Jump to content

Carina1966

Members
 • Posts

  374
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Carina1966

 1. Bij Leven van het Land is bijna alles nog uitverkocht. Denken jullie dat ze dat er nog op gaan zetten? Met welke soorten hebben jullie goede ervaringen? En dan bedoel ik lekker veel oogst?
 2. Ik poot dus inderdaad meestal vier of vijf soorten. Maar dit jaar heb ik ze door elkaar gehaald behalve de olifantenknoflook. 🙄 Ik poot olifantenknoflook van eigen kweek. Ik denk verder Morado en een of twee andere soorten. Ik heb altijd wel een heel bed vol want wij gebruiken veel knoflook.
 3. Ik heb de pepers gezaaid; drie soorten. En paprika. zomerprei gezaaid en ook de winterprei. Wel vroeg winterprei maar ze groeien zo langzaam. Ook de knolselderij gezaaid. O ja, ook wat radijs.
 4. Nou nee,😀 ik denk woelmuizen die de verse puntjes hebben afgeknabbeld. Maar andere jaren ging het verder wel goed daarna.
 5. Mijn knoflook staat er nu zo bij. Die is begin november gepoot of eind oktober.
 6. Sla, herfstradijs, bietjes, rucola gezaaid.
 7. Gisteren was er nog niets aan de hand maar vandaag waren er drie kolven kaalgevreten. Dus ik heb de grote geoogst. Meteen naar huis gegaan om ze te koken. Hoe warmen jullie ze op?
 8. Hier mijn eerste inzending. Ik doe dus duidelijk niet mee voor de langste peper. De planten doen het ook niet zo goed.
 9. Ik heb Marketmore, vier planten. Ze staan voor mijn raam en niet in de moestuin dit jaar. De vier planten bleven lang klein vond ik maar ze zijn inmiddels los gegaan. Ik vind dat eigenlijk wel handig zo bij het huis want dan kan ieder die een komkommer wil, ik of dochter of vriend, gewoon een komkommer pakken. En wij vinden het lekker om zo weg te snacken.
 10. Mijn planten zijn op 24 januari gezaaid en ik vind ze eigenlijk nogal klein blijven. Als ik zie hoe groot die van anderen al zijn. Ik moet ze gaan bemesten denk ik. Dat heb ik meteen maar even gedaan. Ze staan in p9 potjes. Sommige andere van mijn pepers zijn bijna vier keer zo groot.
 11. En de eerste twee staan boven! Op 24 januari gezaaid!
 12. Mijn pepers Himo Togarashi en Yatsufusa en paprika Healthy zijn opgekomen. De Marie’s Annuum van het Moestuin forum nog niet. Alles gezaaid op 24 januari.
 13. Bracht de postbode mee. Lekker snel. Wel zelf besteld natuurlijk maar het voelt wel als een cadeautje.
 14. Hier mijn gemberplant. Deze ben ik afgelopen jaar, in april of zo, gaan opkweken door een gemberwortel in de aarde te leggen. Deze gember had ik van een Afrikaanse mevrouw die het mee terug had genomen van een vakantie in Ghana. Komende zomer kan ie lekker naar buiten in een grotere pot. Er zijn wel wat stengels afgestorven maar hij is niet dood in elk geval. Daarbij heb ik sowieso gelezen dat ze na de rustperiode weer uitschieten. En ik ga dit weekend ook eens in de toko kijken voor nieuwe gember. Geelwortel ga ik ook proberen maar dat is weer een ander topic.
 15. Carina1966

  2020!

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het afgelopen jaar was een slecht jaar, en daarvoor eigenlijk ook vanwege familieomstandigheden. Maar nu ziet het er allemaal veel beter uit. Ik heb nieuwe heel erg actieve moestuinburen en dat inspireert ook om zelf stevig aan de slag te gaan. Voor ik op hol sla met zaaiplannen hebben we nog veel werk in de tuin. Ik zal de volgende keer als ik er ben eens foto’s maken. Ik schaam me er wel een beetje voor maar laat dat me maar inspireren. Ik heb aardappels besteld en pepers, tuinbonen, meuraapjes, radijzen en alvast pompoenen omdat ik daar later wrs niet meer bestel dit jaar. Een kilo Solist, 40 poters. Alleen vroege dit jaar en dat dan eens goed proberen aan te pakken. Twee pakken tuinbonen ‘ De Monica’ en pepers Himo Togarashi en Yatsufusa en paprika Healhty. Dan nog zaadpompoen en Marina de Chioggia en Potimarron. De pepers zaai ik eind januari. Maar eerst is er heel heel veel werk. Ik hoop in dit dagboek heel veel vooruitgang te zien.
 16. Bij mij liggen Solist, Alouette, en Rote Emma voor te kiemen.
 17. Ik heb een stuk no dig gemaakt. Heel veel met champost in de kruiwagen gesjouwd. Hét veldje dät ik heb gemaakt vandaag daar zet ik een bottelroos, een of twee, een vlinderstruik, en er komen goudsbloemen, komkommerkruid en phacelia en zo. Misschien snijbiet ertussen. Zonnebloemen. Dat heb ik voor ogen.
 18. Gisteren stukje grond schoongemaakt en de tuinbonen gelegd. Ik heb ook wat rijtjes spinazie, radijs en raapsteeltjes gezaaid in de volle grond. Ik heb de bedden van de knoflook en de winteruien onkruidvrij gemaakt.
 19. Ik ga komend weekend de eerste Musquee (muscat) de Provence slachten. Ik ben benieuwd! Zal wel foto’s maken.
 20. Ik ben vandaag losgegaan en ik heb het volgende besteld bij Leven van het Land: Olifantenknoflook, Oosterdel, Amish, German Extra Hardy , Siberian, Cherokee, Killarney red, Kroke. Van sommige 1 en van andere 2. Sluit niet uit dat er nog wat bij komt want ik heb eigenlijk geen oosterse soorten. Afgelopen seizoen had ik ze niet goed gemerkt dus ik weet ook niet wat wat is van mijn oogst. Spannend!
 21. Tijd om de knoflook voor 2019 te bestellen. Wat gaan jullie nemen? Is het niet al tijd voor een 2019 draadje? Zucht heerlijk....Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit jaar was ook goed trouwens. Heb veel knoflook.
 22. Ik was tevreden over mijn vroege aardappel oogst: Solist. Voor herhaling vatbaar. De Sarpo Mira zitten er over een week 150 dagen in. Ik ga dit weekend eens kijken naar het eerste rijtje. De anderen dan moet ik door het pompoenenveld, ook niet handig.
 23. Mijn uien stonden in juni verdroogd op het land. Mijn vader eerst weken in het ziekenhuis, daarna overleden. Volgend jaar doe ik weer een poging. Omdat ze verdroogd waren heb ik ze maar geoogst. Deze liggen dus al twee maanden in huis. Maar ik had nog niet gewogen omdat ik ook geen digitale weegschaal heb.
×
×
 • Create New...