Ga naar inhoud

Welke komkommer soort goede opbrengst?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Welk ras komkommers kunnen jullie aanraden als het om hoge productie gaat?

Het is bedoeld voor volgend seizoen voor in de plattebak.

( als iemand daar toevallig zaden van over heeft en wil ruilen hou ik me aanbevolen)

Ik bedoel gewone grote groene komkommers, dus geen aparte kleuren, vormen of snackkomkommer.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Jane Doe

 

Graag wat meer uit leg over het inmaken en koken.

Dan snap ik het ook.

 

Ik wil het best google maar dan kom ik waarschijnlijk heel anders uit dan dat je bedoeld!

Geplaatst:

@Angela : wel genoeg vrouwelijke bloemen?

Ik heb ooit eens 6 zelf gezaaide planten gehad en bijna allemaal mannelijke bloemen dus geen tot zeer weinig komkommers.

Vandaar dat ik nu geënte heb staan maar wil dat volgend jaar toch weer eens proberen.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Ik teel meestal Komkommer Bella F1, die geeft bij mij altijd een goede opbrengst. Groeit wel het beste onder glas, dus platte bak is prima.

Geplaatst:
Jane Doe

 

Graag wat meer uit leg over het inmaken en koken.

Dan snap ik het ook.

 

Ik wil het best google maar dan kom ik waarschijnlijk heel anders uit dan dat je bedoeld!

 

Met inmaken bedoel ik zoals augurken in azijn met kruiden.

Met koken kun je ze gebruiken zoals courgettes, bijvoorbeeld gevuld.

Geplaatst:
@Angela : wel genoeg vrouwelijke bloemen?

Ik heb ooit eens 6 zelf gezaaide planten gehad en bijna allemaal mannelijke bloemen dus geen tot zeer weinig komkommers.

Vandaar dat ik nu geënte heb staan maar wil dat volgend jaar toch weer eens proberen.

 

Ja meer dan genoeg, wel meer manlijke bloemen dan vrouwlijke.

Maar ik had van 2 planten meer dan genoeg opbrengst er zijn er in ieder geval veel naar de cavia's gegaan omdat ik niet meer wist wat ik er mee moest.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Om nog even terug te komen hierop ik heb dit jaar 1 plant van de Chinese slangen en ik heb tot nu toe 10 komkommers geoogst

Die gele komkommer die ik van iemand op de vorige MTFD heb gehad doet het ook erg goed daar heb ik er al meer van geoogst heb er nu nog 6 in de koelkast + net 1 weggegeven en de cavia's hebben er vanmorgen 1 op.

Geplaatst:

Hier Chinese Slangen. Zit inderdaad ook op al best veel. Rond de 12 tot nu, komen er nog meer aan. Als de plant het heel lang uithoudt tenminste, de plant zit dik in het wit voor het grootste deel die in de kas aanwezig is.

1/3 e deel van de plant hangt ( door het raampje heen ) buiten de kas, ook met komkommers inmiddels. Dat deel is nog mooi fris groen.

Geplaatst:

Probeer het ras Konsa eens. Een uitstekende F1 hybride komkommer met hoge opbrengst en goede smaak. De enige komkommer die ik nog teel in mijn tuin . Behalve dat het gewoon een goede komkommer is heeft hij ook nog het voordeel dat hij niet zo gevoelig is voor meeldauw .

 

Een zakje Konsa zaden is in het voorjaar verkrijgbaar bij de Lidl voor maar 49 eurocentjes.

 

IMG428535541407518478.JPG

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Geplaatst:

Ik heb hier 6 stuks Manny F1 van van der Wal in de bak liggen, is een iets kortere komkommer (18-23 cm) met een uitstekende smaak en ik heb van die 6 planten 200 vruchten geplukt.

Nu begint dan wel de valse meeldauw er in te komen, ze zijn wel resistent tegen gewone meeldauw.

Geplaatst:

Ik vind de Tanya van van der Wal wel een goede keuze. Gewoon een goede (en ook nog eens biologisch) allrounder.

Elke dag groeit er wel een, en de smaak is gewoon goed. Net iets anders dan de gewone komkommer, misschien omdat de schil zo dun is? Weinig stekels ook aan de buitenkant, heb het wel eens anders gezien.

 

Of maak daar maar van: geen stekels in het geval van volgroeide komkommers, maar bij mij krijgen ze die kans niet

Geplaatst:

Meestal koop ik een zakje F1 zaden waar 6 zaden inzitten. Betaal je een euro per zaadje maar dan heb je ook veel mooie grote komkommers. Bedoeld voor in de kas, heb er 2 reuze planten van. Ditmaal had ik 'concordia' en ondanks dat het blad geel wordt en gaat schimmelen (weghalen steeds maar) gaat de productie maar door en door. De komkommers zelf blijven gaaf. Kan er niet tegen eten en weggeven, ben nu op zoek naar tips om ze te blancheren of zo en dan in te vriezen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...