Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Flognarde-aux-haricots-verts-et-parmesan ( recept uit de Auvergne)

 

300 gr groene boontjes

150 gr champignons

20 gr boter + 15 gr voor de vorm

1 sjalot 1 teentje knoflook

4 eieren

50 g Parmezaanse kaas geraspt

100 gr bloem

300 ml melk

geraspte nootmuskaat

zout en peper

dop en was de bonen, kook ze niet te zacht (10 minuten) laat uitlekken op een doek

schil en hak de knoflook en sjalotjes, wrijf de paddenstoelen schoon en hak ze fijn

bak knoflook sjalot en paddenstoelen zachtjes in een pan met boter 2 tot 3 minuten, totdat het water uit de paddenstoelen verdampt is, voeg

zout & peper naar smaak

Verwarm de oven op 210 ° C, doe de meel in een kom, voeg dan de eieren, en vervolgens geleidelijk de melk, zout en peper en nootmuskaat, Parmezaanse kaas en paddestoelen, giet in een beboterde bakvorm, voeg de bonen in een mooi patroon toe, plaats in de oven gedurende 30 minuten en serveer warm of lauw.

 

Foto zie: http://storage.canalblog.com/76/20/462868/41358438_p.jpg

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Leuk appelvrouw, toevallig dacht ik precies hetzelfde en aangezien vriezers en weckpotten al barstensvol zitten...

 

Recept van 24kitchen, niet echt bijzonder, maar wel bijzonder makkelijk:

 

Conchiglie al pesto frescco

 

Maak pesto met vijzel of staafmixer van:

basilicum

knoflook

parmezaanse kaas

pijnboompitten

olijfolie

zout en versgemalen peper

 

Kook de

conchiglie (gewoon schelpjespasta hoor) en de

sperziebonen (in kleine stukjes)

 

Sperziebonen mengen met de pesto en pasta en nog wat parmenzaanse kaas erover

  • Like 1
Geplaatst:

De Flognarde-aux-haricots-verts vanavond gemaakt. Erg lekker. Je moet er wel wat zout indoen..mijne was een beetje flauw, maar dat kan ook komen omdat ik alleen emmentaler in huis heb, en geen Parmezaanse. Verder heb ik maar 200 ml melk gebruikt, met clafoutis doe ik dat ook altijd en dit recept lijkt wel op een hartige clafoutis. Een prima manier om sperziebonen te serveren!IMG838412971407528369.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Sperziebonen stampot, aardappels en spertiebonen gaar koken. Gehakt rullen met kruiden en specerijen naar smaak, uitjes en champion mee laten bakken. In plaats van gehakt kunnen ook reepjes vlees naar wens.

De aardappels stampen tot puree naar smaak. Melk, jus of water door de aardappelpuree, de spertiebonen toevoegen en roeren op een laag vuurtje.

Geplaatst:

ik vind sperciebonen lekker met rijst en geruld gehakt. Het gehakt dan niet op de "Hollandse" manier met Hollandse kruiden, maar met zout, peper, knoflook en rode peper bakken en de speciebonen na het gaar koken even mee laten bakken met het gehakt. Afblussen met ketjap.

Geplaatst:

Ik maak de sperziebonen op zn Grieks...alles uit eigen tuin behalve het zout en de olie :

 

 

750 gram gaar gekookte sperziebonen

2 gesnipperde uien

2 gesnipperde teentjes knoflook

4 tomaten, ontveld, in kleine stukjes

peterselie, oregano

zout en peper

 

 

Verhit olie in een grote pan en fruit de ui in een paar minuten glazig. Fruit de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en kruiden toe. Bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan. Doe de gare sperziebonen erbij en roer even goed door. Laat de groenten op een laag vuurtje 40 minuten sudderen.

  • Like 1
Geplaatst: (aangepast)

Ja RobO...ik doe dat zo....het zijn wel bonen uit de vriezer waar ik dit mee meestal mee maak. Die kook ik eerst een 20 minuten gaar in een keteltje met een bodempje water.

 

Dan gaan ze in de saus, ff alles doorelkaar roeren maar daarna níet meer roeren gewoon laten sudderen; de smaak van de saus moet helemaal in de bonen trekken.

 

Mag ook 30 minuten zijn en dan van t vuur af nog ff laten staan. Eigenlijk zijn ze de dag erna nog lekkerder.

 

Je moet niet denken dat je Hollandse sperzieboontjes moet proeven, want dat kan natuurlijk niet meer.

aangepast door Gast
  • 1 year later...
Geplaatst:

Dit topic maar eens even omhoog halen, ik heb stapels bonen en er komt steeds meer bij, misschien hebben mensen nog wat variaties?

(Doe de Surinaamse Roti/aardappel/boontjes al, de Indonesische manier ook...).

Ga nu voor de Gee manier denk ik, heb ik allemaal in huis.

Geplaatst:

Hier ook voornamelijk roti of sajoer boontjes.

Soms roerbak ik ze met ui,knoflook en spekjes.

Op deze manieren vind ik ze wel lekker. Ben niet zo van de Hollandse pot

  • 8 years later...
Geplaatst: (aangepast)

Ik denk dat ik maar een boek ga schrijven: 999 recepten met sperziebonen 😆

 

PXL_20240816_145833896.thumb.jpg.7528da57f6c2c59bc045dff8a724ba2e.jpg

 

Om te oefenen begin ik vast hier op het forum. 

aangepast door Arja
  • Like 3
Geplaatst:

1. Oosterse sperziebonen 

 

Ingrediënten:

Sperziebonen 

Gehakt

Rijst 

Ui

Banaan

Appel

Komijn

Koriander 

Gember 

 

Kook de rijst.

Kook de sperziebonen.

Bak het gehakt rul met de ui. Laat de kruiden meebakken. Voeg de appel toe, en op het laatst de banaan. 

  • Like 4
Geplaatst: (aangepast)

Het is echt een heel goed bonenjaar, ik kan alweer een portie oogsten en heb zelfs al uitgedeeld. Dat is me in de meer dan 10 jaar met mijn mini-tuintje nog nooit overkomen. 

Gelukkig hebben we inmiddels kinderen en zijn ze gek op boontjes dippen in pindasaus. De ene keer met aardappels en de andere keer met rijst.
en Bobotie is ook altijd goed (Waar oorspronkelijk geen sperziebonen in horen maar dat vond Knorr een goed idee dus als echte Nederlanders eten we Bobotie met sperziebonen welke ik al jaren zonder Knorr maak volgens dit recept https://www.keukenliefde.nl/bobotie-de-smaak-van-zuid-afrika/ )

aangepast door loes
  • Like 2
  • Arja changed the title to Recepten met sperziebonen
Geplaatst:

2. Met kip

 

Ingrediënten:

Sperziebonen 

Aardappelen 

Kippendijen 

Champignons 

Uien

Tijm

Paprikapoeder 

Chilipoeder 

Tomatenpuree 

 

Kook de aardappelen en de sperziebonen.

Bak de fijngesneden ui en champignons en blokjes kippendij. Voeg de resterende ingrediënten toe en bak deze even mee. 

 

  • Like 1
Geplaatst: (aangepast)

Ik lees hierboven sajoer boontjes, heeft iemand daarvoor een goed recept?
Dat heb ik al lang niet meer gegeten en was destijds met een conimex pakje dus dat kan vast beter. 

aangepast door loes
  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...