malouis Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 De kelder: Onder die jute zakken (achter die potgrondzak met prei) staan bakken met bieten en wortels en onder de trap (die je net links op de foto ziet) staan nog twee kratten met winterpeen en rammenas en twee zakken met aardappelen. In de kast ertegenover liggen nog pompoenen, pepers, paprika's en uien. Verder staan er nog twee literpotten met gedroogde pepers in de keuken: En op zolder liggen nog jute zakken met koolraap en witlofpennen.De rest van de wintervoorraad staat op de tuin: palmkool, pastinaken en schorseneren. Dat gaat wel lukken tot de volgende oogst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 Wat ik zo leuk vind te zien aan jouw voorraad is dat je per inmaak ook probeert dezelfde deksels/potten te gebruiken..dat probeer ik ook altijd( lukt niet vaak) omdat ik het gewoon een tof gezicht vind staan in mijn kast. Met hoeveel mensen eten jullie hiervan Malouis? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Ik wil ooook een kelder!!! Mooi hoor al jullie prachtige huisvlijt voorraden... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Ja dat is een voorrecht een kelder te hebben.Toen we gingen bouwen zat er een prijs kaartje aan per vierkante meter 2500,00.15 jaar geleden. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manuela88 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 wat een bedrag zeg. wij hebben ook een kelder(tje) jammer genoeg kan je er niet staan maar ik ben klein dus kan er gehurkt wel zitten en bven aan de trap zitten planken aan de muur die als voorraadkast dienen.het is de bedoeling dat ik die kelder ook voor dit soort dingen ga gebruiken in de toekomst.staan nu vooral de kerstspullen en zooi wat je bewaard maar waar je toch niks meer mee doet zal straks is een foto plaatsen ga zo beginnen met appelmoes en compote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Jammer, ik kan de fotoos van Malouis niet zien Vandaag alle potten uit huis die overal stonden bij elkaar in de kelder gezet het lijkt niet veel maar het zijn grote potten (tot 2 liter, de stenen op de vloer zijn megagroot dus alles lijkt klein) De muren zijn rond, het is een gewelf, dus planken is erg lastig helaas. hier staat: perzikchutney, appelmoes, vlierbloesemsiroop, acaciabloesemsiroop, appelsap (in potten) perzikjam, vlierbessenjam, rozenbotteljam, stoofperen, tomaten-auberginesaus, tomaten-paprika-saus, tomaten-courgettesaus, tomatenpaprikasoep, pizzasaus, sambal, mirabellencompote en augurken. Dit zijn potten en blikken gedroogde paddestoelen De pompoemen in een donkere koude kamer. Dan nog onder het bed de aardappelvoorraad en op zolder 2 jute zakken vol walnoten, de vriezer vol met groente: spekbonen, bietjes, andijvie, spinazie, koolraap en courgette. Kersenwijn Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manuela88 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 wooow piros Ik kom bij jou wonen dan kom ik de winter wel door die kelder ben jaloers.en zoveel !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) En nu echt echt echt niet om mensen jaloers te maken of wat, maar dit is wel gewoon onze trots, de kelder: We hebben hem helemaal opgeknapt en een nieuwe vloer (uh nouja niet nieuw maar vernieuwd met oude stenen) er in gelegd. Zo ziet hij er uit als hij leeg is. Hij is gelegen onder de tuin, dus niet onder het huis, gewoon een bult in de tuin met een trap eronder. Hij is ruim op stahoogte een meter of 2 of meer hoog en 4 meter diep en 2.5 breed. ik vind hem zooooo mooi Edited November 20, 2013 by Guest 1 Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manuela88 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 geweldig zeg wou dat de mijne ook zo groot was Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Heel gaaf. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Echt een supergave kelder! En nee hoor, ook ik ben heul niet jaloers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Wel een optie,zo onder de grond.Ik heb nog wel een voortuin Mijn bescheiden onderdetrapgewelf: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Veel flessen En heb je Absinth? Zelf gemaakt? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Tja,wijnmaken als hobby ,dan krijg je dat.Ja de absinth is zelf gemaakt.Ik heb de plant,en heb nu weer een paar bossen bloemetjes gedroogd en wel hangen.Weer goed voor een paar flessen .En er staat nog een ruime 15 liter paardenbloemenwijn klaar om geheveld te worden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Wat ik zo leuk vind te zien aan jouw voorraad is dat je per inmaak ook probeert dezelfde deksels/potten te gebruiken..dat probeer ik ook altijd( lukt niet vaak) omdat ik het gewoon een tof gezicht vind staan in mijn kast. Met hoeveel mensen eten jullie hiervan Malouis?Gelijke potten vind ik niet alleen leuker staan, maar het is ook handig dat de rijtjes even breed blijven.Ik moet nogal woekeren met de ruimte; het is maar een klein keldertje.De 'sta'hoogte houdt ook niet over; het is dus regelmatig KLEUN (sh**, balk) of goed aan de balk denken - KLENG (oh ja, gasleiding).Maar goed, het is een kelder en het is er koel.We eten er met z'n tweetjes van; alles is afkomstig een moestuin van 100 m2. @PiroskaMooie kelder!Maar het leukst vind ik toch de boekenkast met pompoenen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Hoe klein het ook is,het is heerlijk zo'n kelder(tje). In ons vorige huis had ik ook één,en hier mis ik m echt,ook al wonen we hier al jaren. Als ik weer verhuis wil ik een huis met kelder.Vrijstaand,en met een lap grond.(Ja,Thea,we zoeken al in Groningen ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estemy Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Mijn voorraad voor winter 2014/2015. Staat ook in mijn blog.Koffielikeur, fruit in brandewijn, bietjes in het zuur, appelmoes, appelcurd, pompoenjam, pompoensoep, courgettesoep, noten (van vorige jaar eigenlijk), kruiden, pruimenjam met abricozen, rode pruimenjam, stoofperen, appelazijn, tomatensaus, tomatillojam, kapertjes (oostindische kers), mayo (in de koelkast). Behalve tomatensaus is alles eerste keer ingemaakt, dus ik wil niet zo graag recepten delen voordat ik weet dat het allemaal echt lekker is. Nog in plan: augurken, courgettes en (sperzie)bonen. Misschien ook nog bramen plukken. In de vriezer: aardbeien, sugarsnaps, courgette, witte kool, golden pearls, pompoentaart vulling, pompoen(risotto) stukjes, wokgroente, verschillende bonen, surinaamse pepers, mais en veel vlees. In de kelder: wijn (niet zelfgemaakt, maar wel uit Frankrijk), aardappels, uien, 1 pot paddenstoelen Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mw vogel Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Trots op mijn gevulde keldertje!! En klaar met inmaken voor dit jaar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 Wat een keurige rijtjes met gelijke potjes wat zit er zoal in? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mw vogel Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Ja, die potjes is mijn autistische trekje Het ziet er gewoon zo gaaf uit vind ik!!De Bonne Mamans voor jam (onderste plank): pruimen, aardbeien-frambozen, kweepeer, kweepeer-rode bessen, zwarte bessen-appel, rozenbottels-appel en kruisbessen-pruimen. Ik houd erg van dubbelsmaakjes Verder nog een plank vol ingemaakte peren (Clapps en Gieser) plus appelmoes.Bovenste plank de 'hartige' potjes: chutneys, tomatensap, courgettes op zuur, ingelegde pepers.O ja en niet te vergeten de likeuren (in wording). dat doe ik dit jaar voor het eerst en het is heel leuk om te doen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 14, 2020 Author Share Posted July 14, 2020 Even up met dit topic..zoveel fruit dit jaar en zoveel potjes die een plek zoeken in mijn steeds voller rakende voorraad hokje. Hoe ziet die van jullie eruit? 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastone Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 Oh wauw! Wat een heerlijkheid al die gevulde potten! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Hier helaas geen kelder en de voorraadkamer is de bijkeuken, gezien gescheiden bereiden van eten. de tuinkeuken doet dienst als broedlokaal, zaadgoedopslag en voorraadkamer. De ruimtes zijn gescheiden en blijven stabiel op koele temp, maar donker is het niet dus de voorraad word afgedekt indien nodig. Manden voor groente en fruit, boxen voor van alles en nog wat en planken voor ingemaakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Onze nieuwe kelder, onder onze nieuwe schuur, wordt langzaam in gebruik genomen. Onder ons huis hebben we jaren geleden een soort van kruipkeldertje gemaakt, daar staat nog voorraad van de vorige jaren. Nieuwe inmaak gaat nu naar de nieuwe kelder. Dit is dus van dit jaar: Bovenin een doosje met wat uien en OK-knoflooktenen. Daarnaast honing, reuzel, mosterd en mayo uit Frankrijk, en tomatenchutney. Op het schap daar onder veel zoetzure komkommer. Geweckte, maar ook volgens de jam-methode. Daar dan weer onder lekker wat potjes tomatenpuree, en daarnaast flessen van het tomatensap wat daar uit kwam tijdens het maken/uitlekken. Daar onder een paar dozen Elstar appels, en kweeperen. En wat flesjes bosvruchtensaus en limonadesiroop in verschillende smaken. Dan rechts bovenin wat flessen tomaat-paprikasaus en potten geroosterde paprika volgens Mellie haar recept. Daar onder heel wat flessen tomatensaus, in verschillende samenstellingen met paprika of courgette of kruiden of wat ik dan maar had. En een gistingsfles met rode wijn voor wijnazijn en ook wat witte. En op die onderste plank nog wat flessen limonade van verschillende fruitsoorten (o.a. bramen en frambozen en pruimen) en nog wat appels. Links, net buiten beeld, staat een flinke stapel met voorgebakken friet, in dozen van 10 kilo die zijn niet voor ons maar voor de varkens. Veel andere groenten maken we niet in, die gaan in de vriezer of staan nog op het land (kolen, aardappels, enz.) of eten we alleen maar vers als ze er zijn. En de zuurkoolpot heb ik net leeggemaakt dus die staat ook niet op de foto. 5 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Echt gaaf, zo netjes overzichtelijk ook! Mooi hoor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.