Posted October 1, 201311 yr Ik las ergens dat je stoofperen, net als appelmoes en jam, in jampotten kunt doen in plaats van een half uur wecken. Ik maak die appelmoes met 100 gram suiker per kilo. Kan dat dan ook voor de peertjes? Iemand ervaring mee? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
October 1, 201311 yr Ja met de peertjes gaat dat goed,ik vind de appelmoes niet.Je moet het wel eerst koken en dan meteen er in doen (potjes). http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
October 2, 201311 yr Heb vorig jaar voor het eerst stoofperen ingemaakt. Grote hakpotten (van de bruine bonen) genomen, is gemakkelijker te vullen. Peren koken totdat ze mooi van kleur zijn en het vocht tot een lichte siroop zoeten. Kokend hete peren overgieten met kokend hete siroop. Deksels dichtdraaien, niet omkeren, gewoon wachten tot ze 'pok' zeggen, dan is het goed. Ik had ze rond kerst allemaal al op, heerlijk!
October 2, 201311 yr Twee jaar geleden heb ik peren op siroop in gemaakt in jampotten.Paar maanden geleden de laatste pot leeggegeten. Was nog steeds lekker!
October 2, 201311 yr Ik heb ook eergisteren een grote emmer peren gekregen (waren geen stoofpeertjes) en deze lekker ingemaakt.wat heb ik gedaan, de peertjes schillen, en in partjes gesneden.dan 1,5 liter water (voor ongeveer 1,5 kilo peer schoongemaakt) met 500 gram suiker aan de kook gebracht en dan de peertjes een paar minuutjes meegekookt.Zijn de peren heel erg rijp dan hoeft dat natuurlijk niet, in mijn geval waren ze nog hard.In het water en suiker mengsel dan nog wat kaneel en je eet je vingers er bij op. En ze gaan gewoon in de jampotten met schroefdeksel op de bekende manier.En nu maar wachten op de appels voor de appelmoes en de kweeperen voor de kweepeerjam die ik eens wil proberen. http://volkstuinbreukelen.blogspot.com/
October 2, 201311 yr Ik doe de stoofperen ook altijd in jampotjes, gaat prima!Potjes met een grote opening werken het fijnst. Het is van groot belang dat je de potjes tevoren met kokend water reinigt. Binnenkant van het dekseltje zeker niet vergeten!
October 2, 201311 yr Goed dat ik het weet, heb nog 2 kilo handperen liggen, nog harde, en nog 3 kilo stoofperen. De handperen kook ik 1 uurtje en de stoofperen 3-4 uur, ze moeten, vind ik, wel lekker zacht zijn. Ik kook de peertjes in rode wijn of port met veel kaneel en honing en/of suiker.
October 2, 201311 yr Ja, ik maak ze ook lekker met suiker, kaneel en wijn met port. Dan idd in potjes, en hoe langer ze staan hoe lekkerder. Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
October 4, 201311 yr ga morgen weer een paar kilo stoofperen halen en maak ze dan met basalmicoazijn,beetje suiker,citroen, kaneel klaar en echt heerlijk, ga ze dit jaar ook in potten inmaken, vindt ze zo lekker! blog.beringen.nl
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.