Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pruimen regenboog!


blije bakkus

Recommended Posts

Wat een geweldig pruimenjaar is dit! Ik verzuip in de pruimen dit jaar .De meeste pruimen rijpen enkele weken vroeger dan andere jaren. Dit plaatje wilde ik graag met jullie delen. Van voor naar achter: Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte, Bleue de Belgique en Reine Claude d'Althann:

 

pruimen70541407580394.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

@appelvrouw: de smaken van RC Verte en RC d'Althann zijn een beetje vergelijkbaar inderdaad. Beide zijn zoet en sappig, en zuren ontbreken geheel. De RC Verte is nog zoeter dan de RC d' Althann. Voor mij persoonlijk iets te zoet maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk .

Link to comment
Share on other sites

Prachtig stel pruimen. Je heb meerdere soorten die ik ook heb staan, nu op de tuin en ook in de tuin in Fr.

Maar valt het jou ook niet op, dat juist dit seizoen de pruimen juist een stuk minder smaakrijk zijn ? Ook anderen in een ander topic maakten daar al gewag van.

Mijn d'Althan en de Nancy en Bleu de Belgique zijn heel zo lekker niet ? Victoria verderop op het complex ook al niet ( sommige pruimen zijn daar al rijp van )

Link to comment
Share on other sites

@bit: RC d'Althann en Mirabelle de Nancy zijn bij mij inderdaad ook minder lekker dan andere jaren. Bleu de Belgique smaakt voortreffelijk maar rijpt zeer ongelijkmatig. Bleu de Belgique wordt vaak te vroeg geplukt is mijn ervaring en dan zijn ze wrang.

 

Sommige pruimen worden waterig van smaak als er juist voor de rijping veel neerslag valt. Andere pruimensoorten hebben zo veel vruchtdracht door de gunstige omstandigheden dit voorjaar dat er bijna niet tegen op te dunnen valt. Dit resulteert in pruimen met een matige smaak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...