? Ik lees hier dingen maar ik kan het even niet plaatsen.
 16. Maar hebben jullie rechtstreeks gezaaid of eerst in een bakje thuis?
 17. Nou heb hier een aantal zakjes zaad voor uien ( normale uien) en zou ik graag dit eens gaan proberen. Kan er alleen weinig over vinden op het internet en logisch natuurlijk als je kleine uitjes kan kopen om neer te zetten. Maar hoe werkt het dan? Hoelang duurt het voordat je een "normale" formaat ui heb? Ik las op een buitenlandse site dat de beste manier was om zaad op te laten komen in een bakje met grond. De sprietjes 1/4 afknippen en dan uiteindelijk per 4 poten in de grond. Maar wanneer begin je daar dan mee? En wanneer gaan ze naar buiten? Dus gezocht iemand met ervaring..
 18. @Bio-fee: Ik zat pas geleden een stuk te lezen van de overheid van america dat het er voor zorgt dat de andere planten in verdrukking komen omdat het voedsel en de groei belemmerd met meer dan 50%. Het word daar ook echt als plaag gezien.
 19. Ik ben opzoek naar de welbesproken ( op het forum hier)honing tomaat zaadjes. Hier in de buurt alleen te koop bij de groothandel ( waar ik dus niet kan komen). Heeft iemand een stuk of 20 zaadjes voor mij tegen vergoeding van de verzendkosten. Bedankt
 20. Ik heb een plastic opbergdoos met daarin stripzakjes op maand. Daarnaast plak ik op elke zakje een sticker met van wanneer tot wanneer ik het kan zaaien zodat ik niet elk zakje hoef om te draaien.
 21. Niet als je hem te lang laat groeien. Dan moet je wel wat handkracht hebben om hem te verwijderen. En afbreken levert gewoon weer een nieuwe scheef groeiende plant op.
×
×
 • Create New...