Jizkaha Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Ik ben aan het experimenteren met zelf brood bakken. Heb gemerkt dat ik van eigengebakken brood een stuk minder buikpijn krijg dan van dat asbestbrood uit de winkel.Nou zit ik te twijfelen (en twijfelen kan ik heel goed ) om:1/ Een broodbakmachine te kopen. Voordeel: die doet het werk voor je. 's Ochtends als je wakker wordt vers brood. Nadeel: altijd dezelfde vorm brood. Van die stomme gaten onderin. Weer een apparaat erbij. 2/ Een keuken machine te kopen. Voordeel: kneedwerk wordt voor je gedaan. Multifunctioneel, kan ook raspen, mixen enzo. Nadeel: de prijs! Weer een apparaat erbij.3/ Niets kopen. Met de hand blijven kneden. Voordeel: bespaart geld. Echte puristen kneden hun brood met de hand (toch?). Nadeel: meer werk. Momenteel neig ik een beetje naar het laatste. Geen geld uitgeven vind ik altijd erg fijn. Maar ben toch benieuwd naar jullie meningen/ervaringen. Quote Zelluf doen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berend Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Hoi, Al eens aan speldbrood gedacht?Ik had ook veel last van dat fabrieksbrood nu eet ik dagelijks speldbrood van de bakker en dagelijks een kopje sennepeulen thee dat helpt bij mij goed en niet duur. Berend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 MMmmm, Ik bak al jaren mijn eigen brood, Koop het meel bij de molen in kropswolde en heb een goede mixer aangeschaft een K mix van kenwood kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Deze maakt allerleisoorten deeg en beslag en met het gehaktmolen opzetstuk het allerfijnste gehakt en zelfs worst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 ik vind:een broodbakmachine werkt prima moet je alleen even leren kennen, eigen gekneed brood geeft meer variaties in opmaak, vorm, en is meer funde keukenmachine (Braun k1000 25 jaar oud) kunnen we niet meer zonder, nou ja bijv kool snijden voor de 12 kg zuurkool elk jaar kost maar 1/2 uurtje (voor: brood mengen en kneden, alles roeren, eiwit slaan, slagroom kloppen, groenten snijden, vruchtenpulp maken, pate maken, broodkruim maken, julienne snijden, raspen, zuurkool snijden, smoothies mixen, aardappels pureren, blenderen, nougatparfait maken, cakebeslag maken, ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Connie Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Ik heb een broodbakmachine staan en ik gebruik hem tegenwoordig eigenlijk alleen nog voor het kneden.Dat is puur en alleen gemakzucht Ik vind brood wat in de oven is gebakken veel lekkerder dan in de machine. Hij kneed en stopt en verwarmt e.d. dus ik hoef er niet om te denken.Wanneer het genoeg gekneed en gerezen is gaat het de oven in.Dus echt nodig?Nee. Quote Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Heb 30 jaar gekneden om brood te bakken,10 min.Heb nu een Magimix 4200xl wil hem niet meer missen.3 min gekneed.Pasta maken-net gedaan-koek maken-bitterkoekjes-kool snijden.Je moet wel een goede oven hebben. @Eefje65 in Ferwerd staal ook een molen deze verkoopt ook meel-spelt enz.Hij verkoopt ook aan bakker Peters Leens en restaurants.Een mooie fiets tocht naar Ferwerd. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 @ Thea, Dank voor je info maar is een beetje ver van Stadskanaal, Misschien in de zomer ,Ergens de auto neer zetten en lekker door de omgeving fietsen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simke Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 De magimix heeft ook een broodbakvrom waar je je deeg in kan kneden en dan zo de oven in. Ik kan echt niet meer zonder deze keuken vriend. Sterker nog hij gaat mee op scouting kamp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Wij gebruiken dezelfde methode als Connie. Al vele jaren. Broodbakmachine is kneedmachine. 15 minuten kneden (Het begin van het programma, voordat het deeg enkele minuten gaat "rusten") geeft perfect resultaat. In een klein uurtje is het deeg voor 3 broden klaar, tussendoor kun je wat andere dingen doen. Die gaan in lange blikken met bakpapier onder een theedoek op een warm plekje. Na 1,5 uur met 3 tegelijk in de over gebakken. Alle variaties in broodsoorten mogelijk. Als ze zijn afgekoeld, deel snijden tot sneedjes en heel vers in de vriezer en een stukje van elk brood voor direct gebruik. Relatief weinig werk, niet zo hoge energiekosten en heerlijk vers brood. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Even in gaan op 3. niets kopen en meer doen. Nu ja meer doen ? Als je b.v. Iersebroodjes maakt met karnemelk hoef je slechts 15 maal met een grote lepel door het deeg en klaar. Je kan er dan bolletjes maar ook een groot brood mee maken. Ook pitadeeg is heel snel klaar en kan je eindeloos mee varieren. Zelf mag ik geen tarwe en gebruik speltmeel en maak de lekkerste dingen met handgemaakt deeg. Spelt deeg moet je ook niet blijven bewerken voor de beste resultaten. Het maakt ook niet uit of je wit of volkoren gebruikt zit bij spelt even veel voedingsstoffen in. En ook voor koekjes en gebak is volkorenmeel Ik heb 2 broodbakmachines maar deze staan al jaren op zolder daar hand gemaakt ook heel makelijk is en idd je kan veel meer vormen maken. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Ik leer hier weer wat bij over spelt..daar ste ik in een ander topic dan wel een vraag over. OT:Ik heb jaren in een broodbakmachien gebakken. Nu bak ik om de dag spelt zuurdesem, daar gebruik in de BBM 2 x voor, eerst 2 minuten mengen en dan na 20 minuten rusten nog 6 minuten kneden. Thats al, de rest gaat op het aanrecht ( stretch en fold en rijzen) en bakken in de combi-oven. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Het ruikt hier elke ochtend naar vers gebakken brood. Heb dus een broodmachine. Mik er savonds de ingrediënten in en smorgens is het brood klaar. Van die haak heb ik geen last; brood gaat warm uit het blik en de haak blijft meestal in t blik zitten; geen gat maar een sneetje....no problem. Maak er diverse broden in; krentemic en notenbrood ook. altijd lekker. Gebruik meel van Aveve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loes Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Ik ben ook nog opzoek naar een multi functionele keukenmachine, sterk genoeg voor brooddeeg. In mijn omgeving is iedereen lyrisch over de kitchenaid, imo een overgewaardeerd ding. De 30jaar oude braun van mn ouders kan hetzelfde. Maar het is wel zo dat dat soort oerdegelijke machines niet veel meer te verkrijgen zijn. Ik heb mijn oog nu laten vallen op een bosch mum5. Alleen nog niet in de winkels gezien. Heeft iemand daar ervaring mee of een andere aanrader? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beertjerinke Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 hier kan je machine kopen http://www.keukenmachineshop.nl/category/207195/bosch-mum-keukenmachines.html mischien een tip Quote een beginner moet toch ergens beginnen en door jullie lukt het ook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Ahh!! de site van cool blue prima shop ! snelle levering en goede service. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loes Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Ik ben eigenwijs; Ik wil zoiets eerst zien/voelen/testen.Vind het dan idioot om eerst bij een winkel te gaan kijken en vervolgens online bestellen, op die manier blijven er geen fysieke winkels over. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Ze hebben ook een winkel hoor ,In de stad groningen Daar heb ik hem gekocht. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Mijn broodje staat weer lekker te rijzen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loes Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 (edited) Echt? de bosch mum5? Toen ik daar was, was er geen showmodel. Ik kon hem wel bestellen maar dan moest ik hem ook kopen.Nog maar een keer langs dus. Maar jij hebt ook de bosch? Hoe bevalt het? Brood ziet er in ieder geval al lekker uit. Sorry Jizkaha, beetje topic kaping maar ik denk dat dit goed aansluit bij optie 2. Edited January 26, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Het is echt een beul van een machine, Ik heb met het gehaktmolen opzetstuk zelfs gedeeltelijk bevroren vlees gemalen en dat ging moeiteloos.Ik zal wel wat uitgebreide foto,s plaatsen.Trouwens Scheer en Foppen in Stadskanaal heeft hem ook er staat nog een rode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Bij deze de plaatjesDit zijn alle hulpstukken je kan er ook worst mee maken alle onderdelen zijn van zwaar metaal het hele molen pakket kost honderd euro. Als het brood klaar plaats ik nog wel een foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Het resultaat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jizkaha Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 Ow Eefje65, dat is wel een mooi masjientje zeg! Kannie ook raspen, schaven, slagroom kloppen enzo? Welk model is 't precies? Ik blijf een beetje in dubio hoor; aan de ene kant ben ik een echte vrek en kan ik enorm genieten van géén geld uitgeven, aan de andere kant ben ik gewoon een ordinaire gadgets freak, zeker als het om keukenspullen gaat... Quote Zelluf doen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Gefeliciteerd !!! en Welkom bij de club van liefhebbers van keuken spullen Ik ben met het zelfde sop overgoten hoor. Als ik iets zie dan wil ik het ook gelijk meenemen.Het is een K mix van Kenwood je kan hem een beetje vergelijken met de Kitchen Aid maar dan een paar honderd euro goedkoper.Er zitten standaard wat kloppers bij voor diverse soorten deeg en beslag, ook slagroom en je kan het nog uitbreiden met een Molen waar je ook noten en dergelijke mee kan malen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.