Jump to content

jarno

Members
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jarno

 1. Reacties op het voorgaande bericht van Fruitlent mogen in dit topic worden geplaatst: testers-gezocht-voor-nieuwe-aardappelziekteresistente-tomaten-t19703.html
 2. De berichten over botulisme bij het inmaken zijn verhuisd naar pas-op-voor-botulisme-overzichtspagina-t19600.html Hier graag weer on-topic.
 3. Oei, dat wordt moeilijk. In deze tijd van het jaar kun je eigenlijk geen bonen kweken. Ze ontkiemen wel omdat het in huis warm genoeg is, maar daarna krijgen ze veel te weinig (dag)licht. Dan gaat zo'n boon dus heel hard groeien op zoek naar licht, zo hard dat hij slap wordt en om gaat vallen. Als je nog meer bonen hebt kun je deze wel weggooien en later, in mei, de nieuwe bonen buiten in de grond zaaien.
 4. Die staan volgens mij voor ons huis. Ik ga morgen even kijken of de bollen er nog liggen. Heb je liever bollen van de boom of de grond?
 5. Gefeliciteerd! Die vraag over bemesting kun je hier stellen: tuinkassen-f74.html
 6. Je kunt de titel van je topic wijzigen door het eerste bericht te wijzigen. Je gaat naar je eerste bericht en klikt dan rechtsonderaan op edit. Dan kun je ook de titel wijzigen.
 7. Heb je al geprobeerd om een pb te sturen? Daar krijg je een emailmelding van.
 8. En daar gaan we weer. Ik heb even wat berichtjes verwijderd. Als je wilt reageren, reageer dan rustig en val niemand op welke manier dan ook aan. Veel succes met de herkansing!
 9. jarno

  Aardappelzaden

  Het verschil is dat ze hier een manier hebben gevonden om hybride zaden te maken. De zaden die je normaal van een aardappel krijgt kun je vergelijken met een appelpit. De plant die daaruit komt is altijd anders. Bij een hybride zaad is er op de een of andere manier voor gezorgd dat de twee ouderplanten altijd dezelfde eigenschappen doorgeven waardoor het zaadje dat er uit komt altijd dezelfde eigenschappen heeft en je dus zeker weet wat voor plant er uit komt.
 10. jarno

  Bijzondere groente

  Bit! De indianenaardappel niet koken in een aluminium pan zegt YouTube.. anders krijg je je pan niet meer schoon. Het smaakt trouwens best wel normaal. De structuur is wel wat anders dan van een normale aardappel.
 11. gevonden, pagina 7 rechts
 12. Heb je misschien ingesteld dat je cookies gewist worden??
 13. @mariekeenfrance, dat de bami of nasi een vollere smaak krijgt van een bouillonblokje komt waarschijnlijk door het gistextract (e621) dat in elk bouillonblokje zit. Dit geeft de smaak umami. Gistextract is alleen nogal omstreden. Het zou zorgen voor verslaving (aan eten). Of je dit gelooft moet je natuurlijk zelf even bekijken, maar die volle smaak hoeft dus niet alleen positief te zijn. Ps. Er is veel discussie over of gistextract überhaupt wel ongezond is, zoals over veel e-nummers. Het voedingscentrum zegt bijvoorbeeld dat het niet ongezond is, maar spreekt ook niet altijd de waarheid en is vooral afhankelijk van onderzoeken gefinancierd door het bedrijfsleven ( http://eerlijkoverbuikspieren.nl/voedingscentrum-eerlijk-en-onafhankelijk-of-niet/ ). Ikzelf eet nog steeds wel gistextract, het zit in bijna alle hartige dingen namelijk, maar als het niet nodig is doe ik het niet.
 14. ik hoef me nooit in te loggen, maar dat kan aan mijn browser (chrome) liggen. Misschien logt die mij wel in.
 15. je bent de foto vergeten. (aanpassen kan via de knop 'edit')
 16. één kleine aanvulling: naam zou ik veranderen in forumnaam. Anders kun je de mensen alsnog niet vinden op dit forum.
 17. Oke, moderator in aantocht! Iedereen heeft alles goed bedoeld, maar dat komt niet altijd zo over. Laten we weer rustig verder gaan met bijvoorbeeld suggesties voor richtlijnen voor de volgende enveloppe. Ik zal deze berichten nog even laten staan zodat iedereen ze nog rustig kan nalezen. Morgen of zaterdag zullen we ze verwijderen (niet dus, er zit ook wel nuttigheid tussen de reacties en om dat nou helemaal uit te gaan pluizen, heb je een bericht dat je echt verwijderd wilt zien omdat het bijvoorbeeld beledigend is, dan kun je mij of een andere moderator een pb sturen) Wil je nog wat uitpraten, dan graag via pb. En over naar de orde van de dag
 18. Ik zag dit bericht tussen de onbeantwoorde berichten staan, dus hier even een laat antwoord: http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_moerbei.htm (eerste resultaat op google) Of het klopt weet ik niet (geen ervaring mee), maar er is in ieder geval wel wat over te vinden op internet. Succes!!
 19. Heb je het wel samen met een druppel water gedaan? Volgens mij is dat nodig om de pluis te laten groeien.
 20. Dat bedoel ik ja. De zaden die je vijf jaar kunt bewaren kun je natuurlijk best op soortechtheid testen, maar uienzaad bijvoorbeeld is na een jaar al veel minder kiemkrachtig, als je dan nog eerst gaat testen is dat een beetje zunde
 21. Wat ik kan vinden is dat de uit tot 20°F (-7 Celsius) winterhard is. Dit gaat alleen over uien in het algemeen, dus misschien niet voor jouw uien? Waar heb je dat zaad vandaan en hoe heet het ras dan? Je uien zullen dus in de kas iets meer kans op overleven hebben. Wat nog meer helpt is mulchen en de vochtigheid van de grond laag houden.
 22. Jawel dus, maar niet in de kas.. de normale cyclus van bijna(!) alle alliums is het ontkiemen, het dan redelijk snel maken van een bol (hoe groot verschilt per soort), waarbij het loof afsterft in de winter (geldt niet voor bijvoorbeeld de herfstprei) om dan weer te gaan groeien in het vroege voorjaar. Als je een kas gebruikt verwacht ik dat de ui iets langer door zal groeien en dan alsnog af zal sterven. Maar misschien blijft je ui ook wel groen. Dat er nog niets opkomt is redelijk normaal. Uien zijn sowieso rare kiemers en gaan bij mij soms na een half jaar alsnog kiemen.
 23. Je hebt in je samenvatting ook staan dat je het zaad op soortechtheid moet controleren, maar dat kost toch een jaar houdbaarheid. Lijkt me niet handig bij dingen als allium en andere korte houdbaarheidsdingen.
×
×
 • Create New...